keskiviikko 19. marraskuuta 2014

6 Vinkkiä matkapukeutumiseen


Ja taas tuli hypittyä puskassa.
 Nää asukuvat on otettu pojan päikkäreiden aikaan eilen tuossa naapuri Arts collegen kampuksella. Ihan kiva erilainen tausta välillä, vai mitä? Siellä on myös siitä mukava kuvata että taideopiskelijat tekee koko ajan jotain projekteja pihalla, joten itse ajastimen kanssa heiluessa herätät huomattavasti vähemmän kulmien kohotuksia kuin muualla Kiinassa.. Tässä oli kameran ja taustan välissä tie. 10sekunnin laukaisijalla sain mm. auton, tuktukin ja pari ihmistä kuviin myös. Siihen nähdn ihan hyvin onnistuneita, vai mitä?
Tällaista on mun peruspukeutuminen päivästä toiseen. Farkut, saappaat ja takki. Mukana on oikeasti kahdet kengät! Varmaan ennätys ikinä, mut pärjään ihan hyvin pelkillä saappailla ja lenkkareilla. Lenkkarit tarvitaan vaan niinä päivinä kun pitää kiivetä vuoristossa tai pelata sulkapalloa. Muuten käytän noita saappaita. Ne on niin mukavat, että niillä kävelee koko päivän ilman et on jalat yhtään kipeet. Eläköön Clarcks. Siinä oli ehkä parhaiten sijoitettu 100puntaa viime vuonna. Jos siis elelen nää jalassa syyskuu-huhtikuun niin se on 8kk vuodesta, käyttökertoja kertyy ja korkolappuja kuluu.

Pusero - Shirt - H&M
Liivi - Vest - Sokos (House collection)
Takki ja kauluri - Jacket and scarf - Zara
Saappaat - Boots - Clarcks
Farkut - Jeans - Vila
Laukku -Bag - Muslimikortteli 

Farkkuja tai housuja mukana matkassa on 3: Tummansiniset (Vila)(jotka kyllä totuuden nimessä lähti paketissa kotiin), nää vaalean siniset (Vila) ja viininpunaiset sammarit (Gap). Neljännet, vahapintaiset mustat ostin Uniqlosta. Näillä pärjää talvikauden ihan hyvin. Näiden lisäksi on ulkoiluhousut, joita olen käyttänyt myös sulkapalloa pelatessa - ei ideaalit siihen hommaan, mut kelpaa. Shortseja on yhdet kotishortsit, joissa myös reenaan kotona, toiset ostin Uniqlosta. Hameita mukana oli kolme, joista yksi on tuubi, jota voi käyttää myös toppina. Suosittelen tällaisille matkoille muutenkin tällaisia monikäyttöisiä vaatteita, joilla on enemmän kuin yksi käyttötapa tai tarkoitus. Puseroita on ehkä 7. Yksi jakku. Kaksi takkia, tää biker ja toinen vuoristotuulitakki, jonka alle menee fleecevuori. Kerrospukeutuminen aavikon läheisyydessä näin syksyllä on ihan must. Paitojen päälle voi laittaa villapuseron tai liivin, joita voi keskipäivällä sitten riisua, mutta illalla taas lisätä, kun ilma kylmenee. Täällä on ehkä +15C päivällä, mutta auringon laskettua +2C, eli aikamoisia droppeja. Joo mut tää oli sivuraide, takaisin epistolaan...

Miten te pakkaatte reissuun? Minun perusmatkapakkaamisen ohjeita:
 1. Ota mukaan vaatteita, jotka käyvät yhteen aina toistensa kanssa (näin syksyn värimaailma on minulla musta-valko-sini-harmaa, jokunen muu on mukana, mutta pääasiallisesti näin)
 2. Kerrospukeutumisella saat lämpöä/viileyttä haluamasi mukaan
 3. Kengät saisi olla sekä mukavat että nätit. Musta on varma valinta, ota saman värinen laukku myös.
 4. Ota vaatteita, joilla on monta käyttötarkoitusta (esim. mun musta trikoomekko on mun lentomekko pitkälle matkalle, mutta tuplaa juhlavaatteena, jos tarviin sellaista; tai se trikoo putkihame, joka käy myös tuubitopista esim. puseron alle; Voiko urheiluvaatteita käyttää myös kotivaatteina...?) 
 5. Valkoiset yläosat on aina varmoja ja antaa kasvoille valoa. Valkoista jaloissa on syytä välttää matkoilla, etenkin Kiinassa, jossa pöly tarttuu ihan jokapaikkaan.   
 6. Yleensä pakkaan n. viikon verran vaatteita jos olen siis pidempään reissussa ja pyrin pesemään sitten ainakin kerran viikossa pyykkiä. Tai no totuuden nimessä mieheni pesee meidän pyykit - ihana rakas:)
Here's some tips for how to pack your wardrobe for a longer trip:
 1.  Take only clothes that go together - stick with couple of colors. (For me those are Black, White, Blue and Grey this Autumn. And a hint of Burgundy)
 2. White tops are good, go together with everything and bring light to face. Also you should not bring white pants to China. Cause think of them as grey pants here.
 3. Take Clothes that have more than one type of use. For example my Outdoorsy mountain climbing pants I use for badminton as well, and my home shorts I use for exersising at home. I also have a tube pencil skirt which doubles as a top if needed. 
 4. Two pairs of black shoes can be enough - even one if you don't mind wearing trainers the whole time. I however need one pair for badminton/mountain climbing and a nicer looking pair for all other times. Make sure shoes are comfortable as well as pretty
 5. Layering clothes mean that you can be warm enough or cool enough when you need to.
 6. Usually I pack for a week and wash then (well, my husband washes, he's my laundry darling) but even 3 days would be enough if you don't mind wearing the same stuff every four days... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...