maanantai 11. heinäkuuta 2016

Kiina-Bingo

Tuttavani on ollut tällä viikolla San Franciscossa ja pelannut matkaseuruettaan viihdyttääkseen amerikkalaisbingoa. Tämä tapahtuu niin, että kun näkee jotakin tälle kulttuurille niin tyypillistä, mutta muiden kulmia nostattavaa ja huutaa "Bingo", saa pisteen. Amerikassa pisteitä saa mm. aikuisesta, joka on pukeutunut Disney-teepaitaan. Inspiroiduin tästä välittömästi ja aloin kyhäämään vastaavaa Kiina-bingoa. Sille lomakkeelle tuli seuraavanlaisia luonnonilmiöitä:

/A friend of mine has been in San Francisco this week, entertaining her fellow travellers with ‘American Bingo’. This means that when you see something very ‘AMERICAN’, then you can say ‘Bingo’ and get a point. This inspired me and my husband to come up with ‘China Bingo’. The natural street sporting phenomenons in here being:

1. Joku sylkee tai räkii kovaäänisesti kadulla (kaks pistettä jos se on kaunis nainen) /Someone spitting loudly on the street. Two points if it is a beautiful lady.

2. Mummu pissattaa lapsenlapsensa kadulle/Granny making their child pee on the streets.
3. Jotain tosi outoa tai noloa sanova Teeppari/ A t-shirt which says something weird or embarrashing
4. Kiinalainen rynnii ohitsesi jonossa / Chinese person pushing in front of you in a line

5. Joku myy kilpikonnia, koiranpentuja tai jotain muuta elävää kadulla muovipussista tai pahvilaatikosta eläimen olosta piittaamatta / Someone selling Turtles, Puppies or some other live animal on the street out of a plastic bag or cardboard box, without caring the feelings of the animal. 

6. Rakennus, joka eilen/viime vuonna oli pystyssä löytyy säpäleinä rakennusjätekasana/ A pile of building waste which yesterday was a building.
7. Jätekasa, joka nyt yhtäkkiä onkin rakennus tai talo. / A building that yesterday was a pile of garbage. 

8. Kiinalainen kuiskaa "Lao Wei" eli "white devil" sinut nähdessään. / A Chinese person shouthing ‘Lao Wei’ (White devil) when you walk past

9. Vessassa ei ole kattoa, viemäröintiä tai seiniä tai jotain muuta välttämätöntä. Paperin tai juoksevan veden puute ei kelpaa…/ Toilet which does not have a roof, sewage or walls or something else absolutely vital. The lack of toilet paper or running water is completely normal, you don’t get points for those.

10. Kesäaikaan: Beijing Bikini! Eli kiinalainen mies on rullannut paitansa kainaloihin niin että maha näkyy. / Beijing Bikini! A Chinese man that has rolled their shirt up to their armpits.

11. Yli 3 ihmistä moottoripyörän päällä, yksi piste jokaisesta yli kolmen. / More than 3 people on top of one moped. One point for all above three.

12. Todella överisti kamaa mopedin tai polkupyörän päälle kasattuna. / Stupid amount of stuff on one moped or bike.
13. Engrish -käännöskukkasia kylteissä / Engrish translation flowers in signs.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...