tiistai 3. joulukuuta 2013

Viikko Kiinassa: Tiistai

 Torkutan. Apua, sitten muistan, että olen jo myöhässä auttamattomasti. Tekstaan Yinille, että nähtäisiinkö Kiinan opiskelun merkeissä iltapäivällä...
 Kävelen koululle ja aurinko paistaa.
 Miten mä olen taas näin myöhässä. 9:45, kun olen työpaikalla.
 Aamiainen tulee nautittua työpisteellä.
 Yllätän naisten vessassa professorin vaimon, joka keskustelee kiinaksi kaverinsa kanssa: "You Mei You Shi Fang? Mei you!" - hah, minua naurattaa, sillä he eivät tiedä, että minä osaan ton verran kiinaa - keskustelussa käydään neuvottelua aiheesta onko viinaa tarpeeksi ja pitäiskö sitä lähteä hakemaan klo 11 aamulla!
 Australialainen kolleegani skypettää ja kysyy, josko auttaisin häntä tekemään muutaman haastattelun Kiinassa vielä vikoilla viikoillani. Aiheena on hissit!
 Hän on visiteeraamassa Ausseissa ja juttelemme hetken siitä onko meillä ikävä Suomeen (hän työskentelee myös Jyväskylässä mun kanssa samalla laitoksella).
 Kirjoitan R:n kysymykset ylös ja päätän tehdä muutaman haastattelun. Sitten kello on taas 12 ja lähden lounaalle.
 Pojat odottelevat minua tutussa paikassa. Lounaaksi on lootusta friteerattuna, riisiä ja vähän muuta.
 Kasvikset maistuvat:)
 Koska meillä on keskustelu kesken, kävelen mieheni kanssa Wild Big Goose Pagodalle (n. puoli tuntia suuntaansa) - juttelemme ensi vuodesta. Mutta sitten muistan, että olen TAAS myöhässä Kiinan tunniltani (jo toistamiseen tänään) ellen lähde nopeasti takaisin yliopistolle.
 Puolijuoksulla olen takaisin klo 1430, enkä myöhästykään - huh huh!
 Yin opettaa minulle Kiinaa. Juttelemme seuraavanlaisia (Miksi Xi'an on minusta kiva paikka, miten sun tutkimuksella menee, minä tutkin kännyköitä..., small talkkia kotiinpaluuta varten. ):

”Wo hen xi huan xi’an yin wei Xi’an you hen duo feng jing li ru Dai Yan ta, Bing ma yong, Huashan to Cheng qian”
”Xi’an you hen duo yang guang”
”Tsai XI’an mei nian you san bai duo tian de yang guang”
”Ni de yan jiu zen me yang?”
”Yi si”
”Wo de yan jiu shi guan yu shouji"de”
Englannin kielen oppitunniksi haastattelen Yinia R:n hisstutkimukseen. Hän värvää myös pari kaveriaan ja saankin neljä tyyppiä osallistumaan. Tavoitteenani on kymmenen haastattelua.
Lähden klo 17 ja tapaan mieheni koulun portilla.
Tässä koulun portti taustalla.
Poika nukkuu ja mieheni esitelee ostoksiaan, eli rahakuosista lompakkoa.
Kävelemme takaisin Pagodalle. Tänään on kyllä tullut varmaan helposti 15km käveltyä, alan olla aika poikki. Poika antaa meidän syödä rauhassa intialaisessa Delhi Darpar ravintolassa, jossa käymme nyt vikaa kertaa tällä visiitillä. Intialainen ruoka on meidän suosikki (kuin myös kiinalainen).
Koska poika nukkuu, haastattelen miestänikin hisseistä. Hän ei kuitenkaan oikein jaksa ottaa tutkimusta vakavasti.
Illalliseksi on Chicken Tikkaa:)
Ja Naan leipää, Mushroom Biriania ja tietenkin Daalia, joka on maissicurry, meidän suosikki.
Sitten kävellään takaisin kotiin ja lapsikin herää. Minä yritän pakata huomista työmatkaa varten. Käsilaukun pitäisi riittää yhden yön keikalle, eikös?
Zara-painotteinen wardrobeni roikkuu odottamassa huomista. Yksi hame, yksi jakku, pari paitaa ja alusvaatetta - eihän se ihminen paljoa tarvii pikaretkelle Shanghaihin?
Poikani kylpee ja auttaa minua myös tyhjentämään ammeensa...
Toiseen huoneen nurkkaan kerään kamaa, jotka aion viedä postiin. Meillä on edelleen ihan liikaa tavaraa täällä - osan on mentävä postipaketeissa, kaikkea emme aio kantaa sillä meillä on vielä kaksi kaupunkia matkan varrella: Shanghai ja Peking ennen kotimaata...
Yritän päivittää blogia, mutta niin kuin hyyyvin usein käy, VPN heittää minut ulos. Bye-bye Facebook!
Juttelen tätini kanssa Skypessä, koska on tiistai-ilta. Häntä huolestuttaa edelleen poikani tippuminen kellariin viime viikolta. Hän myös ilmoittaa, että voi muuten vahtia poikaa ihan melkein joka päivä sitten kun tullaan kotiin... Ehdotan, että josko ottaisi rauhallisesti, sillä välillä on syytä relatakin, poika on aika villi vielä. Ihanaa kun on tällaisia lapsenvahteja, että saa oikein toppuutella pois!
Mieheni on ostanut mitä ihmeellisimmän elokuvan, Samsaran. Katsomme sen, se näyttää maailmaa 22 eri maasta, aivan huikeita paikkoja. Vaikka olemmekin käyneet noista muutamassa, silti se pistää hiljaiseksi. Suosittelen tätä ihan kaikille, jotka ovat kiinnostuneet maailmasta/matkustamisesta, varsinainen kokemus!
Sitten onkin aika katsoa Broadwalk Empire.
Ja painua pehkuihin, tällä kertaa jopa klo 23 - miten voi olla?

So Tuesday included normal working business, some inidian food, a lot of walking and some packing. Pretty basic day:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...