perjantai 22. helmikuuta 2013

Kalligrafiakadulla

Mieheni suosikki paikka Xi'anissa on kalligrafiakatu. Se sijaisee kaupungin muurin sisällä, etelä-portilta itään. Sisäänkäynti on muurin eteläportin itäpäässä.

Kalligrafiakadulla kaupataan pensseleitä, paperia ja mustetta, sekä tietysti myös muuta perinteisempää turistikrääsää.

Tykkään itse kalligrafiasta todella paljon, joten meillä kotona sitä löytyy seiniltä jo paljon. Kalligrafiassa on se hyvä puoli että koska japanilaiset ovat adoptoineet kanji-kirjoitusmerkkinsä kiinalaisilta niin ei ole ongelmaa miettiä mitä haluaisi viestien sisällöksi...
Minulta meni pari kokeilukertaa aikaa löytää tyhjiä scrolleja, mutta kun paikallisten ne (huikeaan 50rmb hintaan), niitä tulikin hankittua sitten omaksi ja sukulaisten tarpeiksi. 

Olen teettänyt yhteensä kymmenen kalligrafiaa täällä...Ups mitä himotusta.

Täältä pääsee myös Forest of Steals -maineikkaaseen kivipuistoon, jossa on paaseja paasin perään. Ollaan käyty siellä 2006, joten tällä kertaa ei menty. Tämä alla oleva kuva ei kuitenkaan johda sinne vaan paikalliseen temppeliin, jonka pagoda vilkkuu tuolla ylemmissä kuvissa.
Löysin kalligrafiamestarin, jonka tyylistä tykkäsin (jotkut on liian moderneja mun makuun) ja sitten kulutettiinkin koko iltapäivä viihdyttäen kiinalaisten kasvavaa yleisöä...
Kultaisella punaiselle pohjalle ovat uuden vuoden toivotuksia.
Tässäpä minun tämänkertainen scrollini... Kuka osaa lukea?
Tämän näköinen tyyppi teki.
Siellä olisi ollut myös muita coolin näköisiä kalligrafiamestareita...
Ulkomaalainen kalligrafian tilaaja saa nopeasti ns. Walking dead efektin aikaan eli populaa kerääntyy katsomaan sellainen 30 henkeä helposti.
Tämä tyyppi päätti, että ehkä oli ihan kiva juttu tehdä mulle tämä työ ja niinpä otatutti kuvan itsestään omaan kameraansa minun ja scrollin kanssa. Oletan että tämä laitetaan mainoskuvaksi hänen putiikkinsa, että kattokaa Lauwait, tämäkin tilasi multa.
Mutta niin kuin näkyy mun naamasta, olin tyytyväinen:)


My husband's favourite place in Xi'an is the street of Calligraphers'. We've spent many sunny afternoons there, getting scrolls to sent home for our family and for our own walls. Of course our small house is quite full already, but you have to think of the houses that *we might have in the future*... Actually I'm dreaming of a dojo... And have the scrolls to decorate it now:)

2 kommenttia:

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...