torstai 14. helmikuuta 2013

Lentovaihtoehdot Lontooseen pääsiäisenä


 Ollaan menossa pääsiäiseksi Lontooseen. Tai no Colchesteriin ja Leigh-on-Seahin suurimmaksi osaksi, mutta lapsi on nyt jo sen verran iso, että pärjännee mukana myös Lontoossa, kun on selvynnyt neljästä kuukaudesta Kiinassakin;) Miehelläni oli vauva-aikaan obsessio siitä, ettei vauvaa ole hyvä viedä Lontooseen.
 Olin aikeissa lentää to ja tulla takas seuraavan viikon la. Kuitenkin lentojen hinnat alkavat olla niin karmivia, että piti oikein käydä läpi plussat ja miinukset kaikilta osapuolilta. Lennon tuli olla suora. Miehellä on jo syksyltä jäänyt lennon puolikas odottamassa (Finnairin surkeat hinnoittelupolitiikat) torstaille, joten yritin löytää samalle lennolle lippua minulle ja lapselle. Olisin ollut valmis maksamaan siitä 250euroa helposti ja ehkä jopa 350euroa maksimissaan. Kuitenkin karu totuus iski naamaan:
 Finnair:
 462,09 EUR
(Meno to, paluu la)
+Sama lento kuin miehellä
+Parhaat lentoajat
-Yhtä kallista kuin SUORA lento Xianiin!! WTF?? Siis jos Lontoon edestakaisista lennoista joutuu pulittamaan Kiinan lentojen hinnan niin kyllä siinä vaiheessa on pakko etsiä halvempaa vaihtoehtoa.
 Norwegian:
€345,30
(meno ke, paluu su, tosi kököt lentoajat)
-Lentää Gatwickiin ja Helsingistä
+Vähemmän sillipurkki kuin Ryanair, mukava tunnelma

Blue 1:
-380eur ja tosi heikot lentoajat - tää on kuopattu.
 Ryanair:
177.78 EUR
(meno pe, paluu pe)
+Halpa
-2 päivää
+Laskee Stansteadiin ja nousee Tampereelta, siispä lyhentää matkoja molemmissa päissä ja anoppilassa ovat tyytyväisiä, kun voivat hakea
-Ryanairin kauheus: Minipenkit, karuus
-Täytyy lentää yksin vauvan kanssa
 Eli vaihtoehdot oli huonoja tai tosihuonoja. Loppujen lopuksi päädyin Ryanairiin. Täältä tullaan jälleen. En ole Ryanilla lentänyt kahteen vuoteen(!), mutta nyt taivuin, koska se nyt vaan on Jyväskyläläiselle kätevin ja oikeasti mä voin lähemmäs 300eurolla tehdä jotain muutakin... Siispä täytyy vaan kestää ja ajatella, että kuinka paljon säästää... Kärsimystä se ehdottomasti tulee olemaan, mutta näin masokistina täytyy ajatella, että mikä ei tapa, se vahvistaa. Ja toisaalta, jos me selvitään 9h lennosta finskillä niin kyllähän mä selviän yhden lapsen ja rattaiden kanssa 2,5h lennosta milloin tahansa. Lapsi on näet oppinut katsomaan piirrettyjä. Mikä ihana asia maailmassa: Keskittyminen Kung Fu Pandaan saattaa olla jopa tunnin luokkaa ja lentomme on vielä päikkäreidenkin aikaan, joten voi olla, ettei tarvitse edes kärsiä hirmuna.
Kaiken kaikkiaan, oikeasti olen sitä mieltä, että Finnair hinnoittelupolitiikallaan menettää paljon asiakkaita Suomesta. Se on surullista, mutta totta. Ainakin meidät - taas. Postauksen kuvitus kolmen vuoden - tai apua neljän vuoden takaiselta edelliseltä pääsiäisreissulta Englantiin.


I've booked Easter flights to London. Finnair was being such a bad sport with their super stupid pricing that I had to go with Ryanair again. I am not paying over what they charge to fly to Xi'an and back! So, we'll be in England from 27th of March to 5th of April. It will be a weekish in Colchester and a couple of days in Leigh-on-sea to see some friends - possibly even see relatives if they are around;)Last we spent the easter in England 4 years ago!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...