lauantai 20. kesäkuuta 2015

You can take the girl out of Finland...

 ...Mut joo, vaikka fb fiidi onkin täynnä mitä sateisimpia ja värjöttelevämpiä mökkijuhannuksia niin täytyy nyt kuitenkin ihan pikkuisen tunnustaa sitä koti-ikävää. Nyt olen viettänyt Kiinassa yhden joulun ja yhden juhannuksen. Näin syvällisemmin tarkasteltuna täytyy sanoa, että tulevaisuudessa yritän viettää nämä suomalaisuudelleni tärkeät päivät ihan kotimaan kamaralla tai ainaskin siellä Euroopassa. Olen rituaalejen suuri fani ja rakastan sitä, että juhannuksena on mökki ja kokko ja sukulaiset ja sauna ja laituri ja auringonlasku ja nuotio ja hyttyset ja yötön yö. Ja lipunnostokuva! Vaikka sitten ilman lipputankoa (edellinenhän kaatui pari vuotta sitten). Täältä kaukaa on selkeä nähdä, miten tärkeitä nämä joka vuosi toistuvat hetket ovat. 
 Mikä siihen auttaa? No onneksi Kiinan nurmikot kasvavat apiloita siinä missä koti-Suomikin, joten äkkiäkös ekspatti-juhannusfiilikseen pääsee tekaisemalla oman kukkaseppeleen.
Mieheni, joka ei siis brittinä ymmärrä suomalaisten juhannus-vouhkausta ollenkaan, katsoi minua todella otsaansa kurtistaen, kun aloin toteuttaa tätä kaunokkia. "Tuo ei sitten tule hotellihuoneeseen sisälle..." No niin, sinne jäi suomalainen juhannus koristamaan kiinalaista pihamaata. Jäin miettimään, että kuinkahan moni kiinalainen nuori osaa sitoa kukkaseppeleen? Entä suomalainen? 
...But you surely cannot take Finland out of the Girl. So this is my way of being a Finn today... My fb feed is filled with rainy cold pictures of people in their cottages. Yes I confess that even though it looks like not the greatest Juhannus on earth, it still looks the way I like spending mine: With a sauna, with my relatives, with the bon fire, with the birch trees, with nightless night... and the group picture with a Finnish flag. Yes I'm a Finn and this is a weird way, but for me, it's the only way to do it. Other nationalities - you don't need to understand. It's our day to be crazy, Keep Calm and let us celebrate JUHANNUS like a Finn:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...