lauantai 9. marraskuuta 2013

Blogihaaste

 Sain tämän haasteen Vieraana Shanhaissa blogin Mialta, kiitos!
Haaste kuuluu näin:

1. Kerro pari asiaa itsestäsi ja päiväsi kulusta. Liitä kuva.
2. Vastaa haastajan kysymyksiin, jos se tuntuu mukavalta.
3. Muuta haastetta mieleiseksesi.
4. Keksi kymmenen kysymystä tai vaikka enemmänkin jos haluat.
5. Haasta mukaan bloggareita, joiden blogeja luet

Pari asiaa minusta. hmm. 
- Olen yökyöpeli. En yhtään tykkää herätä aikaisin, vaan mieluiten menisin nukkumaan puolen yön jälkeen ja heräisin siinä kympiltä aamulla.
- Olen täysin yllytyshullu - teen todella vaarallisia ja rämäpäisiä asioita, jos vaan joku haastaa. Pääedellä puuhun.
- Stressaan loppujen lopuksi aika vähän asioista. Kuitenkin se päivä, kun lennämme johonkin, ennen kuin olemme läpi turvatarkastuksesta, saa minut usein huonolle tuulelle, ehkä koska jännitän aikatauluja ja sitä, meneekö kaikki hyvin lapsen kanssa vai kyllästyykö hän jo taksissa (lapsen kitinä saa sekä miehen että minut huonolle tuulelle ja siitä se huono päivä voi todella ottaa tuulta alleen). Turvatarkastuksen jälkeen voin relata. Lennot menevät yleensä aina ihan nappiin, kunhan päästään niistä lentokenttäsöhellyksistä läpi ensin.

Pari asiaa päivästäni:
- Tänään olen toistaiseksi vasta käynyt kaupassa ostamassa aamiaista. Olemme Guangzhoussa (tiistaiaamu) ja hotellin aamupala (valkoista leipää ja kiinalaista limapuuroa) ei houkutellut, joten kävin ostamassa kahvin, pähkinöitä, herneitä ja banaaneja aamiaiseksi. Mahani on sekaisin taas vaihteeksi, kiitos erilainen bakteerikanta. Lapsi heräsi niin aikaisin, että nukahti heti uudestaan, joten nyt odottelen että hän heräisi oikeasti ja voisimme lähteä pieneen sateeseen ja Miland-leikkipuistoon, joka on aivan älyttömän hieno hoploppi, joka on täysin törkeästi hinnoiteltu (lähemmäs 30eur/päivä) - oikeasti mietin, että josko pihistäisin ja mentäisiin vaan Carrefouriin leikkimään... Mutta sitten mieheni pettyy, koska tiedän että hän halusi että näkisin puiston (he olivat siellä pari tuntia eilen poikani kanssa). Aamulla olen kirjoittanut jo yhden blogipostauksen ja nyt alan tehdä kyselylomaketta tutkimustani varten, jos poika ei heräile.  

Kuvia ei ole tältä päivältä, joten kuvat on sunnuntailta. Toivottavasti kelpaa! Nämä ekat kolme kuvaa ovat kadulta, jonka varressa meidän hotelli on.

Sitten kysymyksiin:
1. Elämäsi tähän asti hienoin kokemus?
Aika paha kysymys. Varsinkin kun haastajan vastaus oli niin itsestään selvä. Elämässä on niin paljon hienoja hetkiä. Toki lapseni syntymä oli hieno hetki. Mutta onhan niitä muitakin. Tää kysymys on aika tylsä loppujen lopuksi, koska jos vain yksi hetki olisi ylitse muiden niin eikö elämä olisi aika tylsää sitten kun se on koettu?
 
2. Millaisia blogeja luet?
Luen aika paljon ns. lifestyle, vähän kaikkea sekasikiöitä. Nykyisin monessa blogissa on tyyli ja taso noussut kovasti ja siksi niitä suosittuja on mukava lukea, koska ne ovat ammattimaisia ja niihin on selkeästi panostettu. Tän hetken ykkössuosikki taitaa olla Me Naisille blogaava Avec Sofie, joka on mun idoli - kaunis ja määrätietoinen uranainen, joka ei pelkää ottaa riskejä ja matkustella. Luen paljon matkablogejakin, jonkin verran sisustusta ja tyyliä ja muutamia treeniblogeja. Sen lisäksi luen niiden blogeja, jotka tunnen oikeassa elämässänikin:)
 
3. Kesän 2013 kaunein muistosi?
Kesän kaunein muisto lienee poikani nauru Morikawasensein tyttärien kanssa juostessa pitkin Rakuto-doinin puulattioita Kyotossa. Siinä hetkessä menneisyys ja tulevaisuus kohtasivat ja tuntui että olin siellä missä pitikin olla.
Taustalla näkyvästä supermarketista ostin aamupalani.
4. Suosittele lomakohdetta, jossa olet käynyt.
-Loma, mikähän se on... No tietenkin suosittelen asuinkaupunkiani Xi'ania: Kaunista ja muinaista Kiinaa. Ei hienohelmoille tai luksuslomailijoille, vaan niille, jotka tykkäävät kokea elämässään uutta. Xi'anissa kannattaa tehdä retki vuorille. Niin kuin nyt melkein missätahansa muuallakin maailmassa.

