tiistai 13. elokuuta 2013

Lautapelit: BANG!

 On tainnut kulua vuosi siitä, kun viimeksi kirjoittelin lautapeleistä. Veljeni osti pari viikkoa sitten 'Bang'-nimisen korttipelin, johon itse olen tutustunut jo vuosia sitten.
 Bang kuuluu ns. Hyviin lautapeleihin aikuisille - pelissä liikutaan villissä lännessä ja revolverit heiluvat sen mukaisesti.
 Jokaiselle pelaajalle jaetaan alussa sekä hahmo-, että roolikortti. Rooleina toimivat Seriffi, apulaisseriffi, renegade ja lainsuojattomat. Riippuu pelaajien määrästä, montako kutakin roolia on pelissä. Jokaisella on oma tavoite pelissä. Lainsuojattomat yrittävät tappaa sheriffin, renegade yrittää olla viimeinen hengissä ja apulaisseriffi yrittää suojella seriffiä hinnalla millä hyvänsä. Hahmoilla taas on omia erikoisominaisuuksia, joku saattaa vaikka nostaa kolme korttia vuoron alussa kahden sijaan tai toiseen ei ruutukortit vaikuta.
 Bang korteilla ammutaan, missed korteilla väistetään. Sen lisäksi on tietysti kaiken maailman erikoisuuksia ja lisäosia...
 Pidän tämän pelin ominaisuudesta, jossa toisten rooleja ei tiedä, vaan täytyy yrittää puhumalla selvittää kuka kukin on. Vähän niin kuin Battlestar Galactican selvitä ketkä on Cyloneita ominaisuus...
 Bang kestää normaalisti aika lyhyen aikaa, n. 20minuuttia, mutta tietysti eka peli kestää, kun ihmiset vasta opettelevat pelaamaan. Lisäksi joskus voidaan joutua pattitilanteeseen, jossa molemmat puolet ovat niin tasaväkisiä, esim. viiden hengen pelissä renegaden tappaminen voi johtaa 2 vastaan 2 tilanteeseen - se peli kestikin meillä rapiat 2,5h!
 Mukavaa ajanvietettä aikuisille siis... Sopii vaikkapa sitten mökki-illan peliksi ainakin meidän sukulaisten keskuudessa... Kunhan alkukankeudesta päästiin.
 Bang is a very nice card/board game for adults. One person is the Seriff and then there is some outlaws trying to kill this poor guy. Depending on the amount of people in the game, he might have an assistant seriff and then there is also usually at least one renegade loose, whose mission is to be the last one standing. The different roles make this game very psychologically interesting to play. Great entertainment for some light nights at the Finnish summer cottage. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...