perjantai 26. heinäkuuta 2013

Miten haetaan Kiinan viisumi Suomessa?

Vaikka ollaan lähdössä Kiinaan jo neljättä kertaa, olen onnistunut välttämään tätä reissua tähän asti: Nimittäin viisuminhakureissua.
Kiinan viisumeitahan saa siis ainoastaan menemällä fyysisesti paikanpäälle Suomen Kiinan konsulaattiin, Kulosaareen. He ovat lopettaneet postipalvelun, joten joko menet sinne itse tai sitten joku muu menee sinne fyysisesti. Minulla onneksi asuu sekä sukulaisia että erittäin hyviä ystäviä Helsingissä, joten olen häikäilemättömästi käyttänyt heitä hyväkseni viisumien hankintaan aiemmin. Nyt kuitenkin sattui ihan hyvä tilaisuus käydä hakemassa itse, joten lähdin tälle matkalle.
Kiinan viisumia varten tulee olla seuraavanlaisia papereita:
* Kutsukirje Kiinasta (tämä siis business-viisumiin)
* Lentoliput sinne ja takaisin
* Vuokrasoppari/hotellivarauslapuska
* Täytetty viisuminhakulomake
* Yksi passikuva
* Passin kopio
* Itse passi, jossa täytyy olla vapaita sivuja
* Kopio matkavakuutuksesta (jos ei ole kutsukirjettä)
* Ekstralomake, jos hakija ei ole suomalainen


Noilla yleensä pärjää... Tietysti kaikki pitää olla huolellisesti täytettynä tai viisumia ei heru. Tarkat ohjeet täältä.
Viisumi maksaa 60eur/entry, jos olet suomalainen ja 120eur, jos olet ulkomaalainen. Tai ainakin jenkki. Siellä ei ole muuta kuin Suomi/Jenkkihinnat, joten minulle on aina ollut hieman epäselvää, mitä brittien viisumi maksaa. Mutta sanoisin kuitenkin, että hyvä kiinalaiset, sillä venäjän viisumia ei kannata britin kuvitellakaan hakevansa Suomesta, joten tässä mielessä kiinalaiset ovat edistyksellisiä, eli ei tarvita reissua Lontooseen, että saadaan isikin mukaan meillä.
Noh sitten matkataan sinne Kulosaareen, sanoisin että helpoiten onnistuu, kun menee metrolla ja tietysti kannattaa havaita, että konsulaatti on auki tasan ton 2,5h päivässä aamuisin, joten muuhun aikaan ei kannata yrittää.

Kulosaaren metroasemalta on n. 10min kävelymatka, joka kulkee läpi ökyrikkaiden asuinsalueen, eli kauniita taloja voi matkalla ihailla. Siellä on suurlähettiläiden asuntoja yms. Itse onnistuin eksymään matkalla vaikka katsoin kepsistä, joten kannattaa ehkä varata tohon 15min.
Näin kesämaanantaina jono ei ollut huikea, ehkä 3-4 henkeä ennen minua kun olin siellä tasan ysiltä. Business-miehiä kaikki... Se kertookin Kiinan matkailusta jotain.
Itse vierailuun minulla meni sellainen 1h Kaisaniemestä, eli helposti ehti yhdellä metrolipulla edestakaisin.
Loppujen lopuksi aika helppoa, jos ei ole kaksivuotiasta roikkumassa hihassa... Viisumit saa hakea 4vrk kuluttua. Nopeampaa niitä ei saa, eli jos nyt keksit, että haluat Kiinaan niin ehkä sanoisin, että vasta viikonpäästä voit aikaisintaan lähteä, sillä viisumien paperisotaan menee yksi päivä ja sen päälle sitten toi konsulaatin toiminta-aika. Ehkä se on ihan hyvä, että sinne ei pääse ihan noin vain ja toisin päin. Mutta tietysti onhan tällainen viisumien hakumenettely aika vanhanaikaista... Ehkä jonakin päivänä mennään pelkällä sormenjäljellä.
This time I made the trip myself to Kulosaari, where the Chinese consulate in Finland is located. One must go there in person (or have someone take your passport & application there for you) to get the visa, there is no postal way. The embassy is located about 10minutes walk from Kulosaari metrostation. The walk there is quite nicely surrounded by old, beautiful buildings, but watch out for not getting lost (even with a GPS) due to some construction sites... The trip itself from Helsinki including the metro and the application and the waiting times and all took me less than one hour. Of course this was during summer time, but all in all, not a very difficult task. Someone of course needs to go and pick the passports up 4 days after, which makes it quite difficult for people outside Helsinki region, but luckily I have got good friends:)Consular Section of the Chinese Embassy
Opening hours: 9:00-11:30am, Mon-Fri (except public holidays).
Address: Vanha Kelkkamaki 9, Kulosaari,00570, Helsinki.
Tel: +358 9 2289 0129 (14:30--16:30, Mon-Fri, except public holidays)
Fax: +358 9 22890155Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...