lauantai 26. lokakuuta 2013

Going Inconvenient

  Meillä on täällä xi'anissa lähikauppa. Sen nimi on Vanguard, tai tuttavallisemmin inconvenience store. Tämä on nimittäin legendaarinen paikka ihmisen elämän hankaloittamiseksi. Jopa niin paljon, että teen joka 5. Päivä tapahtuvat päivittäistavaraostokseni siellä aina alkoholin vaikutuksen alaisena. Koska sen vaan kestää silloin paremmin.

Inconvenience storessa on paljon sudenkuoppia, joita voi toki kokemuksella välttää... Nopeasti oppii, missä järjestyksessä hyllyt on syytä kiertää niin ettei tarvitse ravata ympäriinsä ja välttää ihmismassat... Mutta sitten on vielä niitä kahdenlaisia tuotteita, niitä jotka maksetaan sisälle kauppaan ja sitten on niitä, jotka maksetaan kassalle.

Ja tietysti täytyy myös muistaa, että tuotteessa on oltava viivakoodi tai et voi ostaa sitä. Ja kuitteja täytyy kiikutella pisteestä toiseen sopivia määriä, jotta saa haluamansa.

Mikä tässä paikassa ärsyttää eniten? Ehkä se on kuitenkin se kassajono. Useimmiten 'going inconvenient' tarkoittaa 5min kaupassa ja 30-45minuuttia kassajonossa. Tämän kaupan kassat ovat nimittäin legendaarisen hitaita. Lisäksi puolet viivakoodeista on näpyteltävä käsin koska koodeista ei saa selvää. Lisäksi ihmiset yrittävät etuilla jonoissa, niin kuin tietysti paikalliskulttuurissa onkin tapana...

Siispä varaudu siten, että puhelimessa on virtaa. Kuuntele lempimusaasi, työntele jaloilla ostoskoriasi ja kirjoittele huomisen blogipostaus valmiiksi... Sitten se puolen tunnin jonotuskaan ei tunnu pahalta, kun sait samalla jotain aikaiseksi! Oh inconvenience store how i shall not miss you when you are out of my life!

In the basement of our flat resides the famous store that we like to call the 'inconvenience store'. This is due to the fuckwittery that is to navigate one's one week's normal grocery shopping there. It's not that the shop itself is that different from the European variety. It's the cashier lines that kill you... On usual days your shopping is gathered within minutes, but the queue to pay is minimum half an hour. This is due to lack of bar codes and other stupidity that the Chinese cashiers just cannot handle. Yeah also the people in front of you are also completely clueless on how to buy and pay for things and this takes even more time.   There are also special products which can only be bought from tge counter by delivering a piece of paper to the cashier and then another piece of paper back to the place in the shop that is selling it to you (this includes items like dummmies and yoga mats). I often choose to go to the inconveniece store under the influence od alcohol, that's how bad it really is. You lucky europeans with your tescos and prismas, how lucky you are... This blog post was written entirely by standing in a queue waiting to pay for my groceries in the inconvenience store.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Like in Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...