torstai 3. lokakuuta 2013

Absurdia Xi'anin katukuvassa


Kiinassa kadulla voi vastaan tulla ihan mitä vaan. Niinpä kävelin tänäänkin pahaa-aavistamatta kotiin lounaalta. Mitä kadunkulmassa havaitsinkaan - 21 morsiusmekkoon pukeutunutta tyttöä...
Lisää kuvateksti
Tämä on ihan normaalia täällä. Viime viikolla se oli 17 Spidermania spandexeissä. Valitettavasti jälkimmäisestä minulla ei ole kuvaa, joten teidän täytyy take my word for it.

Morsiusmekkoilijat eivät suinkaan olleet menossa naimisiin vaan promotoivat häämekkoja. Kaiken huipennus oli 15-metrin laahuksella varustettu prinsessaunelma. Koska tytöt olivat Xi'an Jiaotong yliopiston (siis mun työpaikka) oppilaita ja osasivat englantia, haastattelin heitä hieman aiheesta.

Kyseessä oli osa-aikatyö, eli loman aikaan he saivat 100RMB (12eur) per päivä siitä, että pällistelevät koko päivän morsiusmekossa (huom! täällä on edelleen +27 ulkona, joten ei mikään helpoin homma). Tytöt vaikuttivat tyytyväisiltä työhönsä kuitenkin ja myös palkkaan. (paikallinen opintotuki on 210RMB/kk) Tyttöjen mielestä 15-metrin laahuksinen mekko(kauheus) oli kaikista ihanin ja paras... Sen hinta oli 10000RMB, eli aika länsimaishinnoissa, mutta kuulema he vuokraisivat puvun, koska ovat köyhiä opiskelijoita.

Häät ovat Kiinassa nykyisin kovaa bisnestä. Niihin pannaan paljon rahaa. Olen viikonloppuna menossa ensimmäisiin kiinalaisiin häihini, joten enemmän aiheesta sitten kun on viikonlopun kuvat otettu.

Today I was walking along the road, minding my own business in Xi'an. I met 21 Brides or girls dressed as brides... Promoting the dress company. They were university students earning a little extra (100RMB ~10 pounds per day) during their holiday. Just to stand around in a wedding dress. It's pretty hot in Xi'an still, but I think the girls were pleased with their jobs. Last week I run into 17 spidermen. Unfortunately you'll have to take my word for it as I didn't have my camera with me... Wedding is a huge business in China - this week we are attending one, so more about that topic then...


This post is also my entry of the week for Instagram Travel Thursday which you could follow @destinationunknown or @veerabianca or  @kaukokaipuu.

5 kommenttia:

 1. Shanghaissa näkee helposti 3-4 morsiusparia kerralla tietyissa kuvauksellisissa paikoissa, mutta että noin monta neitoa kerralla! Ei sentään.
  Kiinnitin huomiota, että uskaliaasti neitoset syövät puikoilla ruokaa valkoiset unelmansa päällään ;)
  Mia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä se, itsellänikin sokeentuu valkoinen, muttei musta!? V.K.

   Poista
  2. No kieltämättä olen samaa mieltä, että aika riski antaa nuudelit kouraan näille tytsyille... Mutta ilmeisesti myyjää ei pelottanut ja morsianarmeija piti jotenkin ruokkia. Miksei siis kadunkulmassa lunch boxeista...

   Poista
 2. Aika melkoisen pitkä tuo laahus, huh! Hauskoja kuvia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä aika yököttävä mekko näin suomalaisen mieleen... Mutta maassa maan tavalla...

   Poista

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...