tiistai 2. heinäkuuta 2013

Maalaisromanttinen juhannus

Kreikan reissuistani huolimatta ehdin viettää 3 yötä seitsemästä möksällä:) Täytyy sanoa, että kun la-aamuna piti lähteä ajelemaan taas kaupunkiin ja muut jäi nauttimaan "viileästä (ei hiostavasta) lämpöaallosta, veden lämpö +25C ja ei lainkaan moskiittoja"-mökkikelistä niin kateus kyllä iski...
Juhannusta vieteltiin tällaisissa merkeissä: Sedän synttäreitä juhlistettiin ihanalla kakulla... Tosin meidän poitsu vetää mielummin pottua kuin kakkua. Outo tyyppi!
Lupiinit kuuluvat tottakai kesäromanttiseen mökkifiilikseen juhannuksena.
Siinäpä rikkaruoho, joka minusta näyttää todella kivalta.
Mökkitontilla vauhtia riitti - mutta niin riitti onneksi myös kaitsijoita, eli pikkumenijän perässä sai todella kuntoa kohoteltua...
Kummitäti hommissa...
Lipputangot ei meillä kestä yli kymmentä vuotta vaan lahoavat pystyyn. Niinpä tämäkin oli tullut alas talven aikana.
Tän vuoden poseerauskuvasta puuttui aika monta tyyppiä. Kuka onkaan piilo(kamerassa?)
Setämies on hieman laihtunut! Hyvää Syntymäpäivää!
Ei kun uutta tankoa väsäämään. Edellinen oli poikki vuonna 2002.
Juhannuksen Ilta-lehdestä löytyi tämä tuttu hahmo, joka leikattiin irti mieheni iloksi. Hän on näet mitä suurin ko. poliitikon fani. Tunnistatteko?
Koska juhannusyö jäi väliin, ei tullut myöskään kerättyä kukkia... Toisaalta minulla ei ole tarvetta nähdä sulhoja unissani, joten ehkä tämä oli ihan hyväkin juttu.
Mökkeilyyn kuuluu toki myös vatikylpyjä. Poikani on kova kylpemään ja saunomaan.
Ja saunan jälkeen on mukava kiivetä läheisten tyttöjen sylkkyyn lämmittelemään:)
Pieni pentunen <3
Tänä vuonna olen suorastaan nautiskellut mökillä oleskelusta. Lapsi ei enää kaadu jokaiseen kiveen ja laita jokaista multapalloa suuhunsa.
Tokihan siellä vaaranpaikkoja vieläkin löytyy, mutta onhan se olo helpottunut viime vuodesta todella paljon.
Serkkuni on kova surffari, tuulella kuin tuulella mennään. Harvemmin tässä rapakossa kovaa tuulee.
Serkun morsian sen sijaan sanoi, että hänellä ei riitä kärsivällisyys surffaukseen - painava purje putoaa heti jos vähänkin enemmän tuulee. Allekirjoitan tämän. Täytyy jatkaa harjoituksia.
Iltaisin tietysti paistellaan makkaraa.
Päättäväinen pikkumökkiläinen.
Minun kreikan tuliaiseni (oliivitahna, oliivit ja vuohenjuustomuru) menivät hyvin kaupaksi nuotiolla.
Nuotiossa ei oo muuta vikaa kuin se, että se nyt sattuu olemaan sen laiturin vieressä.
Ja olis niin houkuttelevaa lähteä laiturille uittamaan hihoja ja pikkuautoja.
Järvi syvenee valitettavasti niin nopeasti, että pikkukahlaajalle ei ole paikkaa siinä. Lisäksi tässä järvessä on mutapohja - minä en ole vuosi kausiin kahlannut siellä: Yök, iilimatoja!
Kreikasta toin myös muutaman makkaran.
Laiturille pitäis olla turvaportti. Tässä sen virkaa toimittaa vanhempi setämies.
Ja tässä ponttoonistyroksin ja nuoremman setämiehen kombo. En mä yhtään matki enoo! Styroksiponttooni ei myöskään pidätellyt pientä laiturille pyrkijää. Sen sijaan se heitettiin sivuun ja siitä maisteltiin kymmenen vuotta järvessä uinunutta pintaa - YÄÄK!
Sellaisia olivat mökkifiilikset tämän vuoden juhannukselta.

I managed three nights in our summer cottage between my trips to Greece. This is quite remarkable, I feel... Mid summer in Finland is of course important to spend in the cottage with your family or friends, this is tradition and it's not to be broken lightly. So after my 3-hour-night-sleep on Saturday after returning from Athens, I drove to the cottage by afternoon. What's not to like: The biggest herds of mosquitos have died, the second wave has not yet been born. The water is warm and the sauna & BBQ are always hot! This year it's been an oasis of enjoyment there... I feel very refreshed and truly happy that I was able to go there seweral times already.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...