5. Mitä harrastat?
Harrastan valokuvausta, blogausta ja liikuntaa noin pääasiallisesti. Urheiluharrastuksista rakkain on Shorinji Kempo. Mutta onhan niitä ajoittaisia harrastuksia vaikka millä mitalla korttipeleistä ruoanlaittoon ja no, matkustelua ei minusta voi ehkä sanoa harrastukseksi, kun se useimmiten on työtä. Mutta siitä kirjoittaminen on harrastus.

6. Suurin toteutumaton haaveesi?
Ehkä sellainen työ joka olisi paikasta riippumaton. Sellaisen ottaisin mieluusti. Vaikka työni vie minua ympäri maailman, se ei täysin mobiili ole. Toisaalta niin kauan kun se on tällainen kuin nyt niin se on unelmatyöni.

7. Lempiravintolasi?
Lontoossa Bar Shu, Chinatownissa. Leigh Tandoori on myös aika korkealla listalla Leigh-on-Seassa. Xi'anissa se on jokailtainen kanta-schetzuan-ravintolamme, joka on sellainen räkälä, että kukaan ei oikeasti kyllä vierailisi siellä vain suosituksestani...

8. Minkä kirjan olet lukenut viimeksi?
Huh huijaa. Viime vuonna luin Catching Firen ja Mocking Birdin, ne lienee viimeiset. Mulla on kaksi kirjaa täällä reissussa mukana ja oon sivulla 50 ekassa. Eli en vaan löydä sitä lukuaikaa.

9. Mihin maahan matkustaisit, jos sinulla olisi mahdollisuus matkustaa minne haluat?
Varmaan Antarktiselle. Minulla on top10 matkustushaaveet, jotka kirjoittelin viime vuonna ja niistä on yksi vedetty yli nyt. Jospa ensi vuonna sitten näistä joku muu valloitukseen.

10. Mitä erilaista tulet tekemään tällä viikolla?
Tällä viikolla matkustan Hainaniin ja Sanyaan, joissa en ole koskaan aiemmin käynyt. Speciaali viikko siis menossa. Konferenssia ja toivottavasti myös rantalomailua siihen päälle. Haluan pitkästä aikaa uimaan!

11. Minkä elokuvan/teatteriesityksen olet katsonut viimeksi?
Pasific Rim. Joo, vaikka siinä olikin mun ideaalitreffit (Chalie Hunnamin kanssa Bo-tappelua) kuvattuna niin en valitettavasti voi sanoa kuin että jättäkää aivot narikkaan tai vielä paremminkin tuulikaappiin, sillä sen verran haipakkaa menoa. Olihan se viihdyttävää, vaikkakin aika teennäistä usealta alalta.

12. Paras tapa viettää viikonloppua?
Kempoleirit on aika kärjessä sanoisin: Liikuntaa, ystäviä, matkustamista, perhettä - siinäpä kombinaatio, jota on aika vaikea hakata.

13. Unelmiesi asuinpaikka?
Mä taidan olla sen verran juureton, että maailmassa näitä on paljon. Kuitenkin Jyväskylä voittaa, koska siellä on rakkaat.

Haastan seuraavat blogit:
Marimenten nyt ainakin, kun kerran haastoi minut värihaasteeseen, jonka sain toteutettua just ja just.
Lisäksi haastan ystäväni Vauhtiraitoja ja Saralenen, mikäli sattuvat tänne kurkkaamaan.

Muuten haastan yllä olevilla kysymyksillä, mutta vaihdan seuraavat kysymykset:
1. Elämäsi rankin kokemus?
8. Jos sinun pitäisi elää vuosi 'autiolla saarella', ketkä 9 muuta ihmistä ottaisit mukaasi ja miksi?

This text is wayyy too long to translate, I'm afraid. It was a blog challenge to tell some stuff about one's day and life. Have fun with the google translate! 

2 kommenttia:

  1. Kiitos mielenkiintoisesta haasteesta, täytynee alkaa pohdiskella vastauksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa... Meemien kosto! Mut sainpahan tehtyä sen värihaasteenkin vihdoin!

      Poista

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...