tiistai 8. lokakuuta 2013

Häätiiseri ja kuulumiset

Netti ei ainakaan toimi. Ja jos se toimii, niin VPN:llä on ollut taas yskäpäiviä, niin kuin varmasti huomasittekin kun eilen ei blogipostausta irronnut. Yritän tänään ahkerasti, mutta heikolta näyttää suoraan sanottuna. Kuulumiset lyhyesti: Oltiin viikonloppuna kiinalaisissa häissä ja nehän olivat varsinainen kulttuuripommi. Paikallisen tutkimusryhmäni viime kesänä valmistuneet Cheng ja Jen Li menivät keskenään naimisiin. He olivat seurustelleet viime vuoden kesäkuusta asti(!) Minusta noin nopea avioliitto kuulostaa aika heppoiselta, mutta mistäs sen tietää - ainakin pariskunta vaikuttaa oikeasti onnelliselta yhdessä ja molempien vanhemmat olivat erittäin tyytyväisiä liittoon.
Kirjoittelen kiinalaisista häistä eripostaukseen, tai katsotaan vaikka kaksi - kuvia tuli otettua se tuhat plus... Mutkun olin ainoa(!), jolla oli järkkärikamera mukana niin ajattelin, että what a heck, saavatpahan ainakin rahansa edestä häävalokuvausta vähän korvaamaan sitä, että me olimme siellä niin sanotusti kuokkimassa. Kiinalaiset häät ovat vanhempien järjestämä homma, joten pariskunta itse ei saa päättää juurikaan, mitä niissä tapahtuu... Saati ketä kutsutaan. Ja käytännössä täytyy kutsua KAIKKI, jotka tunnet. No, näissä häissä oli ehkä sata vierasta, joten aika samoihin mentiin kuin suomalaisten keskimääräiset, mutta silti... tuntui oudolta mennä kuitenkin aika vieraiden ihmisten häihin.
 Meidän läsnäolomme sen sijaan oli sulhasen vanhemmille kuin lottovoitto... Joku oli tullut tuhansien kilometrien päästä HEIDÄN poikansa häihin ja vielä tuonut blonditukkaisen ja smaragdisilmäisen pikkupojankin sinne... Meidät sijoitettiin 'erikoispöytään' sisälle, kun muut söivät markiisin alla ulkosalla. Että sanoisin loppujen lopuksi että molemmat hyötyivät: Me saimme hienon kulttuurikokemuksen ja pariskunnan vanhemmat saivat tästä juttua ja kerskumisen aihetta loppuelämäkseen... Meidän pojan häissä oli vieraita Suomesta ja Englannista!
 Muutenkin olen nykyisin huomattavasti enemmän sisällä tässä paikallisessa tutkimusryhmässä, jossa on muuten aivan huippufiilis - ryhmä on keskenään erittäin hyviä ystäviä ja tekee paljon asioita yhdessä myös opiskelun ulkopuolelta. Luottamuksen osoituksena Professori Li myös palkkasi minut paikalliseen projektiinsa, jossa minun tehtäväni on lähinnä käydä läpi heidän strategioitaan ja miettiä niitä länsimaalaiselta kantilta. Niin ja tietysti jutella heidän kanssaan englanniksi. Paljon. Ei mitenkään huono juttu laittaa CV:hen, että on ollut Xi'an Jiaotong Yliopistossa hommissa...

Arki Kiinassa on aika mutkatonta ja edelleen täällä nautitaan kesästä. Tällä viikolla on taas yli kolmenkymmenen asteen. Seuraavat pari viikkoa tosin eletään hieman erilaisella miehityksellä, kun huomenna mieheni vaihtuu tätiini. Ainakin pääsen reenailemaan kiinan kieltäni. Olen opiskellut sitä kerran viikossa tällä hetkellä ja se suoraan sanottuna ei ole tarpeeksi. Joka aamu tunnin verran olisi paljon tehokkaampaa, mutta täytyy ottaa mitä saa.

Olen joutunut hieman myös muokkaamaan ruokavaliotani, sillä sappikiveni ilmoittivat läsnäolostaan noin puolentoistaviikon vatsavaivoilla, joten yritän nyt välillä ainakin syödä enemmän kuituja (ainakin aamupuuroa) ja ehdottomasti vältän nautaa paistettuna ja kaalia tällä hetkellä myös. Katsotaan nyt, miten tää tästä lähtee menemään... Muuten ei olla oltu isommin kipeenä. Pari viikkoa sitten A:lla oli vuotaa nenä, mutta siinäpä se.
What's going on, China? Well, at least the internet is stil acting up. No chances to do anything lately. Meanwhile we attended a great Chinese wedding last weekend. This is the teaser, more stories and pictures will follow. I have also been made a 'real' worker of the Xi'an Jiaotong University, which I find to be quite an honour. It's a great team and once again I feel like on my time here I have learned so many things much more valuable than some things that you can read from a book...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...