torstai 25. heinäkuuta 2013

Instagrammin MatkatorstaiToiset hurahtaa Twitteriin, toiset Pinterestiin, mutta minulle jo pidemmän aikaa Instagram on ollut suosikkini sosiaalisissa medioissa. Niinpä, kun Destinationunknown Satu vinkkasi minulle suomalaisten instagrammailjoiden matkailutorstaista, tämä tuli minulle kuin tilauksesta. Kerrankin tempaus, johon lähden mielelläni mukaan - ei pelkästään, koska sen kautta voi löytää uusia matkablogituttavuuksia, mutta koska arvelen, että minulla on tänä syksynä tähän aiheeseen jotain annettavaakin.

Eli pähkinänkuoressa tarkoitus on torstaisin postailla matkailuaiheisia kuvia instagrammiin hashtagilla #IGTravelThursday, jonka jälkeen kuvat näkyvät automaattisesti mm. tässä postauksessa:


  Minä olen tänään edelleen kotikaupungissani Jyväskylässä, mutta vähiin käyvät tämän vuoden päivät täällä. Arvelin, että ehkä n. 7 torstaita olisi Jyväskylässä edessä tälle vuodelle, mutta se olikin yläkanttiin, sillä äsken tutkittuani kalenteria tulin siihen tulokseen, että olen suunnitellut viettäväni Jyväskylässä vuoden tulevista torstaista kokonaista viisi kappaletta, tämä päivä mukaanlukien! Apua! Pitäisiköhän tässä oikeasti nyt jo valmistautua siihen, että reissussa menee koko loppuvuosi...
 Niinpä näistä huikeanihanista maisemista nyt nauttimaan... Kyllä kotikaupunkikin on jonkun toisen ihmisen matkailukohde;)
 Otin siis muutaman otoksen aamulla kävellessäni töihin. Jyväskylä <3
Koska viimeaikoina olen törmännyt aika moneen sellaiseen, joka ihmettelee, että mikä se instagrammi oikein on -  Niille, jotka eivät ole vielä tutustuneet instragrammiin: tarkoitus on siis ottaa kuvia kännykällä (iPhone tai Android-puhelimet) Instagram Appin kautta. Kuvat postataan ja ne tulevat näkyviin omaan profiiliin (esim. minun profiilini @Finn_world) Mutta myös erilaisten widgettien avulla ne saa kätevästi näkyviin mihin tahansa www-sivulle automaattisesti. Eli siis esimerkiksi tuohon blogin sivupalkkiin. Tämä on websivuja päivittelevälle aikamoinen etu, sillä ei tarvitse käyttää aikaa a) siihen, että ottaa kuvat kamerasta koneelle ja sitten käsittelee ja sitten uploadaa ne sinne verkkoon. Todellinen ajansäästäjä. Lisäksi tietysti instagrammissa voi tykätä ja kommentoida toisten kuvia, niin kuin nyt missä tahansa muussakin sosiaalisessa mediassa. Boonuksena kuviin voi liittää hashtageja samaan tapaan kuin twitterissäkin, mikä siis tarkoittaa sitä, että kuva liitetään hashtagin alta löytyvään kuvakokoelmaan. Tämä mahdollistaa vaikkapa sen, että tapahtumalle on helppo luoda uusi hashtag, johon sitten kaikki pääsevät näppärästi käsiksi omista puhelimistaan - osallistumaan ja sisältöä tuottamaan.

Onhan se totta, että instagrammikuva ei ole järkkärikamerakuva - kuvien laatu on heikompi. Kuitenkin kännykkää on niin kätevä kuskata mukana, että olen päättänyt arkisten asioiden suhteen välillä luistaa kuvanlaadusta. Ihan vaan siksi, että tietyt asiat menevät elämässä ohi, jos aina yrittää etsiä sitä kameraa... Instagram on erinomainen juuri sellaiseen elämän dokumentointiin. Toki huikeimmat kuvat on edelleen mukava ottaa laadukkaalla kameralla. Mutta näin niitä arjen hetkiä jää enemmän muistiin.

Hyvää matkatorstaita teille! Käykäähän osallistumassa, jos ootte instagrammin käyttäjiä!

I have fallen for instagram. Therefore it was not hard to say "yes", when Destinationunknown asked if I'd join the Instagram's Travel Thursday. The idea is to post under: #IGTravelThursday . I am currently still in my home town of Jyväskylä, but as I've counted, I've got only 5 more Thursdays left this year in this town, so you'll probably get some good entries later in the year from some more exotic locations. However - looking out of my window, I feel that I am travelling. This city is so beautiful during the summer. 
8 kommenttia:

 1. Mahtavaa että lähdit kamppikseen mukaan, olen huomannutkin että olet innokas Instagramin käyttäjä :) Ja vau, teille on kyllä reissua tiedossa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, tää oli mulle just passeli:) Ei vaadi mitään muuta kuin vähän Hashtageja... ja tietysti lisää kivaa luettavaa:)

   Poista
 2. Mä rakastuin just sun blogiin ja tuohon banneriin -aivan ihanaa :) Kivoja Insta-kuvia myöskin tässä postauksessa1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, että viihdyit. Mä just mietin, että banneri on ihan vanhentunut, kun olis aikaa tehdä uusi... Mut toisaalta sitten on kiintynyt tiettyihin kuviin, joita ei haluais heittää menemään:) Blogaajien ongelmat!

   Poista
 3. Ni hao!

  Tosi mielenkiintoinen blogi sulla. Mahtava kattaus eri aihealueista.

  Postaustoive: Vierailemme syksyllä Jyväskylässä ja olisi kiva tietää Jyväskylän ruokapaikoista. Toivolan piha oli ihan loistava vinkki.

  Vakkarilukija Kiinasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ni hao, sinullekin:)

   Jyväskylän ruokapaikkoja - tokihan niistä voin kirjoitella, jotenkin täälläpäin syöminen on niin tavanomaista, että ei muista, että jollekin se voisi olla eksoottistakin. Mutta joo ehdottomasti teen jotain vielä ennen lähtöä.

   Poista
 4. Hei tosi kiva, että lähdit mukaan! En ollut sun blogiin ennen törmännytkään, mutta nostin välittömästi lukulistalle. :) Jes!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jesh, selkeästi kamppanjointi kannatti:) Itsekin olen löytänyt vähän uusia tuulahduksia lukulistalle. Vaihtelu virkistää.

   Poista

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...