perjantai 24. kesäkuuta 2016

Toinen juhannus Kiinassa


Myös viime vuonna vietimme kesäkuun Kiinassa. Silloinkin meillä oli samainen tilanne, että seuraamme suomi-juhannusta etäältä. En osaa sanoa, ollaanko ensi vuonnakaan Suomessa juhannuksena. Kesäkuu on Suomessa yleensä niin katastrofaalisen kurjia säitä pitelevä, että kesäkuun poistaminen suomi-kalenterista ei tarkoita yleensä kesän missaamista, päin vastoin. Täällä on todellakin koettu kesäkuumuutta ja helteitä päivästä toiseen. Maxi-mekkokin tuntuu liian kuumalta ja ollaan lähinnä hillittu shortseissa ja hotpantseissä.

Kiinassa on kolme festivaalia vuodessa: Dragon Boat Festival, Syysfestivaali ja Kevätfestivaali aka Kiinalainen uusi vuosi. Näistä ensimmäinen on kesäkuun alussa, mutta se tuli ja meni jo. Juhannusta Kiina ei tunne tai juhli. Tällä viikolla ei ole ohjelmassa mitään erityistä.

Juhannus on kuitenkin minulle tärkeä juhla ja tietysti mieluiten viettäisin sen mökillä rakkaitten sukulaisteni kanssa. Pari viikkoa olen jo seuraillut what's appin ryhmiä, joissa pohditaan että ketä mökille lähtee tällä kertaa... Ohimenevät lupiinit tien penkereillä ja keskikesän yötön yö. Onneksi palaamme kuitenkin jo heinäkuun puolessa välissä, mikä tarkoittaa sitä, että mökkeilykelejä piisaa vielä loppukesästäkin. Varsinkin kun minusta tuntuu, että meillä ei ole A:lle hoitopaikkaa 18.päivä alkavalla viikolla - niinpä sillä viikolla voidaankin sitten lähteä isin työvuoroja pakoon möksälle. Hyvä suunnitelma.

Ikävääni saatte nyt kuvia mökiltä viime vuodelta.

Mukavaa juhannusta Suomeen!

/this is the second year in a row for is to be spending the midsummernight in China. I Think last year We were in Dongbei, north east China. Of course this is a time of the year for all Finns to head to their summer cottages with their families. I sure miss mine very much today. Happy Midsummernight for all, where ever you are! China has three festivals: the Spring festival aka the Chinese New Year, the Dragon boat festival and the Autumn festival. The dragon boat festival is in the beginning of June, so already passed. This week in China is no different than any other...

To ease my home sickness, some pictures from my summer cottage last year.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...