lauantai 1. marraskuuta 2014

Miten ylläpitää hyvinvointia matkoilla?

En tiedä, onko teillä koskaan sellaista tunnetta, että matkoilla hyvinvoinnin ylläpito on vaikeampaa kuin normielämässä? Minulla ainakin liikunta ja syöminen perustuvat niin paljon rutiineihin, että reissussa ollessa oikein ällöttää se, miten niistä ei pysty pitämään kiinni vaikka kuinka olisi päättänyt. Itsekuri on sellainen juttu, jota en osaa sitten yhtään. Jollekin toiselle se tarkoittaa sokerinhimoa, minulle karkkeja yms ongelmallisempia juttuja ovat ruoka-annoskoot ja tietty juusto, pahin viholliseni. Onneksi Kiinassa ei ole maitotuotteita nimeksikään.
Ollaan oltu reissussa nyt noin 1,5 viikkoa ja vaikka sen aikana on ollut pari aika rankkaa kävelypäivää, yksi vuorikiipeilypäivä ja yksi 6h jaloillaanolopäivä, silti tuntuu etten ole liikkunut tarpeeksi ja joka päivä on tullut syötyä liikaa. Koska minulla oli ikävä kiinalaista ruokaa tietenkin.

Marraskuu on siis aika palata ruotuun hyvinvoinnin suhteen. Että olisin edes lähtötilanteessa täältä palatessani. Tavoite marraskuussa on liikkua joka päivä. Piste. Yritin tänään Anun roundi3 treeniä, mutta jalat ovat vielä liian kipeät huashanille kiipeämisestä, joten eihän siitä mitään tullut. Tein sitten 15min vatsiksia/selkiä ja käsiliikkeitä, kun niitä pystyi tekemään. Ja kappas kun heti oli parempi olo. Instant improvement. Tosin jumppamatto on pakko ostaa, koska meidän kämpän lattia on liian kylmä - hyyr!

Se fiilis, kun et vihaa itseäsi:) ihana päivä!

Tän viikon liikunnat on ollut seuraavanlaisia:

Ma: -
Ti: kävelyä n. 1h (xiao zhai, yliopistolle)
Ke: sulkapallo 1,5h, olipa hauskaa pitkästä aikaa!
To: huashan vuoristovaellus 7h
Pe: -
La: kävelyä 30min +15min vatsa/yläkroppajumppa
Su: (suunniteltu) sulkapallo 1,5h

Kun ei ole autoa, hyötyliikuntaa kertyy illallis- ja lounasmatkoista, työpaikallekävelystä ja tietty keskustaan yms nähtävyyksiin menosta. Tykkään kävellä, se on yks syitä, miksi Kiinassa on mukava olla.

Nyt kun vielä saisi ruokailut kuntoon niin kyllä tää tästä. Jos olis sellainen kello, joka pirauttaisi kun on syönyt tietyn määrän kaloreita niin ostaisin ihan heti. Kuitenkin Kiinassa lautasmalli ei toimi, kun ruokaa jaetaan useamman ihmisen kesken. Pöydässä on aina niin paljon ruokaa, että ruokaöverit on helppo vetää. Olen yrittänyt kaikenlaisia malleja, esim: 7 annosta (annos on mitä puikoilla saa yhdellä kertaa lautaselle) vihanneksia, 3 annosta lihaa/tofua/kalaa... Mut sit kuitenkin houkutuksia on yleensä liikaa pöydässä. Sit oon kokeillut syödä hitaasti. Nälkäisenä sekin on vaikeaa... No, täytyy jatkaa ponnisteluja. Käytännössä vältän hiilareita paitsi hedelmissä ja palkokasveissa, mutta syön silti liikaa proteiineja.

Katsotaan miten käy, 5 viikkoa aikaa...
Do you ever get a feeling that achieving a healthy life is almost impossible when travelling? There is too many distractions... And you want to taste all the lovely foods. Also excersising in hotel rooms is hardly the most attractive way of keeping in shape. Here in Xian I am pleased to say that my professor is just as health addicted as I am and therefore insists we play badminton twice a week for about 3 hours. On top of that I walk everywhere as obviously we don't have a car here. This gives me already quite a good basic amount of sports. However, I have been feeling all the fine dining and great Chinese food that we've been having... I have so little discipline after all and my health is completely based in routines. If it's not in the routine, it wont actually do it. So 1,5 weeks of China has totally upset my health balance - will it take 5 weeks to achive the level where I was when I left, I wonder or will this only get worse? Luckily even in CHina I've got my routines. Now if I could only have someone tell me when to stop eating when there's gorgeous Chinese food in front of me... Then I'd be pretty happy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...