maanantai 2. joulukuuta 2013

Viikko Kiinassa: Maanantai

 Olen päättänyt lainata Kaitaliinan hyvää ideaa ja toteuttaa 'viikko meidän kanssa' postaukset tällä viikolla. Eli pääsette seuraamaan meidän viime viikkoa Kiinassa tasan kahden viikon viiveellä seitsemän päivän ajan. Ajattelin, että tää olis kiva tehdä vielä ennen lähtöä, kun taas en tiedä milloin olemme pidempää jaksoa Kiinassa seuraavan kerran.

8:00 Mun kello soi. Nukuttaa hirveästi, torkutan klo 8:25 asti. Pojat nukkuvat

Syön aamupalaksi yhden banaanin, kaksi kananmunan valkuaista ja maitokahvin. Sitten itseni ja puen pojan nukkuvana mukaan kärryyn.

Hyvällä tuurilla poika nukkuu edelleen klo 9:00 rattaissa, kun tapaan kolleegani Yin Mengin asuntomme ovella. Käymme näyttämässä pojan päähaavaa vastapäisessä sairaalassa. Haava on umpeutunut hyvin ja tohtori epäilee, että perjantaina voidaan poistaa tikit. Hän puhdistaa haavan ja laittaa sen päälle siteen. Tohtori hokee piauliang (kaunis) - piauliang ja sen takia palvelee meitä, vaikka meillä ei ole edes sairauskorttia.

 Klo 9:20 olen takaisin kotona ja palautan lapsen isille. Lähden töihin.
Vien roskikset.
 Meidän roskat viedään oven ulkopuolella olevaan käytävän roskikseen.
 Sitten painelen kadulle ja kävelen töihin. Alla näkyy sairaala, jossa kävimme tsekkauksessa.
 Kävellessä on tarpeellista kuunnella Taylor Swiftiä.
 Aurinko paistaa ja on muutenkin hyvä keli.
 Työmatka kestää noin kymmenen minuuttia.
 Kerros kymmenen, kiitos.
Klo 9:45 olen työpaikallani. Teen itselleni murukahvia ja alan käydä läpi tehtäviä asioita. Labrassa on aamulla hiljaista. Siellä on vain Tianlun ja Liang Ni.
 Juttelen Yin Mengin kanssa tulevasta aikataulusta seuraaville viimeisille viikoillemme Xi'anissa.
 Pyydän Yanyaa printtaamaan minulle lentolipun, hotellivarauksen ja ohjeet siitä, miten pääsen Shanghain kokoukseeni torstaina. Sitten listaan things to do tälle päivälle. Lista on pitkä ja aloitan tekemään sieltä heti juttuja. On valmisteltava Shanghain esityksiä. Luen projektihakemusta, jota en ole itse kirjoittanut.
Skype hälyttää, siellä on Shaoshan, Guangzhoulainen kolleegani, joka on huolissaan kyselylomakkeestamme, jota suomalaiset professorit eivät ole vielä kommentoineet. Lupaan laittaa viestiä heille ja sovimme, että palaamme asiaan perjantaiaamuna ja että viikonloppuna hän kääntää lomakkeen kiinaksi ja sitten testaamme sitä ensi viikolla. 
Klo 12:00 lähden lounaalle.
 Käppäilen korttelin päähän Xiaozhai xilulle.
 Kylläpä kadulla onkin kylmä, vaikka aurinko paistaa. Se johtunee siitä, että minulla on nälkä.
 Klo 12:20 saavun Intime-tavarataloon, jossa mieheni ja lapseni odottavat jo ravintolassa. Syömme usein tässä samaisessa ravintolassa.
 Tilaamme tofua, riisiä, sieniä ja mustekalaa lounaaksi, mutta siitä ei ole kuvaa, koska lapseni haluaa pelata kännykälläni. Klo 12:45 Poika nukahtaa kesken ruokailun vaunuunsa. Päätämme lähteä shoppailemaan viikon ruoat, koska hän kerran nukkuu. Lounaamme maksoi muuten 76RMB (~10eur?) - olipa kallis lounas! Mutta onneksi siitä saa 10RMB alennuskupongin. Klo 12:45 Poika nukahtaa kesken ruokailun vaunuunsa. Päätämme lähteä shoppailemaan viikon ruoat, koska hän kerran nukkuu.
 Yritämme etsiä pyörän pumppua, mutta Inconvenience storesta ei löydy. Niinpä ostan normiostokset: Kananmunia, jogurttia, hedelmiä, olutta, maitoa, kahvia, nuudeleita ja katkarapusipsejä. Tämä maksaa 152RMB. Kassamyyjä on tavanomaisen tylyä laatua. "kolme muovikassia" sanoo mieheni kiinaksi ja saa yhden. Elekielellä minä neuvottelen toisen meille... Tyypillistä tässä kaupassa.
 Sitten 15.kerrokseen viemään kamat jääkaappiin ja ulosmennessä vien taas roskat. Jotenkin sitä on kahdessa tunnissa tullut jo kassillisen verran.
 Palaan työpaikalle klo 13:45.
Sielläpä työkämppikseni vetelee tapansa mukaan sikeitä tuolissaan. Kiinalaiset ottavat unet ruoan päälle jos vaan voivat.
Klo 17:30 on aika lähteä takaisin kotiin. Ulkona pojat pelaavat koripalloa niin kuin joka ilta.
Kävelen takaisin kotiin, 7min. Alla kotitalomme Yang Yang Guo Ji.
Kotona iskä pesee pyykkiä.
Ja poika on väsähtänyt kirjan lukemisesta.
Poika saa uutta energiaa kun sanon, että mennään ulkoilemaan.
Hän on varsin innostunut takapihan leikkivälineistä.
Tai aikuisten jumppajuttujahan ne on.
Leikitään klo 18:20 asti.
Sitten isi tulee hakemaan meidät ja suuntaamme illalliselle noin korttelin päässä olevaan Schetzuan ravintolaan, jossa käydään melkein joka päivä jos voidaan.
Vakkaritarjoilijamme kuuntelee tilauksen.
Kurkkuja valkosipulissa ja chilissä.
Papuja.
Ja West Lake keittoa.
Illallinen maksaa 48RMB, ei mitenkään hirveästi siis. Kotona illalla teen vielä hieman töitä valmistellen esitystäni ja kirjoittelen tätä postausta. Sitten katsomme vielä yhden jakson Homeland-sarjaa (aikuiset) ja lapsi katsoo Kung Fu Pandaa. Kylvetään ja nukkumaan mennään taas liian myöhään, ehkä noin 00:30. Sellainen oli maanantai Xi'anissa.

I have started one week 'with us' posts. So you can follow our last week in Xi'an, two weeks later. Unfortunately my time is not enough for translating these, so you'll just have to figure out from the pictures on what goes on. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...