sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Guangzhou

 No niin. Nyt ollaan vietetty yksi päivä Kantonin Kiinassa eli Guangzhoussa. Tänään oli minun osaltani ns. sightseeing päivä, sillä kolleegani Shaoshan 'Susan' Xie oli tänään viikonlopunvietossa ja saattoi toimia paikallisoppaana. Tässä siis etelän fiiliksiä suoriltaan kerrankin.
 Ensimmäinen asia, jonka huomasin tässä kaupungissa oli jo lentokentältä keskustaan ajettaessa: Se ei ollut Harmaa! Niin kuin kaikki muut Kiinan kaupungit, joissa olen vieraillut. Sen sijaan tämä kaupunki on vihreä. Se johtunee sen eteläisestä sijainnista ja lähesikuisesta kesästä. No kuulema täällä on 2kk talvi tammi-helmikuussa, jossa lämpötila on n. 5-7C. Hui! Ja huomatkaa Hawaiilta tutut ilmajuuripuut!
 Shaoshan oli valkannut ohjelmaan hienoja vanjoja kiinalaisia rakennuksia ja alueita, sekä myös hitusen modernia.
 Täällä on yllättävän paljon kolonialismin vaikutteita - portugali tulee kovasti mieleen rakennuksista.
 Kukat kukkivat ympäri kaupunkia ja paljon tilaa pienelle juoksennella (=pudota kanaaleihin).
 Auringonlaskun vietimme oopperatalon katolla.
 Ja sitten sukelsimme tähän alla näkyvään kirjastoon, joka minua muistutti kovasti Vancouverin kirjastosta... Saman tyylinen ja futuristinen. Ai että täällä voisi kuvata hienoja scifi-tv-sarjoja myöskin!
 Katsokaa nyt tätä taloa:
 Päivä oli pitkä, mutta fiilikset hyvät. Kantonin Kiina näyttää upealta. Se on selkeästi puhtaampi ja rehevämpi kuin pohjoinen. Mutta tiedättehän te minut. Minä olen pohjoisen tyttöjä... henkeen ja niin edelleen.
Today I spent my first day in Guangzhou, in Canton. This is my first trip to Southern China and I am amazed on how clean everything is, and how green. The weather today was excellent! Blue skies, beautiful flowers everywhere. Guangzhou is truly a city for the 'enemies' though, which my guide Shaoshan calls the European colonialists. There are various buildings which look like Portugese or Spannish, and you can feel their influence also in the cooking (not my favourite foods in China). It's very beautiful (piauliang) here and I can understand why people live here. Just like I understand why people live in Spain, but I would personally choose to live in the North. Yes, forever summer and small clothes all throughout the year might be tempting, but at the end of the day, I love Xi'an. It is my home in China.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...