tiistai 6. toukokuuta 2014

Euroviisut 2014 Semifinaali 1


Euroviisuviikko, eli kevään suurin tapahtuma on jälleen täällä! Tokihan mina tästä aiheesta kirjoittelen, kuinkas muutenkaan. Eli kympiltä teeveet auki – eka semifinaali tänään tulee sieltä ja saatte Yleisradioverollenne vastinetta sitten parin tunnin ajan. Tää vuosi on mun mielestä aika keskinkertainen, en vieläkään tiedä, kuka voittaa. En haluaisi uskoa, että se on Tanska, mutta toisaalta Ruotsikin on niin heikko, että aika vähän on vaihtoehtoja… Päätän ainakin toistaiseksi olla veikkaamatta tanskaa vastaan, koska no, sillä on top maista söpöin laulaja ja söpöt laulajat nyt voittaa usein. Lavakarismalla on paljon merkitystä. Tän päivän kuoleman servettini näyttää seuraavalta:
 
Varmoja jatkoon:
Armenia, Ruotsi, Azerbajzan, Unkari, Ukraina, Venäjä

Epävarmempia:
Eesti, Belgia, Moldova,

Ja sit se yksi, joka menee ihan veikkauksella:
Portugali

Pudottaisin siis Hollanti, Islanti, Latvia, Montenegro, San Marino, Albania

Henk koht suosikit on:
1.     Ruotsi
2.     Unkari
3.     Armenia
4.     Venäjä

Ainakin varmaa on, että tän päivän semistä qualifioituminen on vaikeampaa kuin torstain…

1

Armenia
Aram Mp3
Not alone
Huhutaan, että voittaa. En ole itse ihan varma aiheesta. Aika kiva balladi, joka muuttuu agressiivisemmaksi loppua kohden, mutta ei kuitenkaan tarpeeksi...


2

Latvia
Aarzemnieki
Cake to bake
Tän vuoden kepeä letkutushippeilukipale. Öh, valitettavasti tätä ei kyllä nähdä finaalissa, sen verran turhake ja keskinkertainen jollottelu. Mieslaulajalla on hyvät hiukset, mutta valitettavasti naama ei vaan oo tarpeeks söpö.


3

Estonia
Tanja
Amazing
Trapetsitaiteilijat on in tänä vuonna. Hotpantseissä tanssiva Tanja tekee aikamoisia tanssiliikkeitä performanssinsa aikana, jopa niin paljon, että taitavat taustalaulajat hoitaa koko lauluosan... Mut eiköhän tää mahdu jatkoon.


4

Sweden
Sanna Nielsen
Undo
Jos pitäisi arvioida sen perusteella, että mikä biisi soi päässä niin sanoisin, että tässä on tän vuoden voittaja. Ainakin top kolmosessa tän täytyy olla. Mietin vielä loppuviikkoon, että mikä mun voittajaveikkaus on. Sanna vetää hyvin ja biisi on parempi kuin monet muut tänä tasapaksuna vuonna. Tyylilleen uskollisena Ruotsi lähettää jälleen yksinäisen naislaulajan ilman gimmickejä. Katsotaan, mihin sillä mennään.


5
Iceland
Pollaponk
Enga fordoma
Rainbow överi islanti vetää pakollisen 'hauskan' renkutussekametelisopan. Valitettavasti pinkkirumpali tai turkoosit skinnyjeansit eivät auta näitä poikia finaaliin, koska biisi on vaan heikko. Pointsit diskotanssiväliosasta, mut hei pick a genre and stick with it!


6
Albania
Hersiana Matmuja
Zemërimi i një nate
Heleä-ääninen tytteli laulelee kivoja korokkeella usvapilven vaellellessa jaloissaan. Onhan näitä nähty. Kuka muistaa tän vielä äänestysvaiheessa? Don't leave me in your bra? Ainakin tässä biisissä on hyviä väärinkuulemismahdollisuuksia.


7

Russia
Tomalchevy Twins
Shine
Koska tää vuosi ei ole mikään lavashow’den, täytyy sanoa, että kiitos että olet olemassa, venäjä. Naapurimaamme lähettää blondikaksoset yhteisellä tukkakiinnityksellä, 20-luvun alusvaatteissa ja epämääräisellä lava-vaa’alla varustettuna. No, selvää on, että tää ei voita, mutta selvää on myös se, että tää nähdään finaalissa.


