tiistai 13. toukokuuta 2014

Leikkipuistoarvostelut: Puistotorin toimintapuisto

 Tää puisto tunnetaan paremmin nimellä veturipuisto ja se sijaitsee Puistokadun päässä, kolmikulmalta puistokadullepäin.
 Ollaan nyt siis flunssassa, mutta veturipuistossa vierailtiin isotädin kanssa vapun aikaan.
 Puisto on laajempi kuin ihan peruspuisto Jyväskylässä ja on käsittääkseni yksi niistä 'vähän isommista' puistoista. Sieltä löytyy hyvin kiikkuja, kiipeilytelineitä ja kiikkulautoja, mutta myös oikea veturi ja sen perässä oleva raitiovaunu (lähes lifesize), joihin pääsee kiipeilemään.
 Paikalta löytyy myös katettuja picnicpöytiä ja käsittääkseni täällä on päivisin joskus jotain kerhoja/ohjelmaa myös.
 Äidille oli olemassa matalahkoja leuanvetotankoja, mikä oli ilahduttavaa, koska haluaisin kovasti oppia vetämään leukoja. Se on tavoite, että sais yhden ilman apuja ensiksi. Noh, veturipuisto on aidattu, mikä sinänsä on hyvä asia, mutta valitettavasti aidat ovat aika matalat ja minun poikani meni niistä heittämällä yli, sillä naapuritontilla on suihkulähde, johon pääsee kävelemään sisään. Se toki olisi ollut NIIN ihanaa päästä kastelemaan kaikki vaatteet. Ehkä kesähelteellä sitten suosittelen ottamaan pyyhkeen mukaan. Tosin kulmakunnan lapsia siellä oli huhtikuun keleilläkin leikkimässä. HYYYR!
 Paljon juoksutilaa.
 Täti vahtii, ettei mentäisi yli aidoista.
 Ihan mukavaa vaihtelua. Meillä ei tule juuri täällä käytyä, koska se on ikäänkuin väärällä puolella kaupunkia meille. Lounaispuisto ja Mäki-Matin perhepuisto ovat kovin paljon lähempänä, mutta tarhan kanssa ulkoilevat tänne silloin tällöin.
 Aisha tykkäsi kuin hullu puurosta tästä puistosta. Annan sille 4/5 arvosanaksi, saisi viisi, mikäli aidat pitäisivät lapset sisällä. Lisäksi veturi on kolmivuotiaalle ehkä vielä vähän vaarallinen kiipeilypaikka, vaikka taitavahan tuo jo on. Hei sellainen huomio, että Yrjön kadulta löytyy ilmaisia parkkipaikkoja, jos olette autolla liikenteessä. Minä löysin ne ihan sattumalta. Tosi lähellä keskustaa, kun ottaa huomioon, että noillamain parkkeeraus maksaa sen 2eur/tunti yleensä.
Series of Playground reviews in Jyväskylä continue. This one is situated right on the east side of the city centre, at the end of Puistokatu in Puistontori. It's called Puistontorin toimintapuisto, but most call it the 'Steam engine park, as it's got a train engine there for kinds to climb on. It's a nicely equipped park and I would have given five stars to it, but then the fences around couldn't hold my son, which is a bit disapointing. There is a fountain right outside the park and that was so exciting that Tops wanted to run into it for sure. I guess we need to bring towels during heat waves then... Summer coming seems to last forever here in Jyväskylä. It's been cold for at least two weeks, so now it's time for the weather to change for the better. And for us to ditch this pesky cold!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...