lauantai 18. lokakuuta 2014

Aurora Borealis

Viikon sisään lähemmäs 900km. Kuitenkin kun katsoo näitä kuvia niin ei kaduta.
 Nämä revontulet taisivat näkyä koko maassakin, mutta Iissä ne olivat näkösällä vaan vähän aikaa...
 Onneksi tätini tuli käyneeksi autolla ja huomasi valoilmiön.
 Revontulia tulee kuulema metsästää n. 22-23:00 maissa iltaisin.
 Nämä ovat minun ihan ekat Aurorakuvat ikinä, olis ollut mukava, jos olisi ollut jalusta mukana.
 Mutta koska ei ollut niin amatöörinäpsyiksi meni. Revontulten kuvaamista pitäisi harjoitella. Nämä on nyt otettu pitkällä valoitusajalla ja toki manuaalifokuksella, mikä on aina vähän niin ja näin, että mitä tulee.
 Mutta ei hassumpia. Täytyy vastaisuuden varalle miettiä, mitä etualalla pitäisi olla, niin kuvista tulisi vähän mielenkiintoisempia.
 Tiedän, että useimmat ulkomaalaiset Suomessa jahtaavat näitä kokemuksia. Itse olen tietenkin suomalaisena ja entisenä kainuulaisena nähnyt yhdet jos toisetkin revontulet - joskus punaiset, joskus vihreät tai siniset. Tiesittekö muuten, että värit johtuvat siitä alkuaineesta, joka ionisoituu (lähettää elektroneja) osuessaan yläilmakehään. Vihreä tulee yksiatomisesta hapesta, punainen moniatomisesta hapesta ja sininen typestä.  Enemmän matkustaneena olen alkanut itsekin nauttia tällaisista hetkistä. Nämä ovat niitä asioita, jotka tekevät Suomesta Suomen. Jotain syytä matkustaa tänne pohjolaan, jossa ei ole tuhatvuotisten kulttuurien raunioita ja ruukunpalasia. Mut se fiilis kun katsot taivaan muuttuvan aaltoillein kauniissa värissä. Ne tuhannet tähdet. <3 Suomi on kyllä pretty awesome.
 Aina ei muista, että 30s on pitkä aika...
 Näittekö näitä revontulia muualla Suomessa? Taisi olla tiistai-ilta tällä viikolla...
This week I drove almost 900km, up to the North of Finland. Looking at these pictures, it was well worth it as I managed to do some snap shots of Aurora Borealis... Apparently you could have seen this all around Finland, but just for a small period of time. And there had been some cloudy areas too. I haven't been shooting Aurora Borealis before, a tripod would have been a good helper. Long exposures make the sky come out well, but of course getting the focus right is always tough at night shoots. I need more practise really. As I've become older, I've learned to appreciate little things in life like these: Maybe not a big deal for a Finn, but for some foreigners, once in a lifetime situation.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...