torstai 28. marraskuuta 2013

Standardeista Bisnekseksi


 Tänään olen jälleen Shanghaissa. Tällä kertaa ICT in Education - International Conference on the Development of e-Textbook and e-Schoolbacg Standards and Applications -konferenssissa.
 Esitykseni on samasta aiheesta kuin viime viikollakin, tulevaisuuden oppikirjoista ja niiden ympärille rakennetusta kiina-suomi yhteistyöprojektistamme, jota Digile rahoittaa ensi vuodelle. Konferenssi on täynnä Standardisaatio-experttejä julkaisemisen ja oppimisteknologioiden alueelta. Paikalla on kymmenise ulkomaalaista eksperttiä, mukaan lukien kolleegojani EU-projekteista.
 Bill McCoy International Digital Publishing Foorumilta esitteli EPUB3 -standardin erittäin kattavasti, joten minun ei tarvitse siihen enää mennä syvemmälti sisään. Lisäksi hän kiteytti hienosti vaatimuksia tulevaisuuden oppikirjoille:
- Niiden tulee olla käytettäviä kaikilla erilaisilla laitteilla, koska yhä useammin nykyään oppija tuo oman laitteensa (BYD Bring your own Device) oppitilanteeseen.
 -Niiden tulee olla käytettävissä online ja offline. Ei riitä, että palvelu on pilvessä. Entäs sitten kun tilanne on sama kuin tänään Kiinassa, että joo, nettiä on, mutta kun pari sataa ihmistä yrittää päästä samaan aikaan onlineksi, niin eihän se onnistu... Tai saati niillä alueilla Kiinassa, jossa netti vaan on todella 'toimii-ei-ehkä'-tasolla...?
-Todella kuuma aihe oppimisteknologioissa on Big Data ja etenkin oppimistuloksen analysointi. Pieniä yrityksiä alkaa syntyä tämän ongelman ratkaisemiseksi - tulevaisuudessa me voimme mahdollisesti saada tietoa siitä, oppivatko oppilaat materiaalien kautta vaiko ei. Tämä on toistaiseksi ollut utopiaa... Uskon, että tällä alalla on paljon paljon tutkimusta ja bisnestä tulevaisuudessa luvassa.
-Tulevaisuuden eOppikirjojen tulee myös mukautua oppijan tarpeisiin
-Niiden tulee tukea kestävää kehitystä: Ei enää paperikirjojen myötä syntyvää jätettä!
-Tulevaisuuden kirjojen tulee tietysti olla myös laadultaan korkeatasoisia
-Lisäksi tulevaisuuden eOppikirjojen tulee toimia yhteen teknologioiden ja softien kanssa
 Ensi vuonna olen mukana projektissa, joka kehittää pilottia Suomalaisille yrityksille, jotka tuovat sisältöjä, teknologioita ja ePalveluja Kiinan markkinoille. Mikäli olet kiinnostunut aiheesta - ota yhteyttä! (kati.clements@jyu.fi)
 Today I'm again in Shanghai, presenting our new Digile project, The Next Generation e-TextBooks. The conference "ICT in Education - International Conference on the Development of e-Textbook and e-Schoolbacg Standards and Applications" has attracted about ten international experts in Learning Technologies, mainly on the aspect of standardization, as well as a couple of hundred Chinese experts.  One of the most appealing speech was given by Bill McCoy from International Digital Publishing Forum. He introduced the EPUB3 Standard, which makes my presentation much easier to give out tomorrow, but also he talked on the Next Generation e-Textbooks (NGEE) and set the following requirements:
- NGEE should be usable accross devices and formats
-Usable offline and online
-Accessible to the print-disabled
-Integrated asessment and analytics (I believe this Big Data topic will be the next 'hot' thing in Learning Technology Research as well as business, if you want to follow the trends, I suggest this one)
-NGEE must be customizable, personalizable
-Efficient for creators
-Sustainable management and delivery
-Interoperable 
-NGEE must have a reliable quality assurance
If you have interest towards business opportunities around Sino-Finnish collaborations in learning technologies business, please contact me on: kati.clements@jyu.fi

Last picture (c) Tore Hoel

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...