torstai 8. toukokuuta 2014

Euroviisut 2014 Semifinaali 2 (Kuvat internetistä)
Mun qualifieririvi tiistaina oli niin surkea, että ei oo ollut koskaan. Pitäs panostaa hieman enemmän. Tosin en tiedä, kuka uskoi San Marinon jatkoonmenoon??? Tein yhden tapio-pulloveikkauksen tälle vuodelle, meni sit syteen tai saveen, mutta en usko Tanskan voittoon. Yksinkertaisesti, koska ne voittivat myös viime vuonna ja no, koska Ruotsilla on selkeäsanainen biisi, jota voin kuvitella kuuntelevani myös ensi vuonna. Kuka haluaa kuulla tsubidubidaata koko kesän läpi? My point exactly. Myös valkovenäjän lähes identtinen lavashow ei ole tanskalle hyvää mainosta – tosin voi vielä jäädä finaalin ulkopuolelle. Kumpikaan kohumaista (Puola, Itävalta) ei tule voittamaan, mutta ovat finaalipaikkansa toivottavasti ansainneet oikeutetusti.

 1. Malta: Coming Home sung by Firelight
Lisää untempomössöä finaaliin – ruma piano ja rumpusetti lavalla. Countrymusaa  ja laulajalla on kivat hiukset. Tän esityksen gimmick on kantelekitara ja lavan backdropissa vaihtuvat kuvat.
 1. Israel: Same Heart sung my Mei Finegold
Valitettavasti Israelilla ei oo kavereita Euroopassa, joten annan tälle aika zerot mahdollisuudet mennä jatkoon. Myöskin 2.sijalta on vaikea mennä mihinkään vaikka kuinka laulelisi Mullettimekossa ja taustatanssijat olis nahkapuputyttöjä. Taustan kelttisymbolitkaan ei auta, sori nou Mei.
 1. Norway: Silent Storm sung by Carl Espen
Norja – Balladialla mennään, laulajan naamassa on liikaa viiksiä jopa mun makuun. Viulisteilla on todella karut kuteet, mutta se ei taida haitata tän finaalipaikkaa.
 1. Georgia: Three Minutes To Earth sung by The Shin and Mariko
Tavallisesti varma jatkoonmenijä jähettää hippeilybileet kailotuksella, jota ei voi oikein sanoa musiikiksi. Laulaja on unohtanut käyttää suoristusrautaa tukkapehkoonsa, mutta ei se mitään, sillä rumpali on kiinni riippuliitovermeissä ja esittää rummutusta ja hyppelyjä. Niin, jopa Suomella on mahdollisuuksia, kun tällaisia biisejä on vastassa.
 1. Poland: My Słowianie - We Are Slavic sung by Donatan and Cleo
Puolan slaavilaiset pimut ovat tone downanneet esitystään videostaan huomattavasti. Varmaan regulaatiotkin ovat olleet syynä. Voin kirnuajia saisi olla lavalla useampia, arvelen, jotta heillä olisi paremmat mahdollisuudet. Jos on Ukrainan hamsteri homomiesten mieleen, niin eiköhän tama ketkutus ole heteromiesten (ja miksei myös naisten) mieleen sen verran, että se jatkossa on. Ainakin työpaikkani kahvihuoneessa tästä on keskusteltu ylivoimaisesti eniten.  Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että jos euroviisuissa ei saa heilutella tissejä niin missäs sitten??? Jatkopaikkansa ovat ansainneet
 1. Austria: Rise Like A Phoenix sung by Conchita Wurst
Tän semifinaalin kohukappaleet ovat perätysten, mutta se ei niitä haittaa sillä ovat tyyliltään aivan erilaiset. Tämän kauniin balladin esittäjä on varmasti vuoden kuvatuin ja eniten hämmennystä aiheuttanut Conchita. Mitään gimmikkoja ei tarvita tälle kappaleelle, punainen liekkibackdroppikin sopii aiheeseen. Tuli/liekit ovat tämänkin vuoden viisuissa keskeisesti näkyvillä.
 1. Lithuania: Attention sung by Vilija Matačiūnaitė
Terttu Rajala mustassa balettihameessa on ottanut tämän vuoden tylliunelmamuodin liian kirjaimellisesti. Konemainen renkutus ei kappaleena oikein vakuuta ja heikohko naapurimaaedustus tässä finaalissa pudottaa liettyan kyllä jatkosta.
 1. Finland: Something Better sung by Softengine
Nättipoika rokkaa. Ei huono konsepti. Varsinkaan kun se on käytännössä yksin rokkikategoriassa, jälleen. Eiköhän Suomi pääse finaaliin katsomaan sen häntäpään sijoja tänäkin vuonna. Aika keskinkertaista. Pitäisköhän mun alkaa antaa näille söpöysmittarin lukemia – Topi ei oo mun makuun, mutta söpöys olis varmaan 9/10.
 1. Ireland: Heartbeat sung by Can-Linn feat Kasey Smith
Mekossa on mullettifiilistä ja multa saa pisteet tanssijoiden kilteistä. Biisi on kuultu jo monituiseen otteeseen, mutta no, ei haittaa. Ihan kiva, menköön jatkoon. Söpöys 5/10.
 1. Belarus: Cheesecake sung by Teo
Tänä vuonna miehillä on puvut päällä ja rusetti kaulalla auki… Jatkoon mennessään tama vie tanskan pisteitä kyllä, ihan vaan samanlaisuudesta. Tietenkin tanska toimii paremmin, mutta yhteneväisyyttä ei ole kiistäminen. Juustokakusta ei ole kuitenkaan voittajaksi asti.
 1. F.Y.R. Macedonia: To The Sky sung by Tijana
Pukumiesten sekaan on eksynyt yksi pukunainen. Tässä biisissä ei ole mitään erityistä tai erikoista. Valkoisessa tuulipuvussa tanssiva tyyppi saa söpöyskertoimekseen 8/10, kun taas lead singer multa 3/10 – en lämpene noille puoliblondeille sitten yhtään. Ei myöskään auta, että hän ei osaa laulaa.
 1. Switzerland: Hunter Of Stars sung by Sebalter
Tänä vuonna on aivan liian monta ns. Hyvänmielenbiisiä. Ne hukkuvat toisiinsa. Laulellaan ja humputellaan… Niin, ei tässäkään mitään tapahdu. Missä ovat upeat lavashowt, kysyn minä? Tänä vuonna show’hun panostaneita maita on about kaksi ja nekin ovat sodassa keskenään. Mihin tää Eurooppa menee? Ainakin tää poika osaa viheltää.
 1. Greece: Rise Up sung by Freaky Fortune feat Riskykidd
No niin, onneksi balkanin ystäviin voi aina luottaa. Kiitos tästä räpillä avatusta ihanasta dancesta, joka tuo meille stealth-trampoliinin. Viisufanit tuntuvat luottavan siihen, että tama pärjää ja no, milloinkas kreikka ei olisi mahtunut top vitoseen, sitäpä muistelen, mutta en muista.
 1. Slovenia: Round And Round sung by Tinkara Kovač
Aika mitäänsanomaton laulelu. Ei jää oikein mitään mieleen. Taustallakaan ei tapahdu mitään. Hei come on, nää on euroviisut – vähän enemmän panostusta, kiitos! Toivottavasti tippuu.

