tiistai 6. tammikuuta 2015

Jyväskylä in Winter Blue

 Tänään Jyväskylässä oli pakkasta parinkymmenen asteen tuntumassa.
 Ulkona ei poikasen kanssa pahemmin voinut liikua paitsi autolla, joten harjoitin pateettista iphone valokuvausta upeassa sinisessä hämärässä.
 Ai että mä tykkään tästä kaupungista näin talvella.
 Kaikki on niin kaunista.
 Ulkonaliikkujia ei ollut nimeksikään. Varsinainen Zombie apocalypse weather siis.
 Ajeltiin Peukkulassa ja tätini luona ja virpin luona.
 Siinä ehtikin sit nähdä jo melkein kaikki Jyväskylän nähtävyydet:)
Upeita talvipäiviä. Tekisi mieleni pakata itseni ja poikanen lasketteluasuihin ja käppäillä pihalla.
Mut huominen ja torstai menee meillä taas päiväsairaalassa autismi-check upissa. Lapsi on minun mielestäni kehittynyt huimasti. Mutta eihän se puhua osaa, mikä sinänsä on varmasti se ison juttu. Hän on oppinut matkimaan esim. leikkejä, kun minä näytän ensin, miten tehdään, hän tekee perässä. Hän on myös matkinut joitakin sanoja, uusinmpana se 'Nice'. Juttua tulee koko ajan ja hänen hellyydenosoituksensa ovat erittäin intohimoisia nykyisin. Äitiä (ja isiä) pussaillaan hirveästi. Äiti on ihan ykkönen just nyt ja NIIN tärkeä. Hän ei yhtään tykkää että jättäisin hänet tai en olisi hänen kanssaan koko ajan. Uhmaikä on myös todella täällä - hän pahoittaa mielensä, jos ei tehdä niin kuin hän haluaa ja välillä pistää pystyyn varsinaisen näytelmän. Siis peruskolmevuotias. Katsotaan, mitä lääkärit ja terapeutit sanoo...
Muuten olen viettänyt loppiaista siis katselemalla 'Night of the Hunter' elokuvan (hyvä oli) IMDB:n top250 listalta. Minulta puuttuu nyt 28 elokuvaa, Virpiltä 13. Olisikohan 2015 se vuosi, jolloin vihdoin pääsemme tästä listasta eroon? Johan tää on 4.vuosi kun tätä listaa tahkotaan. Ei ole ollut kiire. Mun pitäis vielä katsoa vaikka kuin monta Chaplinia enkä millään kestä niitä. Ihan pakon edessä joo...
Talvi on mun suosikkivuodenaika, mutta valitettavasti mun iho ei tykkää Suomen talvesta sitten yhtään. Mun silmäluomet on aivan hirveän auki atooppisesta ihottumasta. Samoin kädet. Aika varata uusi lekuriaika.

 
Today's Epiphany activities in cold -20C Jyväskylä included driving to a local indoor playground, visiting my aunt and watching a film with my friend (Night of the Hunter - great). My goal still for this year is to watch the IMDB's Top 250 list, of which I miss 28 films at the moment. We've been watching it for three years now. Tomorrow we are off to the hospital with Tops again. We think he's made a lot of progress, but of course the doctors need to evaluate him. He doesn't speak of course, which kind of makes us feel that the progress is only minor... It's been a year full of lessons about autistic progress that's for sure. Happy epiphany everyone - have you taken your Christmas decor down already???

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...