tiistai 12. marraskuuta 2013

Terveiset palmunlehtitalkoista

 Niin siinä sit kävi, että Sanyaan jäätiin. Olimme jo kauniisti päässeet tunnin ajomatkan päähän mutta sitten oli se tie poikki. Lentokentälle johtava tie. Siellä oli vettä kaulaan asti 100metrin leveydeltä. Sitten varatie, no sekin oli poikki. Kokeilimme vielä kolmattakin tietä, mutta sen ollessa poikki, käännyimme takaisin.
 Sitten soittelemaan - lennoista sai sentään rahat takaisin, kiitos Taifuunin, mutta sitten piti vielä varata uudet lennot. Työkaverini Liang Ni on osoittautunut kullanarvoiseksi ja palkkaisin hänet heti jos olisin Kaleva Travel tai mikä tahansa matkanjärjestäjä... Päätimme jäädä kahdeksi yöksi. Ihan sen takia, että jos huomenna (tänään) kin on vielä vastaavat yhteydet niin en halua menettää taas yhtä työpäivää. Ne käyvät muutenkin aivan liian vähiin täällä Kiinassa, enää neljä viikkoa jäljellä - apua!
 Että kaksi lisäpäivää kesää nyt sitten vielä, ei paha juttu. Kolleegani pääsivät lopulta rantatietä kentälle, mutta aika myöhässä taisivat koneet olla - klo 19:20 piti alun perin lähteä koneensa, mutta klo 1:20 ilmeisesti se oli lähtenyt..
 Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen myrsky kuitenkin... Meillä ei missään vaiheessa ollut hätää, sillä olimme sisällä hotellissa koko tuulen ja sateen ajan - tämä kivitalo piti kylmän loitolla hyvin.
Taifuunin jälkeen vauriot kaduilla olivat selvästi havaittavissa. Palmuja ja kookoksia oli tullut alas mojovia määriä. Laseja oli pamahdehdellut rikki ja joka paikka täynnä lentänyttä moskaa ja roskaa tietenkin.
 Kiinalaiset olivat heti aamulla tarmokkaana ulkona keräämässä Taifuunin jälkiä: Hyvällä tuurilla saatoit löytää kookoksia myytäväksi tai vaikka ankeriaan lounaaksi niin kuin yhdellä miehellä oli rannalla kädessään...
 Mikään muu kansa ei keräisi näitä jälkiä näin nopeasti, ajattelen. Kiinalaisia kun on NIIN paljon.
  Jokaiselle kyllä riitti eilen ja vielä tänäänkin hommaa, toisin kuin monena päivänä, ei tarvinnut seisoskella työpaikalla, kun palmujen raivaustalkoot olivat käynnissä.
  Aamiaisella ei kuullut oikein muiden puheita kun moottorisahalla käytiin läpi puutarhan kaatuneita puunrunkoja.
 Ankeriasmies...
 A auttaa hiekan kanssa.
 Raivaustyöt meneillään...
 Tältä näyttää, kun taifuuni on ohi.
 Tulipahan tämäkin koettua. Olen tyytyväinen, että olimme jumissa erinomaisessa professoriseurassa - meillä oli mukana sekä Aalto Yliopiston että Åbo Akademin huippututkijoita ja heidän kanssaan päivät kuluivat erittäin rattoisasti. Harvemmin konferensseissa ehtii tutustua monen monen lounaan ja päivällisen ajan.
 Tänä aamuna lähtivät viimeiset (Pirkko Walden ja Christer Carlsson) - täytyy sanoa, että tulee jopa ikävä muutaman päivän ystävyyden perusteella! Mutta onneksi eBEREA verkoston kokoukset eivät tähän lopu, ensi vuonna sitten taas!
So the current news from Sanya continue. We tried to get our delayed flight yesterday but unfortunately all the three roads were blocked when we were trying to get through them, so we decided to wait out the floods for two more days in Sanya. I can't really complain - there is worse places to be stuck in. After the typhoon, there is a lot to do - damages in here don't seem incredible, but there is still a lot of junk at shore, lots of landslides that have caused the roads to flood, lots of aquarium tanks that have burst on the restaurant doors, lots and lots of palm tree junk. I was thinking that these kinds of days no Chinese needs to stand around in their work - there is so much to clear. Luckily as there is so many Chinese, they really seem to do it at awesome speed. I am sure we can get out on Wednesday, I am hoping that by then, the flights would leave at somewhat in time. Let's see. The blessing of this storm was that there was great company to wait for the storm to pass. I think the whole group of eBEREA researchers really bonded over this - how many times you have this many lunches, dinners and drinks together - I think that overall this was a very interesting few days with these professors and I was quite sad to see the last of them leave this morning. However, we will see each other again of course, thanks to eBEREA:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...