tiistai 26. helmikuuta 2013

Luovuus workshop

 Tänään on mun viimeinen päivä Xi'an Jiaotong yliopistolla ja jotta tää päivä ei olis liian helppo - järjestän paikallisille opiskelijoille luovaa ajattelua kehittävän tutkimusworkshopin. Siihen käytän viime syksynä Pollenzossa opiskelemiani Action Colab-taitoja... Eli luvassa on taas paljon brainstorminkeja ja ajatusten herättelyä. Odotan mielenkiinnolla, miten kiinalaiset lähtevät mukaan tähän juttuun.
 Tätä metodologiaa opettaa siis ISKME - San Fransiscolainen tutkimuslaitos, jonka kanssa teemme yhteistyötä Open Discovery Space-projektissani. Koko päivän workshopissa opitaan käymään koko tutkimuksen kaari läpi: Tutkimusta, suunnittelua, protoilua ja levityssuunnitelmaa...
 Vaikka saattaa vaikuttaa lapselliselta menolta niin täytyy sanoa, että minuun tämä metodi kolahti eka kerralla: Kerrankin jotain muuta kuin ikuisia powerpointteja. Tietystikin luovan ajattelun tyyleillä on omat vastustajansa (köhöm-saksalaiset!), mutta olen oikeasti sitä mieltä, että meillä on opittavaa amerikkalaisten feikkipositiivipalautteesta: Joo se on feikkiä, mutta jos ollaan kuin pohjoiseurooppalaiset niin ikinä ei tulla antaneeksi kuin sitä negatiivista palautetta ikinä... Sillä ei pitkälle pötkitä. Joten tänään minä tulen hokemaan: Great job, well done, you did that really well... AWESOME! Positiivinen palaute on tärkeää. Vaikka toki on myös tärkeää nähdä ne positiiviset syyt, mitkä siihen johtaa. Mut joo. Tässä maailmassa on ihan tarpeeksi negatiivisia mussuttajia. Ne vie energiaa ja ainakaan mä en jaksa sellaisten seurassa pitkään. Joskus tekisi mieleni sanoa, että etkö tajua, miten tuolla jatkuvalla valivalimarinalla karkoitat kaikki ihmiset ympäriltäsi... Mut joo, ihmiset on lyhytnäköisiä ja minä etenkin. (menipäs syvälliseksi)
 But yeah, today it's my last day in Xi'an Jiaotong University. I am holding a creativity workshop for the students on positive and creative thinking. Wish me luck!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...