keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Pikavierailu Pekingissä

Terveiset Dong Beista eli Changchunista. Avaa Google Maps (jos olet Kiinan ulkopuolella, se aukeaa sinulle kivasti) ja nää, missä olemme. Kyllä, koillis-Kiinassa - paikassa, johon ulkomaalaiset harvemmin eksyvät. Mitä yllättävimmin - Internet on täällä huomattavasti nopeampi kuin Pekingissä JA Xi'anissa, joten siitä ilosta saatte pikapostausen Pekingistä, jossa oltiin viimeiset 5 vrk about.
 Montako kertaa ihminen voi käydä Kiinan muurilla kyllästymättä? Jos multa kysytään niin ainakaan kuudennella kerralla ei harmittanut. Voisin mielelläni kävellä muurilla vaikka jokapäivä.
Miljoonan selfien paikka.
Sukulaiseni laitettiin tänä aamuna koneeseen kohti Suomea samalla kun itse lensimme tänne Changchuniin. 
Sitä ennen setäni ja tätini ennättivät kuitenkin kokea Kiinassa yhtä ja toista. 
 Ehkä enemmän kuin keskimääräiset turistit sanoisin, ainakin tuntuivat kovin tyytyväisiltä, joskin jonkin verran väsyneiltä loppumatkasta.
Mieleisimmäksi kohteeksi mainitsivat Badalingin muurinpätkän, jossa kävimme junalla maanantai-aamuna.
Iltapäiväksi poikettiin vielä rasisti  vähemmistöjen puistoon, joka on ollut suosikkinähtävyyteni Pekigingissä pitkään.
 Sieltä löytyy edelleen sellaisia paviljonkeja, joita en ole edellisillä 4 kerralla nähnyt. Esim. tämä riippusilta oli minulle uusi.
 Oli toooosi kuuma päivä ja poikanen olisi halunnut vaan istua varjossa portailla.
 Mutta nähtävää ja varsinkin käveltävää oli vielä edessä.
Sukulaisten kanssa on mukava liikkua Kiinassa, kun välillä voi käydä vessassa ilman, että poika karkaa johonkin. Extrakäsiparit <3
 Että aikamoinen ikävä tulee nyt kun lähtivät. Mut meillä on itsellämmekin enää muutama viikko täällä jäljellä, että eurooppalaisia nähdään kyllä ihan kohta taas. Visiitit pääkaupungissa ovat nyt ohi tältä reissulta, mutta uusia kaupunkeja edessä on kolme, eli kiirettä piisaa matkailun puolesta. Töitäkin olen ehtinyt tehdä välissä, eilen vierailin Renminin yliopistossa, minne edelleen kaivattaisiin ulkomaalaista opettajaa... Jos ei olisi puheterapiaa, lähtisimme varmaan ensi vuodeksi.
Hello from Changchun where the internet is first time in 2 weeks actually working! Hurrah! Do not know for how long though... So here's some feelings and snapshots from our 5-day-visit to Beijing. My uncle and aunt visiting, obviously the main sights were in order: Forbidden palace, The Great Wall, Tienanmen Square, Racist park, Dazhalan Jie, Eating scorpions on Wangfujing, plus Beijing Duck of course... We've put two very happy Finns into a plane home today and flewn to North East China ourselves. Yeah sure, Changchun is a place where no foreigner goes by accicent. We are here for a conference. Still three weeks of China to go, even though it was very nice and handy to have my uncle and aunt here, there's not really enough time to miss Europe.

2 kommenttia:

  1. Olen tosi surkea kommentoimaan, mutta luen kuitenkin ja paljon :) Kyllä, Muuriin voi rakastua. Nyt lähdön hetkellä on niin paljon niitä, joita haluaisi vielä kokea: Vielä kerran Muurille, uudestaan Xianiin, Huangshanin vuoret vielä perusteellisemmin... Peking jäi pintaraapaisuksi meillä... On tämä Kiina vaan sellainen maa, etttei muistot haalistu varmaan koskaan. Terkuin Marita / Koti Koivujen Katveessa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanopa muuta, olen itsekin viettänyt viime aikoina paljon aikaa sun blogissa fiilistellen, kun muutitte Kiinaan just samaan aikaan kun mekin ekaa kertaa. Meidän diili on siinä mielessä parempi, että tiedän meidän tulevan takaisin - ei tarvitt sanoa hyvästejä ikuisiksi ajoiksi. Mut toisaalta ei olla koettu sitä, miltä tuntuu asua vain ja ainoastaan täällä vuodesta toiseen. Kyllä ehkä vähän kummastelen valintaanne, kun lapsilla on tuollaiset harrastukset varsinkin... Mut toisaalta kohtahan ne jo muuttaa pois kotoakin ja voivat itse päättää missäpäin maailmaa haluavat asua. Siinä mielessä on hyvä kokea sitä Suomeakin välillä. Vaikeita päätöksiä. Mutta kuules, eikös teidän koivujen katve ole Jyväskylässä - jos kaipaat kiinafiilistelyä niin lähdetäänkö joskus lounaalle ihan tuolla kotimaassa vaikkei täällä Kiinassa koskaan nähtykään? Minulle passaisi syksyllä mainiosti.

      Poista

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...