8

Azerbaijan
Dilara Kazimova
Start a fire
Azerit lähettävät trapetsinaikkosen ja blues-balladin naislaulajalla, jonka mekko yrittää olla tulessa. On siis ottanut Hunger games-vaikutteita, mutta ei tarpeeksi hyvin… Mitäänsanomaton kappale nähdään myös finaalissa.


9

Ukraine
Maria Yaremchuk
Tick Tock
Ukraina luottaa jälleen oravanpyörään näyttämöllä. Biisi on jokseenkin jankuttava ja ärsyttäbä, mutta esitys on tuotettu hyvin, joten eiköhän puhelinluettelomaa mene jatkoon tällä.


10

Belgium
Axel Hirsoux
Mother
Belgia - Jos laittaa silmät kiinni, tämä biisi toimii erinomaisesti. Milloin Belgiasta tuli miespuolinen Malta? Kuitenkin minulle tulee tästä tyypistä ja biisistä hieman kriippaava olo... Tarvitseeko miehen puku tuulikonetta? Just a question.


11

Moldova
Cristina Scarlat
Wild soul
Moldovalla olio man maansa karsinnoissa ihan mahtava mekko, jota hän on ‘toned downannut’ viisuihin. No, joka tapauksessa möreä-ääninen Lena Headey laulaa Game of thrones henkisellä puoli-haarniskalla varustettuna. Toivon, että laulaa myös lauantaina. Kerroinko jo, että hän kynii sekä tukkansa että mekkonsa laulun loppua kohden???


12

San Marino
Valentina Monetta
Maybe
Keskinkertainen balladi, jonka aikana oikeasti ei tapahdu yhtään mitään. Kopioi tanssimusaa monien vuosien ajalta. Ulos hyi! Valentinan takana on isokokoinen kangasviritelmä, jonka liikuttelu oli ilmeisesti ulkona San Marinon budhetista. Mikä pettymys.


13

Portugal
Suzy
Quero ser tua
Lattariviritelmä, joka karujen balladien seasta kyllä nousee sen verran ylös, että voisikin pärjätä, harmi vaan että laulajalla on mikroaaltouunin karisma. Edes tatuoitu rumpumies no apparent reason maskissa ei voi pelastaa tätä, arvelen. Härkätaistelijoiden riepuja heilumaan… Really?


14

The Netherlands
The Common Linnets
Calm after the storm
Epävireistä laulelua pimeässä. Hyvä aika pitää vessapaussi.


15

Montenegro
Sergej Ćetković
Moj svijet
Mitäänsanomaton pelkistetty balladi tuo takaisin luistelijan taustatanssijan sijaan. No tama konsepti toi voiton venäjlle, että mikäs siinä. Loppupuolella on jo hieman sellaista itäeurooppalaista fiilistä tässä mukana, mutta no, aika latteaksi kuitenkin jää.


16

Hungary
Andras Kallay Saunders
Running
Unkarin biisi on hyvä ja mieskin on varsin karismaattinen, uskon tämän biisin menestykseen kyllä, vaikka lavashowssa ei pahemmin mitään tapahdukaan.  


Eurovision week is here. Even though I haven’t really been paying that much attention this year, of course it’s the big event in my family, so I will be posting about it this week… The semifinal 1 is tonight… It’s a bland year unfortunately and if we would take out Moldova and Russia, there is almost no show going on stage, unfortunately. So thank you for the countries mentioned there who brought us the hair pulling onto another level. I am unfortunately thinking that maybe Denmark has failed in what they tried to do and they might just win again. There’s about three songs with the winning potential and Denmark out of those is the only one with a cute boy as the lead. Cuteness of the singer often pays a big role on the win, so let’s not rule them out. 

But for tonight, my serviette of Death looks like this:
Sure to qualify:
Armenia, Sweden, Azerbajzan, Hungary, Ukraine, Russia

Probably will:
Estonia, Belgium, Moldova

My wild card:
Portugal

I would drop The Netherlands, Iceland, Latvia, Montenegro, San Marino, Albania
 
My personal favourites:
1.     Sweden
2.     Hungary
3.     Armenia
4.     Russia

What’s for sure is that it’s much harder to qualify from today’s semifinal than from the Thursday one…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...