keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Dinner and a movie

 Tätini lupautui ystävällisesti laittamaan pikkuisen nukkumaan, jotta pääsimme viettämään 6.hääpäivää perinteisin menoin. Olemme aika nirsoja suomalaisen ruoan suhteen - useimmiten Suomessa joko maksat itsesi kipeäksi taikka ruoka on aika ala-arvoista. Suomi vaan ei ole niitä maita, joissa hintataso kohtaa ruoan laadun tai maun useimmiten.
 Joten tingimme hinnasta tällä kertaa ja istuskelimme Figaro Wine Bistron terassilla. Jyväskyläläisiä ruokapaikkavinkkejä kaivanneet: Tässä on yksi erinomainen ravintola. Molemmat, alkuperäinen Figaro, sekä laajennusosa 'Wine Bistro' ovat aina tarjonneet loistavaa ruokaa minusta, niin tälläkin kertaa. Nautimme tapaslautasen kahdelle (32eur) ja pullon ranskalaista Rose de Carsin-viiniä (~40eur/pullo)
 Tämä ei ehkä ollut illallinen halvimmasta päästä, mutta täytyy sanoa, että se oli kovasti molempien mieleen: Marinoituja valkosipulinkynsiä, viikunoita, piripiritäytteisiä oliiveja, paria eri homejuustoa, ananasta, chorizo-makkaraa, marinoitua paprikaa, viinirypäleitä, saksanpähkinöitä, leipää, naudanlihaa ja tortillaa... Anjovikset jäivät syömättä. Minulla on edelleenkin kesken projekti, jossa opettelen syömään niitä. Mieheni taas ei välitä edes yrittää.
 Illallisen jälkeen menimme elokuviin... Naisten vessakin oli kuorrutettu mainoksilla:
 Tätä elokuvaa odotan oikeasti, vaikka pelkäänkin, että se on pilattu liian nopealla tuotantoaikataululla:
 Päällä oli musta toppi 10 vuoden takaa (niille, jotka ovat sitä mieltä, etteikö hemppamaukan vaatteet voi olla kestäviä), musta kynähame ja valkoinen bleiseri (Vila). Paksu ruutuhuivi (Muslimikorttelin feikkimarkkinoilta) oli mukana taas sitä varten, että lyhyessä hameessa tulee useimmiten elokuvateatterissa kylmä.
 Mieheni on 10 vuoden vakuuttelun jälkeen antanut minulle periksi ja kasvattanut parran. Kuulema se ei kestä kauaa, joten täytyy nauttia vielä, kun voi...
Itse elokuva (Now you see me) oli harvinaisen kehno. Tai no, olihan se ihan viihdyttävä ja kelpasi paremman puutteessa. Before Midight kun tulee teatteriin vasta perjantaina:( Sanotaan vaikka näin, Now you see me olisi pärjännyt ilman puolia niitä takaa-ajokohtauksiakin, saati sitten niitä tappeluita... Lisäksi Cheesy dialogi ei auttanut. Minä en henkilökohtaisesti välitä taikureista muutenkaan - niissä on aina ollut jotain hieman pelottavaa ja typerää - miksi kahlita itsensä kiinni vesitankin sisään?

For our anniversary on Monday night, we followed the well realized concept of dinner and a movie. We went to Figaro Wine Bistro for some tapas and wine and then saw 'Now You See Me' afterwards. The film was a bunch of bollocks, but I enjoyed the evening. It's very important to have occasional date nights:) Especially after 10 years together.

2 kommenttia:

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...