tiistai 6. elokuuta 2013

Firsbee Golf

 No ohan se jo ihan vanha juttu. Heitellään jotain Frisbeetä ja kutsutaan sitä Golfiksi. Veljeni on hullaantunut tähän harrastukseen, joten sai innostukseensa mukaan ihan koko mökkiläisseurakunnakin.
Tämä taitaa olla ollut viimeaikojen trendiharrastus suomessa jo joitakin vuosia. Ja mikäs siinä - harrastus on aika halpa: Useimmat radat ovat ilmaisia ja kiekot maksavat 15-20euron väliltä. Jos sinulla on pieni setti kiekkoja, voit hyvin harrastaa tätä lajia minimikustannuksin. Mökillä ei tietenkään ole varsinaisia 'reikiä' eli kettinkikoreja, mutta tähän tarkoitukseen käytimme vanhaa lipputangon paalua, johon osumalla päästiin maaliin.
Frisbeegolfissa on siis about samat säännöt kuin normigolfissakin: Aloitetaan jostain pisteestä ja yritetään päätyä maaliin mahdollisimman vähillä heitoilla. Vähiten heittoja saanut voittaa. Frisbeekiekkoja on kolmen tyyppisiä: Drivereita, joilla heitetään aluksi pitkää matkaa, lähestymiskiekkoja ja lyhyen matkan puttereita.
Tämä on minusta mukava laji, koska siihen pääsee niin helpolla kiinni... Toisaalta jotkut jäävät sitten koukkuun sillä tasolla, että aletaan katsoa videoita youtubesta (nimimerkillä jonkun veli).
Jyväskylässä Frisbeegolfratoja löytyy harjulta ja laajavuoresta. Äänekosken ja Peurungan radat ovat myös saaneet hyviä arvosteluja. Keski-Suomesta ratoja löytyy parisenkymmentä.
Mutta kuka sanoo tosiaan, etteikö omaa rataa voi laitta pystyyn kesämökille...
Veljeni sanoi, että suurimman osan aikaa frisbeegolfista käytetään siihen, että etsitään kiekkoja jostain puskasta. Kuulema hyvä idea on etsiä kiekkoja radoilla sijaitsevista vesiesteistä. He olivat kaveriporukalla käyneet jonkun Kainuun radan vesiesteen läpi (koska yhden kaverin kiekko oli lentänyt sinne). Tuloksena oli että he löysivät kolme uutta kiekkoa mutta valitettavasti alkuperäistä ei koskaan löytynyt...
Joko te olette kokeilleet tätä?
Disc golf or Frisbee golf has become quite a trendy hobby, especially within young, Finnish men. For those who don't know: The idea is the same as in golf: Get your disc to the goal with less throws than your opponents. In our summer cottage, we put together a small goal from an old flagspole, but of course there are various real tracks all around Finland and the world. In Jyväskylä for example there is one in 'Harju' at the centre. Something for you to do with a group of friends in a sunny summer day?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...