maanantai 26. toukokuuta 2014

Endorfiinit

Kaksi viikkoa olen ollut enemmän tai vähemmän liikuntaa vailla. No viime viikon sunnuntaina tuli liikuttua ja se kostautui kun tautini uusi keuhkoon sitten, menne onneksi ohi tän viikon aikana. Minä olen kuitenkin ihminen, joka tarvitsee liikuntaa. Ilman liikkumista minunsta tulee äkäinen pallo, joka alkaa marista, että elämä on kamalaa. Uskon, että viime viikko olisi sujunut huomattavasti mallikkaammin, jos siinä olisi ollut säännöllistä liikuntaa niin kuin tavallisesti. No, jokatapauksessa fiilis oli loppui sunnuntai-iltana kun seinään, kun kävin Kempossa ja vedin sunnuntain lopputapaan HIITin koko porukalle.
http://roundi3.blogspot.fi/
Kuva: Roundi3.blogspot.com
Ai että mikä endorfiinien määrä. Illalla fiilis oli ihan superhyvä. Ei väsyttänyt, lihaksissa tuntui, pää oli selvä ja olo energinen. Liikunta tekee ihmeitä sanon minä. En taida olla jutellut täällä blogin puolella reenaamiseni muutoksesta tänä keväänä. Entinen kempotuttavani Anu perusti nimittäin vuoden vaihteessa blogin Treeniblogin Round 3. Tunsin Anun ennen kuin hän aloitti nämä reenit ja täytyy sanoa, että keskusteltuamme poikien kanssa tatamilla, tulimme yhtämielisesti siihen tulokseen, että Anun muutos on ollut niin iso, että häntä ei enää tunnista. No okei, hän myös vaihtoi tumman ruskeat hiukset blondeihin, mutta väitän silti, että suurin muutos on tapahtunut hänen vartalossaan HIIT/AMRAP reenien myötä.

Mistä tällaisessa reenissä on siis kyse? Reenaillaan vartalonharjoitteita noin 15 minuuttia / Viisi kertaa viikossa. Se vartti tehdään täysillä, ei lomailla. Reenejä voi tehdä ilman apuvälineitä taikka sitten välineiden kanssa. Itse olen hankkinut joogmaton, 10kg kahvakuulan ja hyppynarun ja niillä pärjäilen. Tuoli(t) on myös hyviä välineitä, niitä on kaikkialla.

Olen pyrkinyt integroimaan reenit työpäivääni, siten että työpäivän päätteeksi klo 16:00-16:30 teen reenin (15min) ja käyn vielä suihkussakin siinä puolessa tunnissa. Ei siirtymiä kun kehtaa reenata työhuoneella. Työkaverit tosin välillä naureskelee ja yksi päivä kun tein käsilläseisontoja niin se kuulosti varmaan aika rankalta kun välillä jalat kopsahti oven taakse. Tällä tavoin olen minimoinut sen syyn, mikä minulla useimmiten on sille, etten reenaisi tänään 'kun en ehdi'. Se on VAIN puoli tuntia. Aivan varmasti ehdin, oli se sitten työhuoneella tai hotellihuoneessa.

No ihan viiteen reeniin en ole päässyt per viikko, mutta Heiaheian ystävällisellä avustuksella näen, että vuoden vaihteesta lähtien olen tehnyt 1-5 reeniä joka viikko, keskimäärin 2-3. Parannettavaa siis on huimasti, mutta toisaalta tuollakin määrällä tulosta on tullut selvästi. Esim. portaiden kävely ylös ei ole ollenkaan niin haasteellista kuin aiemmin. Huomaan usein, että olen kutoskerroksessa enkä viidennessä, jossa työhuoneeni sijaitsee. Maasta nouseminen ei tunnu tuskalliselta lainkaan. Vatsat ovat jopa mukavia liikkeitä, jaksan niitä hyvin. Jaksan jopa punnerruksia, jotka aiemmin oli aivan nou-nou. No askelkyykyt on edelleen mun vihollisia, mutta kyllä ne on tehokkaitakin. Jos vaan tekisin tehokkaasti ne 5 reeniä viikossa, uskon että tulos parantuisi huimasti. Anun selfie-kuvat ovat kyllä erinomaista motivaatiota. Olen siis tällä hetkellä sellaisessa treenivaiheessa, että tavoittelen seuraavaa ohjelmaa per viikko kesäksi:

Ma: HIIT
Ti: Kempo
Ke: HIIT/Lapsiuinti
To:HIIT ja Kempo
Pe:HIIT
La: Lapsiuinti
Su:  HIIT

Jos päivästä tuntuu tunnit loppuvan niin suosittelen kokeilemaan. Ei ole vaikeaa ja reenata voi siellä missä onkin. Kunto varmasti paranee, kun jaksaa sinnikkäästi vetää. Aluksi minulla on joka reenin jälkeen lihakset ihan jumissa kyllä, ihan sama efekti kuin tunnin kuntosalireenillä saa aikaan.

After two weeks of feeling sick and tired, I went back to training and Kempo on Sunday night and boy it felt good. Having endorfins is so important - the first time in four days I felt energetic and up. I didn't feel sorry for myself, I didn't try to find excuses not to do anything - I just got on with life, moved the lawn and put my son to bed. Sports are such a key when it comes to remaining sane in one's hectic life, I couldn't live without excersising. I become a total bitch unless I get to do some physical activities. I have actually been trying to adapt a new fitness routine, inspired by my friend's High Intensity Interval Training blog  - 15minutes per day, 5 times a week. Doesn't sound too bad right? Honesly I can say that I knew this girl before and the results are phenomenal. It's very tempting to try to go down the same road. I have started to work out in my office after work, because that's the only way to guarantee I have time. In the evening I want to focus on my family and relaxing. No more excuses that *I don't have time to go to the gym*. This you can do in a hotel room even.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...