maanantai 5. elokuuta 2013

Lounasta Jyväskylässä: Coffee House

 Minulta toivottiin juttua Jyväskylän ruokapaikoista. As it so happens, käyn lounaalla harva se päivä keskustassa, joten ajattelin kirjoitella muutamasta paikasta nyt. Nämä eivät ehkä ole maailman eksoottisimpia paikkoja, mutta jos etsit lounaspaikkaa Jyväskylässä niin ehkä tästä saa jotain vihjeitä.
 Niinpä tämän juttusarjan aloittaa Coffee House, Hoviraitilla. Tämä ei ole vakiopaikkojamme, vaan olimme tulleet ruokalistan perässä. Lounas seurueeseeni kuuluu yleensä noin autollinen porukkaa, joista osa haluaa syödä salaattia ja toisilla on isomman ruoan nälkä, joten usein yritämme tehdä kompromissin paikan suhteen. Tällä kertaa Coffee housessa oli kalkkunapihvejä Gordon Blue, kermaperunoita ja tietysti maittava salaattipöytä.
Coffee House saa miinuksen siitä, että tarjottimet ja pöydät on väärin mitoitettu. Kaksi ihmistä ei mahdu istumaan vastatusten kahden tarjottimen kanssa:(
Kolleegani söivät kalkkunaa, minä söin salaatin, jossa oli mm. melonia ja ilmakuivattua kinkkua.
Raejuustoa oli lisäämään proteiinin määrää.
Lounas ma-pe klo 11.00-14.00
Koko lounas 9.00€, Keitto+salaatti lounas 8.10€
Kaikkiin lounaisiin kuuluu leipä+levite, vesi ja kahvi/tee

Yksi kolleegoistani juo aina lounaan kanssa maitoa. Tällä kertaa maito maksoi ekstraa. Tässä monet lounaspaikat vaihtelevat - kuuluuko maito lounaan hintaan vai ei.
Sanoisin, että lounaspaikkana aika keskinkertainen. Tällä kertaa mieleen jäi perunoiden pippuri - sitä oli kuulema aika massiivisesti liikaa. On harvinaista, että tämä porukka valittaa liiasta mausteiden määrästä, mutta tällä kertaa se oli aiheellista. Emme kuitenkaan laittaneet Coffee House Hoviraittia bannattujen listalle. Olemme tosiaan käyneet syömässä jokseensakin samalla porukalla jo 8 vuotta ja bannattujen paikkojen listalla on muutama, liittyen todella heikkoon palveluun esimerkiksi, mutta en halua niitä tässä nyt mainita sen kummemmin.
Sisustuskin oli ihan ok ja hoviraitille ei ole pitkä kävely Sokoksen parkista, johon yleensä jätämme keskustassa auton, siellä kun voi S-etukortilla parkkeerata tunnin ilmaiseksi, kunhan ostaa jotain Sokokselta.

I am starting a new series which judges some places to eat lunch in the central of Jyväskylä. This time we were in the Coffee House chain restaurant in Hoviraitti. The salad buffet was tasty and had enough protein for my taste, but unfortunately the creamy potatoes had quite a lot of pepper to my colleagues' taste. This one has not been banned from our list of places though - reasonably priced for the quality. 

Sokos Hotel Jyväshovi
Kauppakatu 35
40100 Jyväskylä
Puh. 010 7852 120
Ma–to klo 8–21
Pe klo 8–02
La klo 9–02

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...