keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Oravakalaa ja muita kaudenpäätösrituaaleja

Xi'anilainen proffani on kunnostautunut wine'n'dine rituaaleissaan. Aina kun on syytä juhlaan niin ensin pelataan sulkapalloa ja sitten mennään illalliselle. Ja no syitä juhlaan on vähintään kahden viikon välein ja nyt kiinalaisen uuden vuoden kuukauden aikaan joka viikko...
Nää kuvat on goodbye students-päivältä, eli tällöin oli vielä opiskelijoita muutama jäljellä Xi'anissa. Nyt he ovat kaikki junailleet koteihinsa ympäri Kiinaa. Minulla on kavereita joiden kodit ovat mm. läheltä Harbinia, läheltä Urumjitä, Henan-provinssista ja niin edelleen.
Pikkuapulainen oli myös mukana sulkapallossa, jossa tarvittiin iphonea taas viihdyttämään, kun piti pysyä välillä jaloista, että aikuiset sai pelata. Mut on se niin kilttipoika jo ja helpostikin saa liikuttua vaikka hän olisi riennoissa mukana. Jaksaa keskittyä kattomaan piirrettyjä.
Täällä on tullut sulkkista pelattua enemmän kuin moneen moneen vuoteen. Se on kivaa! Ja varsinkin kakskymppisten opiskelijamiesten kanssa, koska ne on tosi haastavia vastuksia...
Tosin isompiakin odottelijoita saa viihdytettyä samalla kännykkätaktiikalla.
Illalla mentiin sitten syömään. Pöydästä löytyi mm. viiriäisenmunia.

Ja Shaanxi-provinssin kanaa, jota dipataan chilisuolaan.

Sieniä ja pähkinöitä.
Tunnelma oli pienemmällä porukalla tiivistynyt.
Pääsin eroon myös suurimmasta osasta lahjojani, joita en ollut vielä jakanut (esim. yliopiston avaimenperiä ja salmiakkia...)
Minulla oli pieni huoli siitä, että ehkäpä joudun kantamaan ne kotiin!
Nuoret täällä ei juo alkoholia paitsi jos proffa pyytää. Pojat saattaa juoda olutta tai sit ei. Suositumpaa on juoda lämmintä coca colaa sitruunalla.
Tässä alla sulkapallovastustajani Makai ja Tienjun, jotka proffan kanssa päihitimme nelinpelissä.
Ja kaikista erikoisinta oli lopuksi pöytään saapunut 'oravakala', jossa kala oli jotenkin saatu itse kuorensa ulkopuolelle. Oli muuten hyvää sweet and sour-kastikkeessa...
My xianese research group is very well wined and dined by my professor, who had received good treatment like this in his past and so he is very generous on taking us to dinner. This was now the 'students goodbye dinner', but not the last dinner before New year's yet! So many reasons to celebrate in February here:) And of course celebrations mean also badminton. Me likes, food for body and soul.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...