perjantai 16. elokuuta 2013

Luhtisen puisto

Leikkipuistoarvostelut Jyväskylässä jatkuvat - tällä kertaa mennään Palokassa, palokan terveysaseman takana sijaitsevassa Luhtisen puistossa, jossa vierailimme ystäväni suosittelusta. Tämä on kohtuullisen kätevällä paikalla poiketa nelostien varresta, vaikka ei asuisikaan alueella.
Puisto on isokokoinen alue, jossa juoksutilaa riittää - alueella on nimittäin myös pallopelikenttä.
Itse puistossa on iso kiipeilyteline, joka on tarkoitettu isommille kuin meidän naperolle, mutta tämä hurjapää tietysti heti ensialkuun aloitti kiipeilyharjoitukset siihen. (Sori tota mun sormea, siellä ei oikein nähnyt, kun aurinko häikäisi... surkeeta valokuvausta)
Kiipeilytelineessä kiivetään korkealla ja putoamisen mahdollisuus on iso:(
Ei siis mikään rämäpään kaksveen äidin unelmapuisto.
Pojat rauhoittuivat kuitenkin vierekkäisiin vauvakiikkuihin. Puistolle plussat siitä, että siellä oli tarpeeksi kiikkuja, ainakin 5-7kpl, niin että kaikki halukkaat saivat kiikkua ja vauvakiikkuikäisten äidit sai vähän aikaa jutella ja juoruta:)
Lasten leikkialueen ja jalkapallokentän toisella puolella on vielä toinenkin välinealue, jota ensiksi luulimme pienempien lasten alueeksi, mutta joka osoittautui aikuisten jumppapuistoksi, eli vähän niin kuin kiinalaisten jutuksi.
Maisema aikuisten puistolta jalkapallokentön läpi: Takana näkyy leikkipuistoalue ja keinut. Tämä alue oli siis IIISO. Voitte kuvitella, että mun pojalla ton kentän läpi juokseminen, raput ylös ja pääkolmantena jalkana kiipeilytelineeseen kesti ehkä noin minuutin.
Toki lapsikin voi kokeilla noita aikuisten välineitä.
Kyllähän tässä saisi ainakin hyvän liikkuvuusjumpan aikaiseksi.
Kaiken kaikkiaan tykkäsin kyllä puistosta. Ainoa asia mikä nyt siitä laskee mun pisteitä oli se, että puisto on mun kaks veelle ihan liian vaarallinen. Alue on niin iso, että itse todella on juostava perässä tai lapsi karkaa näkyvistä. 4/5 sanoisin - hyvät laitteet ja tilaa, mutta aitaus olisi ollut pop. Tässä suhteessa tarhojen pihat voittaa. Ja onhan mäki-matin perhepuistokin aidattu - miksei sitten tämäkin?

We visited Luhtisen puisto in Palokka. This park is huge with a great amout of new swings and climbing areas. However for my son, it was a bit too dangerous - the climbing trees were made for 3+ agers and it did not help that you could just run off as there was no fencing of any kind. Anyways 4/5 in my scales.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...