keskiviikko 20. helmikuuta 2013

8. Maailmansota

 Kiinalainen uusi vuosi tuli ja meni - olipahan huikeat ilotulitukset! Meidän 15.kerroksen ikkunasta ne tuli juuri tuohon ikkunan eteen (tai no täällä ammutaan varmaan 100 paikasta yhtä aikaa), niin että tätä parempaa paikkaa seurata räiskintää tuskin täältä olisikaan löytynyt. Ilotulitus kesti niin pitkään, että a) en jaksanut ottaa enää kuvia - tätä tapahtuu kuulkaapas tosi harvoin!
 Varmaan 400 otosta oli jo kortilla siinä vaiheessa ja b) en jaksanut katsoa koko ilotulitusta loppuun, koska se kesti yli tunnin!
Toki paukkuminen oli alkanut jo paria päivää aiemmin ja kellon tullessa puolille öin 9.päivä se sitten huipentui.
  Oli sellainen kokemus, että tuskin toista tulee ellei asuta helmikuussa Kiinassa vielä joku vuosi. Tosin täällä työskentelevät ovat lomillaan ympäri maailmaa, joten jostain syystä minusta tuntuu, että mekään ei välttämättä enää koskaan tän jälkeen nähdä näitä kemuja:) Mut hienot oli! Näistä kuvista sitä tuskin saa selville, koska mulla ei ole jalustaa täällä niin nää meni räpsyiksi. Mutta onpahan teille jotain tunnelmaa.
Tietysti ne oli livenä paljon hienompia. Räiske oli myös sen verran meluisaa, että olis voinut kuvitella 8. maailmansodan syttyneen... Ja ikkunoista sai pitää kiinni kun niistä tunsi miten hyppivät.
  Nyt kiinalaisen uuden vuoden aikaan (Spring festival) olen nautiskellut siitä, että kaikki paikat on tyhjiä ja kiinni. Eikä populaa oo missään! Siis ihanaa kun saa taksin helposti eikä tarvii kyynärpäätaktikoida mitään ostaessa... Meidän ravintelikadulla oli ainoastaan meidän ravintola auki... Tai no siis meidän kakkosravintola, johon ollaan vaihdettu, koska meidän ykkönen on kiinni. Pasific Coffee oli sentään auki uudenvuoden päivänä klo 09:30, joten isi pääsi meillä töihin. Pe-Su meillä on ohjelmassa isin työvuoro, joka tarkoittaa sitä, että mieheni käppäilee tuonne alakertaan ja istuu kirjoittelemassa Pasificissa 1000 sanaa kirjaprojekteihinsa. Me muksun kanssa sillä välin jumpataan ja sit lähdetään kaupungille leikkipuistoilemaan.
 No uuden vuoden päivänä Xi'anissa paistoi aurinko, mutta ilotulituksista johtuen ilma oli niin sakeaa, ettei viereistä taloa nähnyt! En ole tällaista savua vi elä tavannut Kiinassa ja se on jotain se. 
Chinese new year came and passed on the 10th of February. We watched the fireworks from our 15th floor window, the biggest and loudest that I will ever see. They lasted basically for days, but the main one for one hour. I was bored even! And it was like world war 8 our there. Afterwards it's been nice not having much CHinese around here because they've all gone to their homes. Most places have been closed and we've enjoyed the peace. I think that actually being in CHina for the spring festival is a much better idea than it sounds.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...