lauantai 2. helmikuuta 2013

Näin saat antibioottikuurin Pekingissä

Tätä blogia seuranneet tietävät, että käväisimme xi'anilaisessa sairaalassa jouluyönä pikkuisemme ollessa kovassa flunssassa. No, valitettavasti tämä räkätauti, joka on sittemmin kiertänyt koko pesueemme ja vieraamme, ei ole mennyt ohi, joten lähdimme uudestaan klinikalle kun lapselle nousi taas yli 38asteen kuume.
 Normaalistihan täällä saa apteekista lääkettä, mutta epäilin keuhkoputken tulehdusta tai korvatulehdusta, jotka olisi syytä hoitaa antibiooteilla. Luurin saaminen Kiinassa ei tosiaan ole yksinkertaista ja niinpä meillä meni tähän reissuun koko päivä Pekingissä.

  Ensin mieheni tutki mahdollisia sairaaloita ja yritti löytää englantia puhuvaa ja sellaista, jossa olisi länsimaista terveydenhuoltoa saatavilla. Sitten nostettiin rahaa kuluihin - nostin 3000rmb eli jotain 370eur. Otimme taksin Puhua International Klinikalle. Se sijaitsee itä-Pekingissä, lähellä Jinsong- metroasemaa. Sinne olisi siis myös päässyt linja no 10:llä meidän koti zichunlu -asemalta. Olin äimistynyt siitä, että koko klinikka oli auki ja vielä äimistyneempi siitä, että he todella puhuivat englantia ja länsimaista lääketiedettä oli saatavilla.  Hurraa internetille! Jos sinulla on matkavakuutus ja olet valmis maksamaan hoidostasi niin suosittelen tätä klinikkaa ehdottomasti! Meno oli aivan erilaista kuin Xi'anissa... Lääkäri, jonka luo pääsimme heti oli lastenlääkäri, joka kuunteli pojan keuhkot (viimeksi vaan kurkattiin suuhun), tutki vatsan ja jopa virtsatien ja lopulta korvat. Korvista löytyi huolestuttavaa, joten saimme ajan korvalääkärille kahden tunnin päähän. Lisäksi lastenlääkäri Linda He kuunteli ja kyseli koko sairaskertomuksemme kolmen viikon flunssasta ja hyppimästä kuumeesta. Verikoe otettiin tarkastamaan, ettei ole bakteeritulehdusta taas.
  Kävimme välissä pyörimässä kulmakunnilla Carrefourin metsästyksessä aikaa tappaaksemme, mutta palasimme korvaspesialistin käsittelyyn. Hän tutki ja putsasi pojan korvat vahapaakuista. Lopputuomio oli ulkokorvan tulehdus ja annettiin korvatippoja sekä rasvaa korvien hoitoon. Sen lisäksi meinasicat kirjoittaa jotain herbaalilääkettä, jonka kohdalla näytimme varmaan niin turhaituneilta, että armahtivat meitä neljän päivän antibioottikuurilla.

 Tämä kokopäiväinen lysti Pekingissä maksoi lähemmäs 300eur, eli ei kun väsäämään vakuutushakemusta. Ei ole antibiootin saaminen helppoa eikä halpaa täällä. Positiivista tässä on nyt se että kuukauden mittainen flunssa näyttää ehkä luovuttavan ja jäljellä on enää vähän köhää ja vuotavia neniä. Loppu hyvin, kaikki hyvin?

 We managed to get a antibiotic for our son in Beijing. This however was a full day's work 5h plus travels. It cost around 250£, so also was not cheap (including two consultations of  doctors). They almost tried to give more herbal medicine, but saw from our faces that no way were we leaving without an antibiotic after our 1,5 year old had kept this cold for a month now. So far so good it looks like maybe we are off the woods and on the mend. I can recommend the Puhua International Clinique, they did speak English there, but one should keep in mind that it's not the cheapest in the world - so better have a good insuerance.
Taxi home at the end of the day:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...