torstai 18. heinäkuuta 2013

Leikkipuistoarvostelut: Lounaispuisto

 Leikkipuistoarvostelusarja jatkuu.Tällä kertaa vuorossa on lounaispuisto, elikkäs Jyväskylän keskustassa, Minna Canthin kadun kupeessa sijaitseva puisto.
Jostain syystä me ei olla aiemmin käyty tässä puistossa leikkimässä pojan kanssa, mutta nyt se sattui sopivasti kohdalle, joten kävimme tsekkaamassa.
Puistossa on isohko liukumäki-kiipeilykompleksi ja muutamia muita laitteita, kuten tämä ylläolevan kuvan karuselli, josta minun muistoni ovat kylläkin omista fuksiaisista. Puistoa käyttävät siis myös ainejärjestöt, hieman isompien lapsien leikkeihin.
Poikani oli tietenkin innoissaan. Paljon tilaa juosta.
Karusellissakin pyörittiin kiitettävästi.
2-vuotiaan meno on niin intensiivistä ja kovaa ainakin meidän jätkällä, että siinä saa aikuisetkin liikuttua jos perässä meinaa pysyä.
On siellä lounaispuistossa muutama kiikkukin, joita ei kylläkään tullut kokeiltua. Vauvakiikku ei ollut standardimallia vaan vähän normaalista poikkeavampi. Mut varmaan olis siinä saatu kivat vauhdit kanssa. Yksi vauvakiikku ja kaksi normaalia jos muistan oikein.
Sen lisäksi oli muutama kivipaasi, johon 2vee halusi kiivetä, mut ei onneks onnistunut ilman apua.
Itse puisto on aidattu, mutta aidoissa on SUURET aukot. Siispä kyllä siinä mummi pinkaisi flipflopseissaan, kun poika alkoi juosta kohti autotietä.
Jonkin aikaa sai istua varjossa sitten nauttien elämästä.
Annan tälle puistolle ***+ tähteä. Ihan kiva peruspuisto - suojainen ja pitää lapsen kiinnostuksen sen verran aikaa kuin nyt puistot vaan voi. Kuitenkin isot reiät aidassa tarkoittavat sitä, että 2-vuotiaan äidin on koko ajan oltava valppaana, joten ihan täysiä pisteitä tälle ei anneta. Lisäksi laitteet ovat hieman vanhoja ja jonkin verran ajattelen, että vaaratilanteitakin niissä saisi aikaiseksi, jos vaikka putoaisi sieltä kiipeilytelineestä. Eli lounaispuistossa kävisin, jos se olisi matkan varrella, mut jos ei niin en sinne kyllä ehdoin tahdoin lähtisi ramppaamaan.

We visited the 'South-West Park (Lounaispuisto)' of Jyväskylä, where children can play around freely. My son was very excited about the park (as he is with any park, really), but I was not convinced on the safety, as there are huge holes in the fencing and that means that a very fast 2-year-old like mine can slip away to the driveways in seconds. Perhaps in a year from now, this would get a better grade, but right now, I appreciate those parks where the parents can breathe in a little.

2 kommenttia:

  1. Vieläköhän ehtisitte näille nurkille yhden puistoarvioinnin tekemään joku päivä? Käsittääkseni terveysaseman takana olevan puiston remppa on valmistunut, voisi mennä testaamaan :-) Ihan varma en tosin sen valmistumisesta ole, kun on ollut viime aikoina ihan tarpeeksi leikkipuistoa tässä omassa pihassa... Olis tosi kiva nähdä, jos jossain kohtaa ehtisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehditään:) Katotaan vaikka feississä aikaa. Meinaatko tulla mun kemuihin lauantaina?

      Poista

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...