tiistai 14. kesäkuuta 2016

Kuivaksi Kiinassa

Olis tosi kiva blogata kaikkee mukavia juttuja meidän elämästä, mut homman nimi on sellanen, että VPN ei oo toiminut viikkoon:( Et en tiiä milloin saan nää tungettua läpi. Pitäis varmaan yrittää johonkin muuhun aikaan päivästä kuin aamupäivällä, ainakaan silloin ei tapahdu yhtään mitään.

Mut tää postaus kertoo nyt meidän suuren uutisen, elikkäs päätin viimein ottaa härkää sarvista ja aloittaa sen paljon pelätyn kuivaksi harjoittelun kunnolla. Tämä ei ole mukava juttu vanhemmille tai pojalle itselleen, koska onnistuakseen, se tarvitsee paljon pyykinpesua ja hetkiä, kun pissit valuvat kadulle sääriä pitkin.

Poika on siis ollut sellaisessa vaiheessa jo pidemmän aikaa, että hän osaa käydä pöntöllä pissillä istualtaan, jos hänellä ei ole housuja jalassa. Jos on pienimmätkin housut, ne tuntuvat vaipalta ja pissit tulevat housuun. Tässä vaiheessa ollaan oltu about vuoden verran jo. Ollaan kyllä välillä kokeiltu sitä housuissa olemista ilman vaippaa, mutta se on aina johtanut siihen, että pissit tulevat housuun.

Mutta tänä aamuna tapahtui uskomaton käänne: Poika oli vaipatta pikkuhousuissaan kotona ja olin vannottanut hänelle sekä sanallisesti että kuvan avulla, että jos pissittää niin pitää mennä vessaan. Ja tämähän meni! Ja laski housunsa ja pissasi pönttöön! Hallelujah! Onhan tästä vielä pitkä matka siihen, että hän on täysin kuiva päivällä ja yöllä ja kodin ulkopuolella - varsinkin haasteelliseksi asian Kiinassa tekee se, että kodin ulkopuolella vessoissa ei ole pönttöjä. Kun on oppinut pissaamaan istualtaan niin yritä siinä sitten pissata seisaaltaan. Joten seuraavia asioita on vielä harjoiteltava:
1. Vaipatta oleminen kodin ulkopuolella -> Pissahädän kertominen kortin avulla (kortti on kiinni hoitolaukussa näkyvillä, mutta hän ei ole vielä hoksannut, mitä sillä tehdään)
2. Pissaamisen oppiminen seisaaltaan tapahtuvaksi (että voi pissata kiinalaisissa vessoissa)
3. Kakkaamisen oppiminen pönttöön yleensäkin, eikä vaippaan
4. Yökuivuus on sitten vielä ihan oma juttunsa


Mut ai että tuli hyvä mieli kehityksestä. Kaikki meidän jokapäiväinen työ hänen kuntouttamisen suhteen ei ole mennyt hukkaan! Ja vaikka mummot välillä ovatkin sitä mieltä, että me ollaan paskoja vanhempia niin se ei kyllä pidä ollenkaan paikkaansa. Poika kasvaa ja kehittyy ja niin kehitytään mekin autismiterapian antamisessa hänelle. Koritehtäviäkin ollaan tehty ahkerasti, mut niistä toisessa postauksessa./Our son at the age of five has now been in a situation where he can go to wee in a toilet if he is without a nappy at home. This has been the situation for 'Project Dry' for about a year now, so long time. We have however been determined to do something about this, even though the steps are dirty and unpleasant for all of us. Today Topfish has taken the next step! He had his small pants on at home, just the pants and he needed a wee. Instead of weeing into this pants as he has been doing so far, he went to the toilet, pulled his pants down and weed into the toilet. The amount of happiness that this one little incident has caused me is tremendous. I am so proud of him and also for us for being able to help him take the steps. We do a hell of a lot every day in order to facilitate him into the society and coming life at school - something that the grandmothers don't certainly see. Sure there is many more steps to come on his way to being completely dry: He needs to learn how to do it outside our home, being able to communicate that he needs to wee (which we have presented a card on top of the changing bag) and he should learn to wee while standing, as the Chinese toilets tend not to have toilet seats of course. Poo is another chapter and so is night time dryness. But I feel that we are on the right track. Well done mr. Fish.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...