 1. Romania: Miracle sung by Paula Seling & OVI
Romaniaa edustavat minulle rakkaat Paula ja Ovi. Muutaman vuoden takainen edellinen edustuskappaleensa ‘Playing with fire’ oli huomattavasti parempi kuin tämä ja sitäpä edelleen kuuntelen playlistilläni, mutta uskon että he menevät tästä heikkolaatuisesta semistä jatkoon kyllä vaikka silmät kiinni. Varmuuden vuoksihan heillä on ympyrän mallinen syntikka lavalla gimmikkinä. Heidän lavakarismansa kuitenkin on taattua laatua.

 
Sisään:
Itävalta, Kreikka, Romania, Norja, Malta,

Epävarmemmat:
Suomi, Israel, Puola,

Wild cards:
Valko-venäjä, Sveitsi,

Ulos:
 Georgia, Liettua, Irlanti, Slovenia, Macedonia

Siinäpä se.

So I did so poorly (6/10) on Semifinal 1, that this time I can’t really do worse. Right? Here we go:

Into the grand finals:
Austria, Greece, Romania, Norway, Malta,

Not so sure but should get in:
Finland, Israel, Poland,

Wild cards:
Belarus, Swizerland,

Will be left out:
 Georgia, Lithuania, Ireland, Slovenia, MacedoniaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...