torstai 26. joulukuuta 2013

Shamppanjaa ja kaviaaria

 Joulutunnelmissa edelleen - täällä Colchesterissä kilisteltiin eilen kuplivaa aamupalaksi.
  Toisten väikkärit tulivat ulos kuosissa tälle joululle.
Vietimme siis koko joulun ajan englannin mummilassa, papan ja mummin hyvässä hoidossa.
Country Living joulussa koristeet ovat viimeisen päälle.
Joulupäivän juhla-ateria syötiin hopeisilla aterimilla.
Olin pukeutunut kauden väreihin, Xi'anissa teettämääni mekkoon.
Poikaselle löytyi vielä hieman iso puku 2nd hand shopista Leigh-on-Seasta. Ensi kesän juhliin tämä tulee olemaan juuri oikean kokoinen. 12 puntaa...
Aurinkokin on pilkotellut viime päivinä näkyviin.
Rattaamme tosiaan hajosivat kotimatkalla Kiinasta, joten päädyimme hankkimaan uudet Phil&Teds sport rattaat myöskin 2nd handina, kun sellaiset tulivat vastaan. Hinta oli kolmasosa uusien hinnasta ja kunto erinomainen. Vaikka äitini on varmaan järkyttynyt, että miksi ihmeessä ostimme toiset täsmälleen samanlaiset rattaat, olen kuitenkin sitä mieltä, kuten myös mieheni, että tämä nimenomainen malli on ollut meille erittäin hyvä kaikin puolin ja varmasti tulee myös sellainen olemaan tulevaisuudessa.
Kävin koeajolla pojan kanssa maaseutukävelyllä mudassa.
Vain vihreätä joulua...
Mutta en kuitenkaan lähtenyt kävelemään läheiseen kylään, koska lounas oli valmisteilla ja arvelin pojan mielummin kirmailevan puutarhassa, niin kuin hän onnessaan tekikin sitten. Hänen tämänhetkinen sanastonsa on suunnilleen tämä:
"Away!" "Go away!" "Work!" "Pamma" (panda) "Apple" "Äittä" (äiti/isi)... Juttua riittää, mutta kiinnostusta lauseiden tuottamiseen ei vieläkään ole.
Hän leikkii kuitenkin hienosti yksin jo pitkiäkin aikoja ja rakastaa yli kaiken omenoita, joita mieluiten kuskaa ympäriinsä ämpärissä. Omenaämpäri hakkasi sata nolla kaikki joululahjojen avaamiset, joista hän ei välittänyt sitten lainkaan eikä oikein tajunnut, että miksi pitäisi katsoa, kun äiti vieressä avaa lahjoja - itse hän ei niitä viitsinyt avata. Sen sijaan kiipeileminen ja portaissa ylös-alasemeneminen ovat NIIN in. Ja kaikista parasta on kylpy. Kylvyssä oltaisiin koko päivä. Ulos myös halutaan mennä, mutta ulkovaatteita ei haluta pukea.
Poika syö nuudeleita, munariisiä, puuroa (ai että puuro on siiten NIIN hyvää) ja perunoita voilla, joita pistetään naamaan kaksin käsin. Myös jugurttia ja maitoa menee alas.
Meidän loma loppuu tänään ja huomenna matkataan takaisin Suomeen.
Mutta ihana loma se on ollut.
Syöty on hyvin: Alla joulupäivän pääateria englannissa eli: Punakaalia, ruusukaalia, sellerimuusia, roast perunoita ja palsternakkaa, porsasta, pikkunakkeja pekonikääreessä sekä kalkkunan täytettä, jossa on yrttejä ja jauhelihaa - niin ja samalla tavaralla täytetty uuniomena. Ja kastiketta. Jam!
Tämä pieni ei vielä tiedä, mikä elämä ensi vuodelle häntä odottaakaan. Tutti on jäävä pois.
On paljon aihetta kiitokseen.
There is much to be thankful for. This Christmas has been filled with champagne and caviar, but also we've had a lot of time in the garden and park, a swim in the local spa and lots and lots of relaxing in the beautiful country-living decorated house of my in-laws. Little man has also enjoyed himself by carrying around a bucket of apples which I found rotting on the next door lawn. My son is utterly non interested in his presents, he'd stay in a bath all day long and eat some porridge on top. He's still not saying much, except 'Away' which he uses when he wants us to stop doing what we are doing and get on with something he'd like to do. It's been an overall great holiday, thank you so much for all the cooking to my mother-in-law and than you grandpa I for all the driving around. We've been once again so lucky and blessed to receive such hospitality.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...