lauantai 9. marraskuuta 2013

Goodbye Haikou, Hello Sanya

 Tällä viikolla on maisemat vaihtuneet nopeaan tahtiin. Saavuimme Hainaniin keskiviikkona keskipäivällä ja silloin ei kaikki mennytkään ihan putkeen. Flunssani oli siirtynyt vasempaan korvaani ja lasku teki todella kipeää.
 Toisin kuin voisi kuvitella, korvakipu ei lakannut maan pinnalle päädyttyämme ja neljä tuntia myöhemmin olin kypsä lähtemään lääkäriin. Hainanin sairaanhuolto toimi yllättävän hyvin kuudelta illallakin ja keikka kesti kaksi tuntia puolen tunnin suuntaansa matkoineen. Ei mikään paras alku tälle saarikierrokselle.
 No antibiootin ja muutaman muun lääkkeen turvin pääsin kuitenkin pulahtamaan kuumassa lähteessä, joka virtaa siis suoraan hotellimme uima-altaaseen. Hotellimme Hainan Golden Tide Hot Springsin valkoimasta löytyi myös kala-allas, jossa sai syötättää kuolleet osat jalkojaan pikkukaloille. Aluksi kutittaa ihan hirmuisesti, mutta nopeasti tottuu... Nyt on jalat kuin lapsen pylly.
 Pikkumatkustaja oli innoissaan uinnista ja ui kaksi kertaa päivässä altailla innoisssan ponttoonipuvussaan joka kiitettävästi estää hänen hukkumisensa vielä uintitaidon puutteessa.
 No pari päivää Haikoussa kului tiiviisti konferenssissa, joista enemmän myöhemmin ensi viikolla, mutta sitten tänään vaihdettiin taas paikkakuntaa ja tällä kertaa luotijunailtiin Haikousta Sanyaan, joka on varsinainen Hainanin turistiparatiisi. Meillä oli tarkoitus mennä huomenna sademetsään, mutta kiitos uhkaavan Taifuunin, jonka pitäisi iskeä yöllä, epäilen suunnattomasti, että emme huomenna ole menossa mihinkään lähikauppoja pidemmälle. Harmijuttu, mutta eipä auta itkut markkinoilla.
 Illalla käytiin syömässä 'suomalaisporukalla', joka kyllä sisälsi myös kaksi kiiinalaista, yhden unkarilaisen, yhden britin ja useamman suomenruotsalaisen... Nooh, mutta kaikki asuvat enemmän tai vähemmän Suomessa, joten ehkä heidät voi suomalaisiksi laskea.
 Illemmalla pääsi pikkuinen todella taas hienosti matkustanut poika pomppulinnaan ja vuoristorataankin (äidin kanssa), mutta jälkimmäinen oli hieman liian rankka kokemus vielä. Parin vuoden päästä uusiksi.
 Että sellaista menoa Kiinassa. Mun korva on jokseensakin parempi. Tosin se on edellen lukossa. Mutta kolme päivää kestänyt verinestevuoto on nyt keltaista ja muutenkin tuntuu että ehkä se antibiootti puri. Toivotaan niin sillä maanantaina pitäisi taas lentää. Lasku pelottaa jo nyt:( Haikoun reissu on vastoinkäymisistään huolimatta ollut aivan älyttömän hyvä töiden kannalta, katsotaan nyt miten se sitten näkyy ensi vuonna aikataulussa. Uusia tutkimusjuttuja on suunniteltu ja nyt taas tuntuu siltä, että aika loppuu kesken täällä Kiinassa. Auts.
Today we have taken a bullet train from Haikou to Sanya. It's been quite a busy week - although from these pictures one might think that all I did was sat at the pool when fish ate my legs - it was actually professionally very interesting and I certainly tightened many of the bonds between eBEREA network friends. There's new research and travels planned now again - why does the time go by too fast here in China? Of course the current situation could be better also. I went to the hospital twice in Haikou with my ear - I've got acute otitis media, an ear infection. I have also had a blood train from the ear for three days now, my pillows make the chamber maids think that my husband is doing something illegal to his wife, and it's really quite nasty. Living the whole three days like I can only hear halfly... Anyways, the meds seem to help now and I am getting better, just in time for the taifoon to hit the island. I believe the promised trip to the rain forest will be cancelled:(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...