tiistai 18. kesäkuuta 2013

Huomenta Suomi!

 Saatte tänä aamun vähän ekstraa, kun mulla sattuu olemaan aikaa Helsinki-Vantaalla. Tiedostan myös, että ilmaiset internetit tän jälkeen taitaa olla vähissä - tosin en taida olla koskaan käynyt Dysseldorfin kentällä, joten who knows - Germans might surprise me? Noh, one down, three to go näissä mun tän päivän lennoissa. Jos haluatte seurata matkaani reaaliajassa niin suosittelen katselemaan instagrammia, johon kuvat tulevat toki paljon nopeammin kuin tänne blogiin. Eli minun instagrammiahan voi seurata joko tuossa blogin sivupalkissa tai sitten @finn_world tunnuksella.
Kun ohjelma on näin rankka, täytyy nauttia elämän pienistä asioista, kuten epäterveellisestä mozzarella-tomaattileivästä aamiaiseksi. Olenkohan vähän outo, kun saan erityisiä kicksejä siitä, että sain syödä sen kauniilta Marimekko-lautaselta. Maailmalla kun liikkuu, tulee Suomalainen design lähemmäksi ainakin minun sydäntäni. Viime aikoina olen todellakin alkanut nähdä Suomen todella eksoottisempana paikkana asua kuin aiemmin. Ne lapsuuden 'takapajula' ajatukset ovat jääneet taa. Täällä Suomessa on todella kaunista ja ainutlaatuista luontoa ja toisaalta myös taidetta. Niin se mieli muuttuu.
 Aamun ekassa koneessa ehdin just ja just selailla lehtiä. Flyben lehteä ja Blue Wingsejä. Jotain kummallista tapahtui. Normaalisti hyökkään Blue Wingsistä suoraan Alexander Stubbin kolumniin. Tällä kertaa Stubbin juttu jäi toisten jalkoihin, enkä ehtinyt sitä loppuun - kriisi! Tykkään hänen jutuistaan aivan älyttömästi. Jossain toisessa elämässä mäkin olisin voinut olla poliitikko... No, toisaalta tämän hetkisessä ehdin nähdä kuitenkin vähemmän palaverihuoneita ja enemmän metsää. Mutta asiaan. Eli tällä kertaa molemmat lennon lehdet tarjoilivat juttuja elämäni kotikaupungeista. Yllätyin siitä, että juttu löytyi sekä Xi'anista (no tää ei ole yllätys, kun Finnair aloittaa kesällä suoran reittinsä sinne ja he promottavat sitä) että Jyväskylästä(!)... Eikä siinä vielä kaikki vaan lisäksi löytyi juttu Kainuun erämatkailusta. Siinäpä olikin sitten kuvattuna kaikki kolme paikkaa maailmassa, jossa olen ylivoimaisesti eniten aikaani viettänyt... Hyvä Finnair.
 Jyväskylästäkin löytyi sellaisia puolia, joita en ole vielä kaikille vierailleni esitellyt, vaikka toki tiedän, mitä nämä kohteet ovat. Niinpä kesän englannin vieraille aion tarjoilla seuraavanlaisia kokemuksia:
1. Iltapäivä Naissaaressa - Taidenäyttelyä Wanhassa Voimalassa, lounasta Naissaaren kahvihuoneella, käyskentelyä nurmikentillä ja mahdollisesti jopa uintia rannalla ja pientä shoppailua lahjatavaraputiikeissa. Tähän voi hyvin yhdistää myös liikuntaa Kanavuoren luontopolun merkeissä.
2. Vierailu Toivolan vanhassa pihassa - En ole vieläkään itse päässyt tutustumaan tähän Jyväskylän uuteen nähtävyyteen, mutta voitte rauhassa odottaa reportaasia, eiköhän se tämän kesän aikana saada tehtyä.
3. Vierailu Petäjäveden vanhassa kirkossa - Tämä Unescon perintökohde on kaunis ja vaikuttava pala historiaa, uskon ainakin anoppiani kiinnostavan:)

Tässä siis muutama vinkki niille, jotka ovat sitä mieltä, että Jyväskylässä ei ole oikein mitään nähtävää... Sehän nyt ei pidä paikkaansa. Noiden lisäksi on toki perinteisempiä Harjun tornia ja Aalto-museota, mutta ne ovat ehkä kuitenkin hieman tylsempiä. Tai ainakin minun mielestäni, koska niissä olen vieraitani kierrättänyt jo yli kymmenen vuoden ajan. Täytyy joskus vähän virkistää ohjelmaa...
This morning I had some extra time, so I decided to use to for a second post of today. I am on my way to Greece, but inside my plane, the two inflight magazines told stories about my three home towns in the world: Kajaani, Jyväskylä and Xi'an. Interestingly it brought some new ideas for sightseeing in Jyväskylä for me: Watch out summer guests when you come - you might be taken to spend an afternoon at Naissaari, a tour of Toivolan vanha piha or visiting the Petäjävesi church. More I travel, more I appreciate Finland. Now a days I actually find it quite exotic and something that I'm very proud of. It's taken me a while, but I am glad I'm a Finn. Would not want to be anything else.

4 kommenttia:

 1. Hyvää matkaa!
  Me kun muutimme Kiinaan, meillä jäi koti Suomeen. Niinpä emme tuoneet mitään astioita tai sen sellaisia tänne. Nyt jos olisin muuttamassa tänne, tekisin toisin. Ottaisin kaikki iittalat, pentikit ja hackmannit mukaan. Olisi niin kiva tarjoilla ulkomaisille ystäville ruokaa suomalaisesta desingnista. Eli totta tosiaan, suomalainen muotoilu on noussut minulla ihan uuteen arvostukseen, vaikka aina olen siitä pitänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Tuo on kyllä totta... Mutta meidän Kiinan reissut on siinä suhteessa erilaisia että yleensä saadaan hostata kiinalaisia vastavierailijoita kotona Suomessa... Tietysti on eri asia lähteä 4kuukaudeksi vs. pariksi vuodeksi. Ehkä täytyy miettiä, jos joskus muutetaan pidemmäksi aikaa johonkin.

   Poista
 2. Ai siis Jyväskylässä on oikeasti jotain nähtävääkin? :) Vitsi vitsi, mutta pitäisi joskus pysähtyä eikä vaan ajaa ohitse...

  Käynpä etsimässä sut Instagramista seuraavaksi ja hyvää matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Joo, Jyväskylä on ihan kiva kaupunki minusta - tosin tähän on monta mielipidettä. Meitä saa moikata ohiajelumatkallakin kyllä, jos sielläpäin liikkuu.

   Poista

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...