sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Exporting Finns to China

 5vuorokauden yrittämisen jälkeen VPN kiitos jos tämä postaus nyt menee läpi. Ja kiitos teille, jotka olette odotelleet kiltisti kuulumisia...

Saatiin setäni vaimoineen visiitille Xi'aniin vihdoin.
 He ovat jo pitkään haaveilleet reissusta Kiinaan. 10päivää Kiinassa on mennyt nopsasti. Heillä oli joitakin toiveita, mutta suurimmaksi osaksi ollaan menty meidän ehdotuksilla. Heidän haaveistaan on toteutettu mm. Kuppahierontaa ja silkkishoppailua.


 Xi'anissa on satanut, mutta se on ollut vaan ihan hyvä, koska ei ole ollut läheskään niin kuuma niinä päivinä.
 Helle tekee nähtävyyksissä kiertelystä aika rankkaa.
Xi'anissa näkivät terrakottaarmeijan lisäksi Tang paratiisin, kalligrafiakadun, muslimikorttelin, joitakin temppeleitä, antiikkimarkkinat, ison pagodan jne.
Nyt ollaan parhaillaan Pekingissä ja toivon että saan viimein tämän postauksen ulos.
 Tämä on siis neljäs kerta kun olemme Xi'anissa töitteni puitteissa ja sinä aikana meillä on ollut vierainamme:
2012 joulun-uuden vuoden äitini ja veljeni
2013 syksyllä tätini
2014 syksyllä Tino Pekingissä ja kolleegani Henri & Philipp sekä jälkimmäisen vaimo Sara
 Olemme siis kohtuullisia Kiinan talouden matkailutukijoita:)

 Turistiopastuksesta alkaa olla sen verran kokemusta, että ajattelin väsätä sellaisen Katin vinkit Xi'aniin ja Pekingiin - osion tänne blogiin, kunhan on aikaa.
 Xi'an + Peking on hyvä tapa kokea Kiina, tätä mieltä olen. Kummatkin ovat historiallisesti tärkeimmät kaupungit tässä maassa.
 Itse olen erityisen ihastunut pohjois-Kiinaan niin kuin varmaan on tullut selväksi
 Olen kyllä matkustanut myös etelässä, mutta etenkään Shanghai ei ei minua viehättänyt. Liian länsimainen ja ihmiset olivat jotenkin tylyjä. Chengdussa oli paljon hyvää schetzuanilaista ruokaa, mutta siellä oli pilvistä melkein koko vuoden läpi. Ei sitäkään sinitaivasta kun täällä xi'anissa. Mutta nämä ovat tietysti mielipidekysymyksiä
 Mitä mieltä olette, olisiko Finnworldin matkailuvinkit-osiolle käyttöä blogissa?

--
My uncle and his wife have been our guests in Xian and now in Beijing for a week now. Time has been short, but Theyve experienced enormously from Terracotta Army to fish baths for feet and silk shopping. Over the four years we've been expat ting in China, these are the fifth set of guests we've brought from Finland with us. So the main sightseeing tours of both Xi'an and Being are quite a routine for us already. But I enjoy seeing these places and never find it boring to see China through someone else's eyes. My Chinese colleagues also have likes that they can try to impress my relatives as my family is such a China veteran already that rare things impress us... Anyways I think my uncle and his wife will go home with enough stories to last a small lifetime. I'm actually thinking of starting a section to the blog called traveling tips of Finnworld by cities, as people often ask me about those. What do you think? A good idea?

1 kommentti:

  1. Kuppaushierontaa? Ei kuppahierontaa, toivottavasti.

    VastaaPoista

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...