tiistai 17. joulukuuta 2013

Joulun viettoon

 Joulu tulee tänäkin vuonna näyttämään meille suunnilleen tältä.
 Olemme siis tänään matkaamassa joulun viettoon englannin maaseudulle, Suffolkiin.
 Sitä ennen vuorossa on visiitti Leigh-on-Seahan ja onpa minulle luvattu yksi shoppailupäivä Lontooseenkin.

Excitement!
 Joululoma alkoi siis tästä. Tuntuu jotenkin utopistiselta, koska juurihan tulimme Suomeen ja sen jälkeen olen ehtinyt jo käydä Pariisissa ja osallistua kempoleirille...
 Ja tietysti valmistella joulun tuloa. Viime vuonna olimme joulun Kiinassa ja se oli monella tapaa erilainen joulu. Etenkin erilaiseksi sen teki joululahjat tai niiden puute. Tänä vuonna halusin kuitenkin palata normaaliin ja kirjoittelin 11. runokokoelmani, jonka laitoin tänään postiin.
 Jos sellainen kolahtaa sinun postiluukustasi, toivon, että asianosaiset lueskelisivat sitä vasta jouluna, sen ääreen on tarkoitus hieman syventyä miettimään.
 Tuntuu, että loma on tänä vuonna ansaittu. Hommia on paiskittu kovasti, vaikka vaan osa tavoitteista on saavutettu. Nyt on ihana vaan rentoutua (mitä nyt kaksi ja puolivuotiaan kanssa voi) ja nauttia sukulaisten seurasta. Aviomieheni sukulaiset ovat tunnetusti varsin hilpeää sakkia, joten naurua ainakin tulee piisaamaan.
 Olemme viettäneet yli kymmenen vuotta joka toisen joulun Suomessa ja joka toisen englannissa. Molemmissa on erilainen tunnelma ja erilaiset perinteet. Tykkään kuitenkin molemmista hirveästi, sillä toisin kuin mieheni, minä olen jouluihminen. Minusta on ihanaa laittaa paketteja, vaikka ne stressaavatkin välillä. Antamisen ilo on vaan niin paljon parempi tunne kuin se saamisen ilo. Jos saisin valita, en varmaan saisi ollenkaan lahjoja ja vaan antaisin. Se johtunee siitä, että harvoin minulle annetut lahjat osuvat naulan kantaan... Ehkä olen vähän vaikea siinä suhteessa...
Kirjoittelen ensi viikolla englannin jouluperinteistä lisää. Nämä kuvat ovat kahden vuoden takaa, sillä viime vuonna emme olleet siis Euroopassa niin kuin muistanette. Voi kauhistus kun tuo poika on kasvanut kahden vuoden aikana. Nyt se on jo NIIN iso.

Today we are travelling to England to spend Christmas in the country side. Our Christmas will look somewhat like these pictures from two years ago, even though this year the challenges will be slightly more upgraded thanks to having a two years seven months old instead of just a seven months old monster. I am curious to see what he'll think of Christmas and of his family that he hasn't seen for four months now.

I truly love the Christmas both in Finland and in UK, both have different traditions and food, but both are very dear to me. I am a Christmas person afterall. I love making presents and packing them and giving. Not so much receiving as sometimes you get something that it's not so easy to be grateful about. Giving is much easier feeling for me than receiving that's for sure. I should practise the receiving as well. More English Christmas stuff next week.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...