tiistai 16. kesäkuuta 2015

Shenyang

Kun Sain tietää, että osallistuisin konferenssiin Changchunissa, Koillis-Kiinassa, päätimme käyttää muutaman ekstrapäivän Dongbeissa, ei tänne niin usein tule tultua
 Changchunin jälkeen kohdevaihtoehdot olivat Harbin ja Shenyang. Tietystikin Harbin on paikka, johon olen jo pitkän aikaa halunnut matkustaa, mutta toisaalta tiedän, että se on parhaimmillaan nimenomaan talvella ja Sitäpaitsi aivan väärässä suunnassa jos aikoo meille kotiin, Xi'aniin Chanchunista matkustaa.

Niinpä päätimme jättää Harbinin toiseen kertaan ja vierailla tässä Manchurian Qing-dynastian aikaisessa pääkapungissa.
 Äkkiseltään Shenyang vaikuttaa samantyyppiseltä kuin muut Kiinan kaupungit, mutta sanoisin, että täällä ihmiset näyttävät olevan erityisen iloisia ja ystävällisiä. Lisäksi nähtävyydet ovat harvinaisen puhtaita ja siistejä - toki Qing dynastian kielletty kaupunki on kopioitu Ming-dynastialta pitkälti ja japanilaisten vaikutus näkyy kaikkialla... Puistoissa on sellainen 'Tokyo Empririal Palace' fiilis.
 Asustimme aivan keskustassa Holiday Innissä (koska täällä ei ole Radissonia/Park Plazaa...) Mutta voin suositella! Ikkunoista näkyi yksi päänähtävyys, eli kansan aukio huiskuttelevine Maoineen ja samalla kadulla oli mukavasti perusravintoloita, supermarketteja jne.
 Kiinassa tykkään kontrasteista, joissa joisaalta hempukka-blingblingiin pukeutunut nainen fiksailee aataminaikuista motskariaan kadulla kädet öljyssä...
 Ja samalla kadulla pilvenpiirtäjät kohoavat korkeammalle kuin Suomen korkein rakennus.
 Päädyttiin dumplingi-ravintolaan illalliselle. Meidän vaatimustaso iltaisin: ravintolassa tulee olla ovet (ei avoinna kadulle). Pöytäliinat on plussaa. Lounasaikaan kelpaa usein ulkoilmakuppilakin. Tosin täällä näin kesäaikaan useat ravintolat pystyttävät terassinsa muovikalusteilla hyvän sään salliessa kadulle ja olutta isketään hanatörppiin koko illan varalle. Täytyykin postata teille Pekingistä näitä tunnelmia. Ongelmana tällä hetkellä on se, että joka päivä tapahtuu niin paljon, että millään en ehdi oikein postailla reaaliajassa ja kaikkea. Varsinkin kun netti on täysi kysymysmerkki iltaisin - varsinkin Pekingissä ja Xi'anissa oli mahdoton saada yhteyttä, jolla saisi copypastetettua valmiiksi kirjoitetut tekstit ja pienennetyt kuvat bloggerin pohjaan. Täällä reissussa netti on ollut hieman parempi, joten taidan yrittää ajastaa teille pari juttua ennen kuin lähdetään kotiin huomenna.
Today we are in Shengyang which was the capital during the Qing Dynasty. Yeah, that was the time when the Manchus were in charge, so real Chinese or not? You decide. YOu can also see the influence of the Japanese occupation here - many buildings in the 30's have been built to a more western style and still now, the way everything is a little bit more cleaner, makes you think the Japanese left their mark. Or perhaps they never left. So this place if famous for the 13.9. incident when a bridge near by here blew up and the Japanese decided to take that as a justification to attack and occupy Manchuria in 1931. I've timed another post from Chanchun for you tomorrow, which is about the puppet state of Manchuria and the last emperor of China, Pyui. The problem I'm having so far is that every day there's so many things happening that I can't possibly keep up with real time posts, speficially as the internet is mostly a hazard. We are off to home in Xi'an for 2 nights tomorrow and then back on the air again. Shenyang I will always remember to have very friendly people and a very vivid People's square. Overall worth a stop when travelling in Dongbei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...