maanantai 4. heinäkuuta 2016

Kun ei mee ihan putkeen

Sunnuntai oli taas vähän niinkuin niitä päiviä, jolloin tuntuu et jaa... On maailmassa haasteitakin.
No, heräsin siis Shanghaista ja jo siinä vaiheessa oli selvää, että mulla on kaktus kurkussa. Edellispäivänä oli satanut kuin aisaa Disney-landissa ja mun jalat olivat kastuneet. Ja kysykää vaikka äideiltänne - kun jalat kastuvat, sieltähän se flunssa iskee. Kylmähän täällä ei ole, mutta meren läsnäolo tekee sen, että ilma on koko ajan kuin olisi trooppisessa sademetsässä. Xi'anin ilmasto on paljon enemmän minun makuun: kuiva kuumuus. Olen ikäni asunut sisämaassa ja siinä et meret on kaukana, on puolensa.
No niin, käväisin Xintiandissa pienellä kävelyllä ja syömässä tuoretta kasvisruokaa kuin mikäkin snobbari-länkkäri... Ja painelin sitten kentälle. Check-in counter sanoi minulle, että lentoasi ei löydy. Se on peruttu. 20 muun lennon kanssa. Sään takia. Kiinan yli oli vyörynyt joku kesämyrsky, joka esti lentoja sisämaahan. No toki tämä tarkoittaa, että kiinalaisia on uusia lentojaan buukkauttamassa miljoona ja yksi. Olin 2h jonossa, jossa loppu 40 minuuttia vietettiin käsirysyn parissa. Onneksi minulla on vartalomassaa. Seuraavan kerran kun valitan, että olisi kivempi olla pienempikokoinen tms, muistuttakaa tästä päivästä. Toinen etuni on mahdollisimman suuret rinnat (kiinalaisten perspektiivistä), koska kiinalaiset pelkäävät clevagea sen verran etteivät uskaltaneet tulla mun iholle niinkuin etupuolelta.
Netti täällä on paska
No loppujen lopuksi sain seuraavan lennon, joka on tätä kirjoittaessani tuossa viideltä maanantaina. Let's see if it leaves. Niinpä sitten ei kun vaan takaisin Magleviin, takaisin metroon, takaisin hotelliin. Siinä vaiheessa minulla oli selvästi jo kuumetta. Sitten soittelin kotiin Xi'aniin poitsuille, joilla onneksi on siellä kaikki hyvin.
Jotkut päivät ovat haasteellisempaa kuin toiset. Mut toisaalta, on kurjempiakin paikkoja olla jumissa kuin Shanghai... Muistan kerrankin Osakan kentällä kun meillä oli pieni 2,5-vuotias muksu mukana. Yksin on kyllä todella paljon helpompaa... Vuonna 2010 olin jumissa Lissabonissa kolme päivää Islanninm tulivuoren purkauksen kanssa. Se oli varsin kiinnostava reissu se. Nykyisin otan tällaiset jutut aika relax. Eihän siinä mitään, Tuun nyt sit perille vuorokautta myöhemmin. Kaikki ei aina mene niin kuin Strömsössä.
Kävin tänään pikkukävelyllä Nanjing Roadin läpi Bundilla - kun kerran Shanghaissa olen niin ajattelen, et se kuuluu niinkuin repertuaariin. Tänään myös päivä on ollut kaunis, kolmen päivän sateiden jälkeen. Extra aika metropolissa olis kuitenkin ollut kivempaa, jos en olis näin kipee... Jumitusaikani poiki myös vähän shoppailua, ei kai nyt kesäalennusmyyntejä pysty ohittamaan... Voi olla et ostin mekon, tai pari. Mutkun ne oli niin halpoja... Ja silleen... Katselin mekkoa Jenkan ja Hennin häihinkin, mut tarpeeks överiä ei vielä löytynyt. Voi olla että täytyy teetättää...
Nyt odottelen uutta lentoa, joka ainakaan toistaiseksi ei ole peruttu. Pidetään sormet ristissä!

/So as it so happens, things didnt go exactly according to plan yesterday. I was supposed to fly back to Xi'an in the afternoon, but there was some storm over China and about 20 flights were cancelled due to the weather. On top Of this, i have finally managed to get a nasty summer cold, so i have a fever and im sneezing all over the Place. Not the best combination to flight for the next ticket with the pushy Chinese. I was in line for two hours and the last 40 minutes Of that was a wrestling match. It is remarkable how they just cannot line up and queue. How difficult is it? Everyone Thinks they have the right to push in front Of others. No respect Of others and they mug the small ones. Luckily I've got both the body Mass and combat training to be able to take it, so i was mainly just very amused. Also my weapon is my "business line" as they call it, my boobs. The Chinese are so scared of big boobs that they dont Dare to come on my skin when i push with them. I never realised how useful my body is in a situation like this in fact...
Finally i got the next flight which was five a clock in the next day. Back to the Maglev, back to tre Metro and Hotel... Yeah, i would have preferred not to have te cold. But at least i know my boys are safe. I have a cosy bed and Lots of tissues. I slept for like 10h and then walked through Nanjing Lu West to the bund in the morning. I might have shopped a little. And then got my picture taken like a sleezy tourist. Cant believe how many people want their picture taken with me there. I mean there's so many Wai Guos, foreigners, around - Why me..? Had to actually run from them. Also in Nanjing Lu, there's the old China reflection, which is the postcard ladies "hello lady - you wanna bagga - watcha - hello", which  I never get in xi'an and BJ anymore, they have totally disapeared from everywhere... I remember how it was back in 2006... We could not leave our Hotel without 15 people harashing us. People leave us alone now a days. That's certainly an improvement in China. 
Anyways now im back in the airport and my flight is not cancelled, so hopefully, i will finally get back home to Xi'an. I feel like shit with my cold, but it could be worse. I could have had Tops with me and him being ill as well. So overall, no need to panic. life goes on.

EDIT: klo 20:45 olen edelleen Pudongin kentällä koska mun uus vaihdettu kone on vaan 4h myöhässä. Welcome to China. katotaan pääsenkö täältä ulos...\update at 8:45pm im still at Pudong airport with my flight only 4h Late... Let's see if i get out of here..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...