lauantai 9. helmikuuta 2013

Kuulumisia ja lunta

Ei toivoakaan, että tänään saisi postaukseen kuvia mukaan, joten saatte kuulumiset nyt eiliseltä näin tarinan muodossa:

EDIT: Kuvat lisätty, kun intenet alkoi yhtäkkiä pelittää.
 Tänään on taas yks NIIITÄ päiviä. Jolloin internet on todellinen B**CH ja ei toivoakaan postata mitään. Ja kerrankin olisi aikaa huudella feisbuukissakin jotain. Taidan ottaa taiteen kannalta ja tehdä kollaaseja koko iltapäivän. Niin internetin tai VPN:n kankeus saattaa johtua tietysti kahdestakin seikasta: 1) huomenna on uuden vuoden aatto ja 2) täällä satoi taas viime yönä lunta. Tää on toinen lumipäivä koko talvena Xi'anissa. Joulukuun puolessa välissä oli yks tällainen kans, mutta aika niukasti on näitä ollut.

No eipä siinä mitään - Xi'anissa on varsin hiljaista: Suurin osa rafloista on kiinni ja ihmiset ovat vetäytyneet kotiseuduillensa perheittensä luo. Me vaan ollaan täällä. Ja no, muutama ystävämme on myös. Itse ei oikein osata juhlia Kiinalaista uutta vuotta (joka muuten on nimeltään kevät festivaali - kiinalaiset korjaavat, jos yrität sitä uudeksi vuodeksi vääntää, vaikka on toki ihan ookoo toivottaa hyvää uutta vuotta) Tiedän, että jossain on jotain menoja ja kaikkialla on punaisia lyhtyjä, joiden koko vaihtelee sormenpään koosta aina monimetrisiin halkaisijoiltaan. Nyt muuten suuri osa lyhdyistä on läpimärkiä, joten näitä ei varmaan säilytellä ensi vuoteen... Mitä tuhlausta!
 Ostin itsekin punaisen ison lyhdyn meidän partsille, kattoo sit että laitanko sen ens vuonna jouluksi vai mitä. Se on matkalla Suomeen nyt yhdessä 11 paketista, jotka olemme lähettäneet itsellemme ja Timo-sedälleni, jolle kaikki postimme menee tällä hetkellä käännettynä. Ollaan tällä viikolla esim. lähetetty yli 50kg kamaa. Vielä arvelen, että ainakin pari isoa laatikkoa lähtee, mutta vaatekaappi alkaa näyttää taas tyhjältä ja ostosvuori on huvennut. Mihin se kaikki kama mahtuu kysyy äitini? Hyvä kysymys. Onneksi osa on lahjoja sukulaisille ja tuttaville. Siltikin tänä kesänä on taas pakko ottaa käyttöön kovemmat otteet eli kirppikselle taas kamaa ja urakalla. Varsinkin lasten vaatteista taidan käydä läpi kaikki ne, jotka ei olleet parhaita - jos meillä on joskus toinen niin se selviää vähemmälläkin kyllä. Oman vaatekaappini olen ollut aikeissa käydä läpi jo vaikka kuinka kauan sitten. Siellä on paljon sellaista, jota voisi pistää eteenpäin.

(T - jos luet tätä niin oot ollut kovasti mielessä viime aikoina... Jos keväällä on aikaa niin kirppisapua kaivataan jälleen. Ja mä oikeesti laitan sulle joskus niitä kuvia juhlistasi)

Mut viimeisiä viedään! Aivan järkyttävää on se, että viimeiset kolme viikkoa Kiinassa käynnistyi tänään! Apua! Oon ollut superkiireinen mun töiden kanssa - nyt vasta olen päässyt oikein kunnolla yhteistyökuvioihin kiinni. Kuitenkin aika loppuu kesken. Minulla on tekeillä kaksi artikkelia Kiinalaisten opiskelijoiden kanssa, joista toinen on niin kiinnostava, että heräsin yks aamu viideltä kirjoittamaan muistiinpanoja ihan itsestään. Jes, oon tosi tyytyväinen mun työkuvioihin just nyt. Lisäksi tuntuu nyt siltä, että en olisi missään tapauksessa pystynyt kirjoittamaan näitä artikkeleja ellen olisi ollut Kiinassa tätä talvea. Parhautta on saada aikansa täällä hyvin käyttöön.

Kiinan kielen opiskelu on myös edennyt, mutta siihenkin loppuu aika kesken... Olis ollut tosi mukava olla kokonainen vuosi tästä perspektiivistä, niin olisi ainakin selkeästi ollut aikaa panostaa myös kielenoppimiseen. Nyt se on ollut kuitenkin vaan sellaista 'sieltä-täältä' hapuilua. Vaikka pärjäänkin mielestäni hienosti Xi'anissa perustilanteissa, olisi ihana käydä keskusteluja Kiinaksi syvällisemmistäkin asioista joskus. No, onpahan tarvetta tulla takaisin.

Happy Spring Festival everyone!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...