perjantai 19. kesäkuuta 2015

Chongqing 重庆

 No niin ollaan meidän Tour of China June 2015 kohteessa 5/5 ja siitä luukusta paljastuu Chongqing.
 Jos olen joskus erehtynyt sanomaan, että 'kaikki Kiinan suurkaupungit näyttää samalta' niin ansaitsen rangaistuksen typeryydestäni.
 Tämä kaupunki todella on 'erilainen' Kiinan suurkaupunki. 
 Chongqing on sisämaakiinan suurin kaupunki, asukkaita rapiat 33miljoonaa. Vrt. Xi'anissa on 8miljoonaa... Missä pikkukaupungissa sitä asustellaan siellä.
 Chongqinissa meillä on taas varsin hulppea huone, kiitos Radisson-uskollisuutemme. Kylvettin poikasen kanssa aikamoisissa näköaloissa.
 Nää kuvat on siis hotellihuoneen ikkunasta.
 Chongqing on vähän niin kuin San Franciscon landscape sijoitettuna sademetsän keskelle, paitsi et siihen on sit vielä ympätty Manhattan päälle.
 Pikkuinen maisemien katselija on linnoittautunut ikkunalaudalle.
 Eli koko maasto on vuoristoa ja jokia, joista tunnetuin on tietystikin Yangtse.
Kävimme pienellä kävelylenkillä ja havaitsimme nopeasti, että pelkästään hotellista tielle pääsy vaati n. 100askelta portaita ylämäkeen. Sitä seurasi sellainen 30minuutin välillä jyrkkä nousu. Onneksi poika tykkää kävellä portaita, muuten olis ollut aikalailla haastavampi reissu.
 Oli se toki näinkin, koska ilmasto on sellaista sademetsätyyliä, jossa ilmankosteus on rankkaa ja lämmintä varmaan se 35C ainaskin. Ilma on toki myös saastunutta, vaikka tänäänkin satoi, eli aika haasteellinen oli meidän iltapäivän pepputreeni ylämäkeen. Ei paljoa kuntosaleja kaivata.
Normaali näkymä, josta pitäisi päätellä, että mihin suuntaan kannattaisi mennä.. Pilvenpiirtäjiä ja kävelyväylät menevät sikin sokin 3D-mallisesti ali/ylikuluin seassa.
 Ilman kosteudesta tuli mieleen Hawaii.
 Noin puolen tunnin ylämäkiretkeilyn päälle päästiin ihmisten ilmoille.
 Chongqingilaiset puhuvat mandariinia todella kummallisella eteläaksentilla...
 Ja ajelevat ympäriinsä kolmipyöräisillä autoilla. Testattiin - vähän niin kuin kehittyneempi tuktuk, mopohan se on...
 Milloin tahansa voi alkaa sataa, mutta se on sellaista minimiripsintää, jota ei ainakaan tänään tarvinnut ottaa vakavasti.
 Sompailtiin keskustassa etsimässä ruokapaikkaa.
 Kunnes pikkuinen nukahti. 17:30 päikkärit - äh, no eihän sille mitään voinut ja tää ilta meneekin sit pystyssä. Onneksi aamulla ei ole pakko herätä minnekään.
 Loppujen lopuksi annoimme periksi ja menimme Hot Pot -ravintolaan, koska juurikaan muita ei löytynyt. Klo 1745 ravintola valmistautui ottamaan parisataa henkeä syömään... Me oltiin ainoat. Ja BANG klo 18 tasan niitä alkoi virrata sisään siihen malliin, että vartin yli olikin jo täyttä. Chongqingilaiset ovat täsmällisiä illallistajia.
 Poika nukkui kaameassa kiinalaishuudossa. Parhaitenhan sitä nukkuu melussa vai?
Chongqing on Schezhuanin maakunnan vieressä (ja oli aiemmin osakin sitä), joten täällä ruoka on todellakin 'La' eli tulista. Hot Potia ei syöty normaalein menoin maapähinäkastikkeessa vaan öljyssä valkosipulin kanssa. Maistuihan se noinkin, vaikka tykkäänkin ehkä siitä yleisemmästä kastikevaihtoehdosta enemmän.
 Chongqingissa on Radisson Blu Plaza! Ja miten hulppea... Oikeastaan kaikki hotellihuoneet meidän tän vuoden Kiina-reissulla ovat olleet ihan mielettömiä. En tiedä, mikä on ollut paras: Pekingin sviitti - Changchunin Hehe-hotel, Shenyangin Holiday Inn vaiko tää tämänpäiväinen... Kaikki saavat viisi tähteä, suurin osa isompia kuin mun edellinen kämppä Jyväskylässä... Ei todellakaan voi valittaa. Karman laki sanoo tietty, et juuri kun jätin meidän uima-asut kotiin, täältä löytyisi uima-allas. Pah. Uimapuvun vuokra: 75eur!!! Joo ei. Jotain järkeä. Käytiin eilen Aissan kanssa uimassa Xi'anissa ja uikkarit oli aamulla kuivamassa vielä, joten aattelin et jätän ne nyt kun ei siellä KUITENKAAN ole sitä uima-allasta. Tää on vähän niin kuin et alkaa sataa jos et kanna varjoa. Joo, on mulla 1.maailman ongelmat. Huomenna lähdetään tutkimaan Chongqingin varsinaisia nähtävyyksiä aamusta. Ilmasto on sen verran haastava, että ihan turistikohteeksi en tätä ottaisi, ellei täällä olisi muuta juttua menossa. Mut huikeat on vuorten ja jokien maisemat pilvenpiirtäjineen, olen tyytyväinen, että tulin niitä katsomaan.

Mut ennen kaikkea: Hyvää juhannusta Suomeen kaikille mökeille, varsinkin mun omalle rakkaalle! Ens viikolla nähdään!
 Today we are in Chongqing which is the biggest city in inland China. 33Million people. Take a moment to think about it. Compare to Xi'an's 8 million... We live in a small town... Also if I ever say that 'every Chinese city is the same' again, please spank me. This one certainly is something else. I noticed it already from the plane: There's a serpentine river in the middle of the city, but also it's built in the middle of mountains, so there's about 0 square metres of flat space. There's scycrapers which look like they can fall any minute now, and there's Yangtse river cruises, where 400 people died on just a few weeks ago. Won't be doing that, grannies you can stop worrying. We stay at the mighty Radisson Blu Plaza Chongqing, which is possibly the most impressive hotel I have ever slept in. We are in an exceutive room thanks to our loyal stays in the chain. Most pictures at the beginning of this post are taken from the window of our hotel room. Could be worse Juhannus, right? Still, I can't help but long for the cottage life a little... Well, to be honest, +12C and nats... probably not something that I'd trade for this right now. Overall Chongqing is an interesting city - the skycrapers rise from the rain forests and the humidity of the air makes it extremely challenging climate to be walking up and down these hills. It is indeed like San Fransisco and Manhattan would be built on top of each other with a splash of Shanghai on top... Tomorrow's plan is to do serious sightseeing in the form of the 'Flying Tigers museum' And probably other less important sights... Happy mid summer to all Europe!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...