tiistai 18. kesäkuuta 2013

Top5 Pääkaupungit maailmassa: Ateena

 Olen katkera. Minun piti tänään lähteä Venetsiaan, mutta niin vain kävi, että nokka on kohti Ateenaa. En tiedä, mikä siinä on niin vaikeaa Kreikkalaisille - he eivät vaan haluaisi ikinä pitää Review-miitinkejään missään muussa kaupungissa. Tämä taitaa olla neljäs vierailu jo minulle... Venetsia kelpaisi hyvin... Pah!
 No mutta, ehkä on kuitenkin jätettävä valitus sikseen, sillä kyllähän Ateena on ehdottomasti minun Top5 pääkaupungit maailmassa listalla. Taidankin esitellä suosikkini pienessä juttusarjassa, joka alkakoon tästä.
 Mistä tykkään Ateenassa: No sen landscapesta: Kolmen kukkulan väliin limittynyt keskusta mahdollistaa kauniit maisemat ja on kohtuullisen helppoa päästä tutkailemaan ympäristöä melkein minkä tahansa talon katolta. Myöskään Ateenan keskusta ei vilise pilvenpiirtäjiä vaan talot ovat relatiivisen matalia. Kreikassa toki mytologia on minusta aina ollut kiehtovaa jo sinänsä ja antiikin arkkitehtuuri on kaunista. Tokihan tämä on pitkälti sitä ruukunpalashistoriaa, mutta tykkään raunioista, minulla ei ole mitään pientä historiikkikävelyä vastaan.
 Valitettavasti Ateenassa näkee Kreikan tämän hetken ahdingon: Täytyy aina ottaa huomioon, että paikat saattavat olla lakossa (esim. Metrolinjat, nähtävyydet) tai kiinni, koska työn hinta on laskenut niin alas, ettei melkein mitään kannata tehdä. Raaka-aineet ovat ravintoloissa heikompia ja niin edelleen. Tämä on valitettavaa, mutta no, lama on lama. Kreikalla on kuitenkin maatalous ja turismi. Uskon myös, että sillä on tulevaisuus. Minun kokemukseni kreikkalaisista on se, että he ovat kovia tekemään töitä ja myös tekevät, mitä on sovittu (vrt. muu etelä-Eurooppa, jossa no, osataan kyllä vältellä töitä todella upeasti)
 Ateenassa tykkään illallistaa jossain kattoterassilla ja toisaalta käppäillä mukulakivikatuja yön pimetessä. Akropoliksen ympäri kävelee ehkä puolessa tunnissa jos on reipas...
 Kerran olin Ateenassa syksyllä raskaana ollessani. Se oli ikävä kerta - olin sen verran pahoinvointinen, etten juuri muuta jaksanut kuin nukkua hotellihuoneessa. Tämä oli ekan kolmanneksen aikana, eikä siten parhaita jaksoja elämästäni. Jälkikäteen en löytänyt myöskään kuvia tuolta visiitiltä. Ehkäpä tällä kertaa ehdin nähdä jotain hieman enemmän (toiveajattelua, koska kyseessä on kuitenkin työmatka...)
Parasta Ateenassa:
- Ruoka: Kreikkalainen salaatti, hummus ja tsatsiki!
- Historia: Akropolis...
- Laaksomainen keskusta
- Pimenevien iltojen tunnelma

I am off to Athens today. It's one of my top5 favourite Capitals in the world. This starts a series of presenting my other favourites. Best in Athens: Food, history, landscape, dark nights' athmosphere.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...