keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Ethan Hawke - Tukka hyvin?

Ajattelin tänään kirjoitella taas vähän näistä elämän syvällisistä asioista. Nimittäin mun suhteesta Ethan Hawken hiuksiin. Kuka tää tyyppi oikein ees on, saatat kysyä? Noh, Ethan Hawke on ollut aina mun listalla, niin kauan kuin mä muistan. Mä muistan vielä sen päivän, kun ostin "Rakkautta ennen aamua" VHS-kasetin Kajaanin Prismasta. Se oli just ennen mun rippileiriä, enkä mä ehtinyt katsoa sitä ennen kuin sitten vasta riparin jälkeen. Mut sepä sitten iskikin, niin kuin ei monet muut elokuvat ole. Before Sunrise oli 15-kesäiselle kuin huume, jota joskus katsottiin useampaan kertaan päivässä läpi. Tämä elokuvahan jakaa ihmisten mielipiteitä kovasti. Joko tykkäät hirveesti tai sitten se on sun mielestä todella tylsä. Mulle tää elokuva määritteli kokonaan sen, mitä nykyisin ajattelen rakkaudesta tai siitä, millaiset hetket elämässä merkkaa. 
Yhdeksän vuotta myöhemmin tuli jatko-osa: Ennen auringonlaskua (Before Sunset), jonka kovasti pelkäsin tuhoavan ykkösosan, mutta mitä yllättävimmin, tämä kakkososa oli ehkä jopa alkuperäistä parempi. Se on lyhyehkö, mutta täydellinen, koukuttava ja ihana. Mutta suhteeni Ethan Hawken hiuksiin oli muuttunut: Mitäh! Sä leikkasit ne (ks. yllä)!  
Toissapäivänä ystäväni kertoi minulle ilouutisen, joka oli mennyt aivan ohi: Hawke/Delpy/Linklater ovat tehneet kolmannen elokuvan samaa sarjaa, Ennen keskiyötä (Before Midnight). Minulle tuli kiire googlettamaan Ethan Hawken tukkaa (ks. yllä). Ja noh, olihan se hieman kasvanut, hieman hapsuteltu ja edelleen päässä.
Googlettamalla Ethan Hawkelta löytyy jos jonkinmoista tukkaa niin kuin nyt elokuvastaroilta tuleekin löytyä. Kuitenkaan hänen tukkansa ei ole ikinä ollut niin täydellinen kuin se oli Before Sunrisessa (ks. sivun ensimmäinen kuva): tumma, pitkähkö, pörröinen ja vähän rasvainen. Siitähän on elokuvassa jopa vuorosanatkin. Nykyisin tykkään Ethan Hawkesta, koska hän on erinomainen näyttelijä ja kirjailija. Hiukset ovat siirtyneet fanituksessani taka-alalle. Silti on syytä uhrata joitakin ajatuksia 18 vuoden takaiselle tukalle - siinä oli sitä jotain. Odotan siis innolla, pääsenkö elokuviin asti katsomaan trilogian kolmosta vai täytyykö minun kohdata Hawken hiukset Kiina-DVD:ltä syksymmällä... Yritystä kehiin!  
 
 
This blog post is about my relationship towards the hair or Ethan Hawke. This is topic is particularly interesting now as Before Midnight, the second sequel to Before Sunrise is coming to the cinemas in August. I love these films so much. They totally defined my attitude towards love and relationships. Certainly a big thanks to this belongs to the hair that mr. Hawke had 18 years ago. Still miss it - it's never been the same!

~~~
 
Daydream delusion, limousine eyelash / Oh baby with your pretty face / Drop a tear in my wineglass / Look at those big eyes / See what you mean to me / Sweet-cakes and milkshakes / I'm a delusion angel / I'm a fantasy parade / I want you to know what I think / Don't want you to guess anymore / You have no idea where I came from / We have no idea where we're going / Lodged in life / Like branches in a river/ Flowing downstream / Caught in the current / I carry you / You'll carry me / That's how it could be / Don't you know me? / Don't you know me by now?  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...