sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Vappuaattoa


Onpa ollut blogaamisen suhteen haastellinen viikko. Pahoittelut siitä! Ei ollut tarkoitus pitää 4 päivän blogitaukoa, mutta kertakaikkiaan olen joutunut priorisoimaan nyt perheaikaa. Poikasella on aika haasteellinen nukkumisrytmi tällä hetkellä. Päikkäreitä ei tällä hetkellä maltettais nukkua ja vaikka melatoniini auttaakin nukahtamaan ja iltayö menee hyvin, hän herää järestään klo 3-4 välillä n. 2 tunniksi yöllä kukkumaan ja se huonontaa kyllä aikuisten unen laatua kun usein on mennyt unille siinä 00:00 maissa. Oma vika siis.
Mulla on kamerassa vaikka mitä tapahtumia läpikäymättä tässä ja ensi viikko on vielä blogin suhteen kiireinen, että saas nähdä millaisella viiveellä tässä taas elellään. Kuitenkin, mennään vappuaaton tunnelmilla.

Oltiin siis päivällä oltu lasten neurologissessa päiväsairaalassa, jonka jälkeen oli ihan mukava vähän relata. Käytiin poikasen kanssa hakemassa lapsenvaihtitätini ja kotiinpaluumatkalla pistäydyttiin katsomassa kirkkopuistossa Minnan lakituskansaa.

Siellä oli tuttuja. Ja eräs lähisukulainen myös työvuorossa. Mä oon hukannut mun yo-lakin - miten ahdistavaa! Ens vuonna alan etsiä sitä ajoissa. En oo nähnyt sitten meidän muuton. Olis mennyt hyvin mun rokkiprinsessa vappulookiin. Valitettavasti aurinko oli jo laskenut ja kortepohja ei ollut kaunein tausta, koittakaa kestää tän asukuvan kanssa.
 Kaukana haalarivapusta?
 Sitten poika ja täti kotimiesvuoroon ja läksimme mieheni kanssa illaksi vielä ystäväni perinteisille vappuaattosynttäreille, jotka oli järkkäilty erittäin uskollisenajuhlakalun tyylille Lillukassa.
 Ei oltu oltu moneen moneen vuoteen näissä riennoissa, joten oli mukava päästä vaihteeksi paikalle vaikka vaan muutamaksi tunniksi.
 Pojat esittivät hieman konemusiikkia.
 Seura oli mitä parhainta.
 JA niin olivat myös virvokkeet.
 Juhlakalu sai myös erikoisvirvokkeita lahjaksi.
 Iso Arska vieraili myös näissä bileissä.
 Tykkään Lillukasta, koska siellä sekä valaistus että taustat ovat erinomaisia valokuvaukseen ja normaalisti ankeista bilekuvista tulee aka hyviä otoksia niin kuin vaikka tämä:
 No ei oltu kauaa, minulle käy näissä bileissä juuri niin kuin keskimääräiselle suomalaiselle eli ajantaju katoaa ja mopo on lähtenyt jo ennen kuin herään, joten onneksi oli oma kyyti kotiin jo hyvissä ajoin. Veljeni oli ilmeisesti vieraillut neljä tuntia myöhemmin näissä pippaloissa ja todennut, että hipat olivat aika rauhalliset siihen aikaan.
 Läpeensä mätä paska pari - Kiitokset bileistä, oli tosi kivaa taas! Kiitokset myös lapsenvahdille, että päästiin molemmat näihin kemuihin hieman tuulettumaan.
 Kotimatkan valokuvaotokset reflektoivat sitä, miltä maisema näytti.
 Tulin siihen tulokseen, että täytyy reflektoida hieman näitä sosiaalisia tapahtumia - usein niissä riittäisi aivan hyvin ottaa yksi gin&tonic ja sitten ajella autolla kotiin. No, jokatapauksessa oli mukava nähdä vanhoja kavereita paljon. Vaikka tällaiset vaput ovatkin ehkä jo jokseensa historiaa - oli mukava jutella vanhojen tuttujen kanssa. Sellainen oli meidän vappuaatto.
Sorry about the blogging gap. This week has gone like the wind and I've really tried to focus on my family this time. There's plenty of events and pictures to share, so I'll try to catch up in the next few weeeks on what's been going on. These pictures are from the Mayday eve. In Finland, May first is a national holiday - it's the labour day and it's certainly a day to get pissed. There's loads of student parties around. At 6pm, they put the 'sailor cap' on the statue of Minna Canth in the centre of Jyväskylä and that's like a big deal. You are also supposed to drink this home made soft drink (can be with alcohol) Sima and eat cinemmon rolls with sugar (donut types). Finntraditions. My own tradition which I have missed many years has been that I attend my friend's birthday party - which he held with a very familiar consept of rocking and drinking in the student village space called 'Lillukka'  once again with feeling. We haven't been to this party in ages, but anyways it was nice to see old friends once again and have some chats with them. It's good to get out every once in a while, even though it for Finns often means that they get too drunk. Wasn't there a story in the social media just now saying that actually Finns don't drink so much... It was a very nice Mayday eve anyways, thank you for the party organisers as well as to the child minder.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...