torstai 1. elokuuta 2013

Leikkipuistoarvostelut: Jokivarren leikkipuisto

Meille tuli eräänä päivänä paketti. Sieltä kuoriutui nämä söpöydet.
Kyllähän ne on hieman vaikea laittaa jalkaan 2veelle, joka ei ole hetkeäkään paikallaan...
Mutta no, onhan ne hienot. Kiitokset ukille!
Sitten leikkipuistojuttuihin. Käytiin eräänä kesäiltana katsastamassa uusi puisto, eli entisen Jokivarren koulun takana sijaiseva ihan uusi leikkialue.
Tämä iso puisto sijaitsee siis lähellä Äijälänsalmea ja Kuokkalan kartanoa, uusien vuokra(?)talojen lähettyvillä.
Laitteita ja juoksutilaa oli paljon. Leikkipuistossa on kaksi aluetta - pienten ja isompien alueet. Kumpaakaan ei kuitenkaan ole aidattu.
Pienten alueella on parikin vauvakiikkua, kiipeilyteline, hyppylauta, karuselli ja vaikka mitä...
Isompien alueella taas on aika hurja kiipeilykompleksi liukumäkineen.
Voitte arvata, oliko 2-vuotiaan mielestä pienten alue hänelle liian kesy ja halusiko hän lähinnä kiivetä yltiövaaralliseen isompien liukumäkikompleksiin...
Sinänsä jokivarren leikkipuisto on ihan mukavalla paikalla. Autotietä ei ole aivan vieressä, joten lapsi voi juoksennella aika vapaasti.
Ja ainakin meidän poika osaa sen juoksun jalon taidon.
Pienten puolen kiipeilyteline näytti tältä: (sinänsä ei myöskään kaikista turvallisin ikinä)
Isompien puolella oli kiipeilytelineessä epäloogisia seiniä...
Kaiken kaikkiaan vaikka puisto olikin runsas, ei se kaksivuotiaalle ollut kovin hyvä vaihtoehto - liian paljon vaaranpaikkoja. Sinänsä kiinnostuksen se kyllä pitää, mutta aidattomuus ja välineiden vaarallisuus laskivat minun arvosanaani. Kaksivuotiaan äidin mielestä tämä puisto oli kolmen tähden arvoinen - varmasti isompien tai paremmin tottelevien lapsien äitien mielestä voisi olla enemmänkin tähtiä.

My series of playground reviews continues. The playground near the future housing fair area, in the Jokivarsi, near Äijälänsalmi and Viherlandia was in question. This is a very new park with loads of activities and equipment for both younger and older kids. I found my son to be dropping in between these two categories - he's basically bored with the young kids' stuff, but too wild to climb the olders' stuff without any assistance. So quite a rough park for a two-year-old's mum, so therefore 3/5 for me.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...